Šta je novo?

nadogradnja ili ne ?

stevanix

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poena
225
Pozdrav svima , imam Acer aspire 5738zg

3gb ddr3 , ATI mobility radeon HD 560v 1024 vram , Intel pent.. proc t4500 2.3 ghz

Zanima me koliko bi nadogradnja od + 1gb rama znacila ovoj masini i dal znaci u opste s obzirom da teram win 7 64bit i adobe af ef cs5.5 na njemu .

I koliko ovde u opste moze da se prosiruje ram samo + 1gb ili vise ?

Hvala unapred🙂

Poslednja izmena:
Ako teras 64bit onda da, jer on moze da koristi preko 3GB, a ako ti je ovo integrusa onda tek da, Win 7 trazi bar 2GB RAM-a, meni se i sa 3GB znalo nekad zakociti i iskoci poruka da je "out of RAM" kad otvorim malo vise programa i prozora...
A sto se samog laptopa tice ne bih znao, ali DDR3 laptopovi sigurno mogu da prime mnogo vise od 4GB, racunaj na bar minumum 8GB, samo ako ti ovih 3GB nije iz dva "stapa", onda mora jedan od 1GB napolje naravno, a ako ces vise od 6GB onda i drugi.

da bio sam u gigatronu i imam 2 DDR3 slota i rekao mi je da mogu 8GB da stavim , razmisljam da stavim svih 8 ali se postavlja pitanje sta raditi sa ova 2 stapa viska

Zavisi sta ces da radis na njemu - 8GB ti u 95 odsto slucajeva ne treba na tom laptopu (ta grafika je niza srednja klasa recimo), procesor vec malo mator pa je 8GB overkill.. ali svakako masinica je jos uvek veoma upotrebljiva.Ako nameravas da drzis laptop duze kod sebe tj ne menjas ga, prosiri RAM. Ako ne, teraj tako dok ne uzmes drugi.

Poslednja izmena:
Ja imam istu taj laptop, sve mi sljaka solidno, za svoju konfiguraciju. Ne moze bas da se igra na njemu nesto zahtevno, ali nadje se ponesto zanimljivo. Ja bih ti preporucio eventualno jos +1gb ram-a, sve preko je overkill, kako rece Minja. Dzaba tebi 8gb kad su procesor i graficka takvi kakvi su.

izbaci ovaj od 1 i stavi 4 i to je to...

sve ce ti daleko bolje raditi, pocev od w7, pogotovo sto je doticni x64...

zasto uopste razmisaljate o kupovini 2gb?

ubodes 4 i vozi...

zasto uopste razmisaljate o kupovini 2gb?

ubodes 4 i vozi...

A ovaj default od 1033 2GB što je u laptopu da li da ostavim? Ako tako uradim kao što ti radiš onda će mi biti u laptopu 1 štap od 2GB 1033 i 1 štap od 4GB 1333 jel problem što nisu iste memorije po mhz?

Poslednja izmena:
Jeste, jer ako chipset podrzava 1333MHz obe ce ti raditi na 1033MHz, sporija usporava brzu, znaci ili vadi taj i ostavi samo brzi, ili kupi 1033MHz modul od 2GB (sta ce ti vise od 4GB ako ne radis zahtevne stvari)?

Ja ne mogu da razumem čemu tolika frka za brzinu RAM- memorije. Nikada ti tu razliku u radi nećeš videti. Prilikom pokretanja Windows ogromna razlika se primećuje tek kada umesto regularnog HDD-a staviš SSD. Inače to 1600, 1333, 1033, to nije bitno....

Nije bas da nije bitno, zavisi sta covek radi sa njom a mi to ne znamo sem da on zeli 4GB do 8GB sto brzeg RAM-a, i meni je bezveze kad vidim da se neki hvale tom kolicinom i brzinom RAM-a a komp im je plejer za filmove i fejsbuk alatka ali kad ima potrebe za tim onda zasto ne dokupiti...

razlika u ceni izmedju 2 i 4 gb je smesna.... problem je sto ta 2gb kasnije nemos prodati, a 1gb mozes samo da poklonis..
uglavnom ja bih najpre isao na tih 6gb koja god da je brzina.

a sluzi >4gb i nama sto koristimo komp za gledanje filmova. x64 os jako voli sto vise rama, a izbacio sam swap fajl. ako mi se bas digne, ubacicu jos 8 (nije htelo da mi radi 2x2+2x4 🙁 ploca je jako izbirljiva), pa cu da trpam sve na ram disk da stedim ssd... ram je tako dzaba da ga sad treba tovariti, da se ne prodje kao sa diskovima 🙁

Nazad
Vrh Dno