Šta je novo?

Naizgled jednostavno?(BT/Phonebook problem, HELP!)

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Citava stvar izgleda ovako, nabavio ja od Mikija 6600, prethodno sam moj fonbuk iz 6100 bekapovao (tj. ceo sadrzaj telefona bekapovao) pomocu PC Suite za 6100 (preko IRDE). Onda lepo uzmem glupavi MSI BT dongle (i procitam tred gde nabaviti nove drajvere i kako da proradi kako treba), jedva nateram da 6600 i MSI BT rade i emuliraju Serijski Port COM4, tako da ga PC Suite za 6600 vidi i komunicira sa njim. Medjutim, pomenuti PCSuite NEMA opciju kao 6100, da prebaci phonebook sa PC-ja na telefon, vec samo neke sync opcije koje pozivaju razne Lotuse i Outlook-e... Probao sam sa Cellular Essentials, Oxygen Phone Mangerom i PC suiteom za 6100, nijedan ne vidi 6600. Jel moze neko da pomogne, makar i da moze da se iscima da prebacim moj phonebook na neki kompatibilan telefon (6610, 7210, 6100), pa onda ako treba svaki da prebacujem preko IRDA direktno sa telefona na telefon. To traje oko pola sata, a na ovo izgubih vec pola dana... I ne moze :(

Pomagajte, bez phonebooka u telefonu sam ko bez kompasa i sata... uzas! Tamo su mi svi mejlovi, adrese, kucni, fiksni i sl.

pozdrav

Evo napamet bar nešto da ti pomognem. Nađi sad neki 6610, 7210, 6100 pa vrati tvoj imenik u jedan od ovih telefona, onda lepo idi sinhronizaciju 6610/7210/6100 sa na primer outlook expresom(najjednostavniji je) i posle samo udri sinhronizaciju 6600 sa outlook expresom...

Verovatno(a možda i ne) ovo može i lakše da se izvede, ali je najbezbolnije ovo sa outlookom...

A jel moze Outlook da importuje ove sacuvane stvari? I gde da nadjem te telefone?

Pa u kojoj formi je sačuvano?

.NCC (phonebook.ncc, messages.ncc itd...) :(

Pa jel si uradio na kraju nešto? Ajde ako ne smisliš ništa pametno, pošalji mi ga, pa ću ti ga ja vratiti u address book obliku...(ne bi trebalo to nešto preveliko da bude, par stotina kb)

Ali naravno računaj da mogu samo phonebook da ti isčupam :)...

Zavrsio sam sve... Nasao sam neki konvertor koji iz NCC formata konvertuje u CSV (comma separated) i tako konvertovao fajlove. Onda sam nasao Symbian aplikaciju ContactsManager, koji je bas napravljen za prebacivanje kontakata izmedju serija 40, 60 i 80 (nokia comunicator). Steta sto je neka ceska soft. kompanija, pa nigde ne mogu da ga registrujem, tako da sam morao 25 po 25 kontatakta da prebacujem, ali sam sve zavrsio za 20-ak minuta. Prebacim 25 kontakata u prazan fajl, pa na telefon, a iz telefona iz te aplikacije importuje u phonebook (sa zadrzanim grupama, i tipovima telefona, sto je super). Sada imam sve, ali sam na to izgubio 24h (dok nisam namestio BT, pa onda i PC Suite, pa onda nasao ovaj program preko gugla, ne pitajte kako). Dakle, sve se moze kad je covek uporan, a ja sam ko mazga, bio, jer nikako ne mogu bez te kontakt liste... 6600 moze sam sebe uredno da bekapuje, na sopstvenu karticu ili PC, a postoji i sync sa Outlook/Expressom, koja radi odlicno. Ovo mi je za nauk - mora postojati veza telefona i PC-ja, inace ce mi se ovo desiti opet. Ali ne! Sada sam to dobro provezbao. Jos samo da mi Delimir dostavi Symbian softver (vec sam instalirao nICQ, neke programe za snimanje videa i sl.). Cudo jedno koliko aplikacija ima, i to da se fasciniras! Nisam ni ocekivao da Symbian ima multitasking i da ce ova nokia tako brzo da radi. Fasciniran sam, na kraju krajeva...

pozdrav

E Maxi dugujes mi 10 e:).Nego kako si zadovoljan sa telom?

P.S. Ostali su svi tvoji kontakti na 6100 :mrgreen:

Znam da su ostali, bila je bas frka sa vremenom... :) Telo je superiska, nema zamerki. I fon radi super, ne mogu da verujem da izdrzava 2.5 dana, a nonstop, ali non stop je bio BT ukljucen, a uvece i GPRS (nICQ :)). Fenomenalan telefon, mnogo vise nego sto sam ocekivao. Mislim, PDA korisnici su vec navikli na sve to, ali ovo je moj prvi PDA. PS. imas PM :)

Nazad
Vrh Dno