Šta je novo?

Naj Celly za overivanje !

• Začetnik teme Začetnik teme stanke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
koji je najbolji CELERON za overklok ?
neki mi napominju celly 633,a neki 850,pa sta vi mislite ?
mozda je neki drugi bolji ?

566-ica obicno moze 'ladno na 850Mhz, ponekad i vise...

Nije ni 633 loš, ide na 950 ( FSB 100MHz ) i više. Ta serija je nastala od remarkovanih Copera, o čemu svedoče kondenzatori sa donje strane, pa se valjda zato svi tako dobro klokuju.

dok sam imao 566 na 1.75v (cinimi se ako se dobro secam) je radila bez problema na 850

Cell 850@1130,odnosno 8,5x133 malo ali minimalno podignut napon,radi odlicno na BX Masteru!
Pozdrav!

Moze i 900-tka Cell radi kod prijatelja takodje na BX-u isto minimalno podignut napon 9x133 odnosno 1200Mhz.

Evo je kod mene kelerabica-T 1000@1333 radi na 1,5V🙂

:wave;

Nisi video onaj moj thread gde se palim i zarim?🙂
Pa poslala mi zenica iz ameriku🙂 I to sam cuo da se retail varijante bolje klokuju od oem pa sam dobio sa sve kutijom i kulerom🙂

Broz je napisao(la):
Evo je kod mene kelerabica-T 1000@1333 radi na 1,5V🙂

:wave;

Pa kod mene je lepo radila na 1390MHz ista ta keleraba-T 1000, na istom naponu!!!
Jedino me nervira sto one od 1200 ne mogu tako da se klokuju 🙁

Raseta jesi cuo za termin "tehnolosko ogranicenje"?🙂 Pa naravno da nece 1.2 na 133 to je sasvim normalno i ocekivano...
Ja sam moj svirnuo na 155fsb(1.6V) ali necu da ga drzim na toj frekvenciji zbog hdd-a i graficke...

pozdrav:wave;

Tualatin 256 @1.5 Ghz je potencijalno dobar performer, ali cemu sve to pored DDR kombinacija koje su daleko brze.

@155 Mhz FSB PCI je 38.75 Mhz sto je jos uvek podnosljivo za IDE i AGP subsistem.

Broz je ocigledno ubo dobar primerak. To je Cely 1.2@1 Ghz fabricki underclockovan na multipl. 10x.

Mozda zato sto nemaju svi toliko para🙂.
Ja sam celija platio 65$, ploca tusl2c je sada oko 90e a memorija ne znam koliko je sto je priznaces dosta povoljno.
Inace svaka cast za 3dmark2000...😉
Inace drfedja nisam ja imao srece uopste nego su svi retail primerci takvi. Svi sa kojima sam se dopisivao u usa ili kanadi isto ga rokaju kao ja🙂

Ma Costa Rica ili Ireland

Pre nekih 4 meseca mi je uletela kolicina od 10 komada sledecih procesora:
Intel Celeron 633 FCPGA 128Kb L2 Cache @66MHz (x9.5)
Svi do jednog su radili na 1120 ili ti 117FSB.
To je najveci OC odnos do sada koji sam imao (78%)

Jesi ti onaj cuveni igrac CS - a?🙂
Ti primerci sto si ti imao su trebali da budu remarkovani ali mali tajvanac nije stig`o da ih sredi jer je bas tih dana skidao nalepnice LE sa radeona 8500😀
Svaka cast bas si ih junacki nasvirao...

Broz je napisao(la):
Jesi ti onaj cuveni igrac CS - a?🙂
Ti primerci sto si ti imao su trebali da budu remarkovani ali mali tajvanac nije stig`o da ih sredi jer je bas tih dana skidao nalepnice LE sa radeona 8500😀
Svaka cast bas si ih junacki nasvirao...

Bas taj 🙂

Ubio si mi brata kroz teksturu - to ti nikad necu oprostiti😀 :wave;

Broz je napisao(la):
Ubio si mi brata kroz teksturu - to ti nikad necu oprostiti😀 :wave;

Ko mu je kriv kada stoji na aztec-u iza "mekanog" zida 🙂 🙂
Aztec je pun kutija i ostalih zidova koji se probijaju...

Ej cuveni igracu CS-a

Gde ti je amiga ..... evo moja popila jedan Rockwell 56 K External ....... inace sadrzi tri najbojla proizvodjaca procesora u njoj /\/\otorolu, HP-a i AMD-a ..... strashno zar ne. Inace jedam moj ortak ima 900 cely-ja na nekoj VIA ploci i drzi ga na 1250 (neshto oko 1250 da preciziram )samo zato shto je na tom taktu stabilan bez dizanja napona jedva sam ga umolio da skine bar 100 MHz cisto zbog HDD-a. Greota ljudi procesor je jeftin a 60 GB HDD je skup kao djavo 🙂

MikiBig je napisao(la):
Cell 850@1130,odnosno 8,5x133 malo ali minimalno podignut napon,radi odlicno na BX Masteru!
Pozdrav!

Da li mogu znati koji si adapter koristio?Inace,ja imam msi6163pro sa
celeronom na 400/543MHz,i zeleo bih da kupim neki celeron2,ali ne znam kako bi mi radio na ovoj ploci.Inace jedan moj prijatelj ima isto
ms6163 via i kod njega lepo radi celeron766MHz,ali nisam mogao da mu otvaram kuciste,jer mu je komp pod garancijom,a ima zalepljen stiker.

MikiBig je napisao(la):
Pozdrav!

Koji si adapter koristio?Posto ja zelim da kupim celeron2,a imam msi6163pro sa celeron 400/543MHz,a ne znam koji adapter da kupim da bi mi to radilo.Inace jedan moj druh ima 6163 via i njemu lepo radi celeron 2 766Mhz,ali komp mu je pod garancijom sa zalepljenim stikerom,pa ga zato nisam otvarao.

Koristio sam i koristim, jedno vreme ,,Aopen,,-ov a jedno vreme ,,SOLTEK,,-ov FCPGA adapter, inache jedno vreme sam imao problema sa stabilnoscu pa sam sa prijateljem menjao adaptere, medjutim ispostavilo se da je problem u napajanju a ne u adapteru.
Pozdrav!

Re: Ej cuveni igracu CS-a

Gloom je napisao(la):
Gde ti je amiga ..... evo moja popila jedan Rockwell 56 K External ....... inace sadrzi tri najbojla proizvodjaca procesora u njoj /\/\otorolu, HP-a i AMD-a ..... strashno zar ne. Inace jedam moj ortak ima 900 cely-ja na nekoj VIA ploci i drzi ga na 1250 (neshto oko 1250 da preciziram )samo zato shto je na tom taktu stabilan bez dizanja napona jedva sam ga umolio da skine bar 100 MHz cisto zbog HDD-a. Greota ljudi procesor je jeftin a 60 GB HDD je skup kao djavo 🙂

Amiga je bezbedna kod mene u ormanu.
Mada mi se cini mi je crkla turbo karta.
Moram da idem da uzmem drugog blizarda da probam cpu i mem, nisam siguran sta je 😕

Nazad
Vrh Dno