Šta je novo?

Laptop Nadogradnja laptopa

Koji laptop kupiti?
i7, pa i i5 bi doneo puno bolje turbo brzine koje i3 ne podržava - ubrzanje i preko 50% u pojedinim situacijama ako bi bilo od pomoći, više od 2 jezgra su postala standardna tek od 8-e generacije, čak i i5-7xxx koji imam na jednom laptopu je sa dva jezgra. Slažem se i sa alfom, to su mašine stare 12 godina, definitivno odradile svoj radni vek i najbolje je tražiti zamenu.

Pa pogledaj ispod upgrade putanju.

Otprilike i7 620/640M (oko 2000 dinara). Zavisi naravno koji se cpu ima sada, ali upgrade može da donese od 30 do 80% poboljšanja u jačini procesora. To ne znači da će laptopu to i pomoći da bude brži u onome što se radi na istom, jer ako je postojeći i3 baš ispod neke crte za korišćenje računara kako korisniku odgovora, i7-ica možda se samo približi toj crti, ali je i ne pređe. Pa ako i bude poboljšanja, možda ne bude dovoljno.

S toga, pitanje. Za šta se laptop najviše koristi?

SSD umjesto HDD-a za sistem, poželjno da staviš još 4gb RAM -a. Razlika će biti evidentna ali nemoj da očekuješ čuda.
Pošto nisi naveo za šta koristiš laptop pretpostavljam da ćeš biti zadovoljan.

Za filmove je najbitnija podrška za kodeke, a taj laptop je previše star da bi podržavao bilo šta aktuelno, ni integrisana Intel, a ni dodatni Radeon 5650. SSD je dodat, zamena procesora neće puno pomoći, kao ni dodatni ram.

Edit: Mislim da bi zamena procesora bila bespotrebno traćenje vremena i novca, iako ovaj 620M može da se nađe za 2000 dinara. Prosto nije vredno cimanja.

Poslednja izmena:
Ja sam mu preporucio kupovinu nekog brendiranog polovnjaka sa kp za 55-65 koji je bolji od ovoga a na njega da stavi linuks pa koliko hoce.

Nazad
Vrh Dno