Šta je novo?

Hardver Nadogradnja procesora (AM4)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

joca989

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2010
Poena
309
Pozdrav, imam matičnu ploču Gigabyte B450 gaming rev 1.0 i na njoj mi se nalazi procesor Ryzen 5 1600 (ili 1600x, ali mislim da je običan, bez x). Imam napajanje od 850 vati, zaboravio sam proizvođača, mislim da je u onoj klasi bronze plus, tako nešto. A grafička mi je Pegasus 3060, sa 12gb rama. Ona manja verzija, što ima samo jedan ventilator... U svakom slučaju, znam da ovo sve nije bitno, za procesor al ono trudim se da napišem što više informacija, uglavnom novi procesor mi treba za igrice. I ako mi ovaj u suštini završava posao, hteo bih da kupim neki jači... Verovatno ryzen 7... Koji bi mi bi procesor preporučili, bez da menjam ploču i napajanje zbog njega? Koliko sam razumeo, najjači procesor koji mogu da stavim na ovu ploču je iz serije 5000... Jel tako, ili ja to nisam nešto dobro razumeo? Hvala unapred na odgovorima!

Konkretno, Ja sam bio gledao ovaj Ryzen 7 5800X3D... Ali nisam bio siguran da li on može na ovu moju ploču...

Jel mislite da je ovaj Ryzen 5 5600 bolji od njega?

Konkretno, Ja sam bio gledao ovaj Ryzen 7 5800X3D... Ali nisam bio siguran da li on može na ovu moju ploču...

Ryzen 5600 svakako nije bolji od njega.

Radiće 5800X3D ali moraš ga ohladiti.

Glavna prednost X3D procesora i jesu igre,
ali ožda bolje da uzmeš 5800X za 110eur manje.

to nije za upoređivanje. Naravno da je 5800x3d bolji. To se vidi i po ceni. Ovaj 5600 je zanimljiv zbog cene. Ja sam ga plaćao 95-98€ na Alliju. Nisam platio carinu, ali to ne znači da ide bez carine. za moju b450 ploču sam kupio 3800x za 110€ isto na Aliju.

to nije za upoređivanje. Naravno da je 5800x3d bolji. To se vidi i po ceni. Ovaj 5600 je zanimljiv zbog cene. Ja sam ga plaćao 95-98€ na Alliju. Nisam platio carinu, ali to ne znači da ide bez carine. za moju b450 ploču sam kupio 3800x za 110€ isto na Aliju.
Ok, izvini nisam mislio ništa loše. Samo znam da je ponekad neki Ryzen 5 jači od neke Ryzen 7...u zavisnosti od modela. Pa sam zbog toga pitao. Uglavnom, da sve znam ne bih ni pitao ovde na forumu... 😁

Da li bi morao da unapredjujem bios za kupovinu ovog novog procesora? Nikad nisam to radio, pa ne znam koliko je to komplikovano... Jel jel komplikovanije od instalirana windowsa, ili ne?
Ryzen 5600 svakako nije bolji od njega.

Radiće 5800X3D ali moraš ga ohladiti.

Glavna prednost X3D procesora i jesu igre,
ali ožda bolje da uzmeš 5800X za 110eur manje.
Misliš na vodeno hlađenje? Jel bitno koje, ili ne? Ne znam da li su ona najjeftinija dovoljna, ili bi moralo neko skuplje...?

Da li bi morao da unapredjujem bios za kupovinu ovog novog procesora? Nikad nisam to radio, pa ne znam koliko je to komplikovano... Jel jel komplikovanije od instalirana windowsa, ili ne?

Mora, u vreme izdavanja b450 nije bilo serije 5

Ok, izvini nisam mislio ništa loše. Samo znam da je ponekad neki Ryzen 5 jači od neke Ryzen 7...u zavisnosti od modela. Pa sam zbog toga pitao. Uglavnom, da sve znam ne bih ni pitao ovde na forumu... 😁

Misliš na vodeno hlađenje? Jel bitno koje, ili ne? Ne znam da li su ona najjeftinija dovoljna, ili bi moralo neko skuplje...?

Ne mora vodeno, može i vazdušno ali neki pismen cooler...
A BIOS se prelako updatuje, pročitaj samo uputstvo i spreman si...

Ako nikada do sada nisi updejtovao bios, nemoj ni sada. Bolje plati. Postoji šansa da *****eš nešto , a neko može da ti odradi za malo para. Ujedno može i da ga podesi - RAM i ostalo.

Nazad
Vrh Dno