Šta je novo?

nadjena Chieftec crna tastatura i RF mis

Heechee

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2001
Poena
619
Daklem slucajno sam nabasao na chieftec crnu tastaturu i rf misa u kompletu cena je oko 40e
vise informacija u firmi u zarkovu:
512-913

Meni treba neka crna USB.
Uzeo bih onu Logitech OEM ali je samo PS/2.
Dakle, zna li neko za nek crnu tastaturu, kvalitetnu, necu sweex, btc i ostalo smece?

Pozdrav!

Logitech Internet Navigator Special Edition je i crna i ima USB. Obrati paznju na ono Special Edition, bez toga je bela i malo drugacija. Ova lici vise na onu iz kompleta Cordless Desktop Opical.

I cena je naravno adekvatna, ali si rekao da neces smece ! :beat:

Upoznat sam sa tom. Ok je, medjutim onolika kolicina dodatnih tastera nije potrebna.
Inace, ovo ne trazim za sebe vec prijatelja.
Ja imam MS Natural Pro i ne bi je menjao ni za koju drugu (mozda istu ovakvu crnu :))

Pozdrav!

Heechee je napisao(la):
Daklem slucajno sam nabasao na chieftec crnu tastaturu i rf misa u kompletu cena je oko 40e
vise informacija u firmi u zarkovu:
512-913

ajde stavi sliku

Al najvise volim kad na pinovom sajtu vidim MPC XXX pa u zagradi cena bez poreza na promet :D, malo drkaju pojmove, ali su OK :D:p

Ashley je napisao(la):
Ko nam je kriv kad imamo drzavu koja neke stvari oslobodi poreza, a neke ne... ctp;
Ma opušteno ;)
Ali treba znati da je maloprodajna cena u stvari prodajna cena 2 koja se sastoji od prodajne cene 1 i poreza na promet :)...

Bane® je napisao(la):
Ma opušteno ;)
Ali treba znati da je maloprodajna cena u stvari prodajna cena 2 koja se sastoji od prodajne cene 1 i poreza na promet :)...

Jel' ti to mene z... ? :)

Na miseve i tastature se ne placa pp, tako da je navedena maloprodajna cena zaista maloprodajna cena bez ikakvih dodatnih "poreza".

Ashley je napisao(la):
Jel' ti to mene z... ? :)

Na miseve i tastature se ne placa pp, tako da je navedena maloprodajna cena zaista maloprodajna cena bez ikakvih dodatnih "poreza".
:)
PC1 - AX dinara (prodajna cena 1 - veleprodajna cena)
PP - 0% (stopa poreza na promet)
PC2 - AX dinara (prodajna cena 2 - maloprodajna cena)

Tako da ne postoji (termin) maloprodajna cena bez poreza :)...

Bane® je napisao(la):
:)
PC1 - AX dinara (prodajna cena 1 - veleprodajna cena)
PP - 0% (stopa poreza na promet)
PC2 - AX dinara (prodajna cena 2 - maloprodajna cena)

Tako da ne postoji (termin) maloprodajna cena bez poreza :)...
Pa ako bash hoces da budes bukvalista :)
Mada kakva je onda to veleprodajna cena, a ti uzimas samo 1 komad ?
Po definiciji VPC je zato sto neko radi dalju prodaju nekog artikla, pa uzima robu "na veliko", tj. veliku kolicinu, te je uzima bez poreza, pa se uracuna marza i ostali %, a u maloprodaji se dodaje sve ostalo, pa i porez za dati artikal, pa otuda ono MPC, mada to ne znaci da porez za dati artikal ne sme da bude 0,00%, pa makar VPC=MPC, mada moram priznati da zvuci krajnje glupo i tu si ti potpuno u pravu, ali ajde da ne cepidlacimo (ovo je vec off topic)...

Sasa je napisao(la):
Ja imam MS Natural Pro i ne bi je menjao ni za koju drugu (mozda istu ovakvu crnu :))

Pozdrav!

Sad si doomed za sva vremena!!!! :D

Crni je napisao(la):
Pa ako bash hoces da budes bukvalista :)
Mada kakva je onda to veleprodajna cena, a ti uzimas samo 1 komad ?
Po definiciji VPC je zato sto neko radi dalju prodaju nekog artikla, pa uzima robu "na veliko", tj. veliku kolicinu, te je uzima bez poreza, pa se uracuna marza i ostali %, a u maloprodaji se dodaje sve ostalo, pa i porez za dati artikal, pa otuda ono MPC, mada to ne znaci da porez za dati artikal ne sme da bude 0,00%, pa makar VPC=MPC, mada moram priznati da zvuci krajnje glupo i tu si ti potpuno u pravu, ali ajde da ne cepidlacimo (ovo je vec off topic)...
Ja samo kažem kako jeste i kako mora, nema tu pesničke slobode:
Fakturna Cena
+ Zavisni Troskovi Nаbavke
= Nabavna Cena
+ Razlika U Ceni (ovde spadaju marza i rabat)
= Prodajna Cena 1 (Veleprodajna Cena)
+ Porez Na Promet
= Prodajna Cena 2 (Maloprodajna Cena)

Znači nema prevrtanja termina, nema popust na količinu, nema ostalih procenata, nego je sve jasno kao dan. :wave;

Nazad
Vrh Dno