Šta je novo?

Nadogradnja racunara potreban savet bolje upucenih

Destruktor91

Zapažen
Učlanjen(a)
11.01.2025
Poena
1
Dobar dan, vec danima lupam glavu koje komponente bih mogao da zamenim na PC a da ne prodjem jako skupo. Odmah da napomenem da nisam zaludjenik da mi sve bude u full-u jednostavno uzivam u igrama u FULL HD rezoluciji. Do sad sam igrao odredjene igre koje su me zanimale i nisam imao nikakvih problema dok nisam skinuo igru God Of War: Ragnarok koju nisam mogao da pokrenem a jako bih zeleo ovu igru da odigram. Hvala svima na pomoci i savetima. Ovo su delovi koje imam u mom PC-u:
Model matične ploče: ASUS A320M-K
Model procesora: AMD Ryzen 5 1600 do 3.6 GHz
Model grafičke kartice: GeForce GTX 1050 Ti
SSD/HDD: 1TB SSD SATA III AS350X Series
RAM memorija: A-DATA XPG GAMMIX D20 16GB 3200MHz
Napajanje ne znam koje imam ali javim cim otvorim kuciste

Po meni neki minimum bi bio da prodas taj tvoj procesor i uzmes Ryzen 5 3600.
Sto se tice graficke, tu ti dosta zavisi izbor od napajanja.

Napajanje je: IG-2560 560W
Evo i dodatnih karakteristika
Kuciste: IG-MAX IG-MAX F5518

Moras da promenis i to napajanje, ako razmisljas da uzmes iole jacu karticu.

Prvo promeni napajanje, a potom grafičku, RX6600 i jače. Onda probaj kako ide. Bolji CPU će pomoći, ali nema smisla prvo njega da menjaš, ostavi za kraj.

Prvo promeni napajanje, a potom grafičku, RX6600 i jače. Onda probaj kako ide. Bolji CPU će pomoći, ali nema smisla prvo njega da menjaš, ostavi za kraj.
Slazem se sa vama da CPU ostavim za kraj. Cena graficke mi odg samo ako moze jos neko napajanje da mi preporucite. Hvala na pomoci!! :)

Čak i overkill za tu konfu.

Uzmi neko normalnije manje snage.

6600 ne vuče preko 100w, tako da ako nije imao resetovanja kompa isl. stvari sa tom 1050 i 6600 ce da radi OK. Ona je baš štedljiva.

Napajanje koje trenutno ima je za izbegavanje, treba da uzme neko kvalitetnije, makar bilo i "iste" te snage ~550W. Zato sam preporučio da pogleda postojeće teme na forumu.

Uzmi neko normalnije manje snage.
U opisu grafike 6600 stoji da min napajanje bude 500w. Zato sam mislio da uzmem jace od viska glava ne boli...
Napajanje koje trenutno ima je za izbegavanje, treba da uzme neko kvalitetnije, makar bilo i "iste" te snage ~550W. Zato sam preporučio da pogleda postojeće teme na forumu.
Nije mi problem da ja promenim napajanje ali kad ne znam koje da uzmem a da odgovara na moju trenutnu konfiguraciju plus nova grafika 6600

Neznaju oni tvoju konfu,pa im je logika da koristiš najvece potrošače+ 6600.
Na tvojoj konfi radiće napajanje 500w na 50% .
Da li onda smatrate da je dovoljno da uzmem ovo napajanje i da sam miran?
MSI MAG A650BN 306-7ZP2B11-CE0
To mi daje jos dodatnu mogucnost ako cu u neko buduce vreme menjati i CPU posto ovaj moj nece moci jos dugo...

Dobro napajanje gura opušteno preko 15g, evo ja guram Corsair TX2 od 2011...

Nazad
Vrh Dno