Šta je novo?

Nadgledanje temperature..

za CPU ima realtemp ili core temp ja licno preferiram CT ali isti su navika je u pitanju
za graficku imas riva tuner a mozes videti temp i preko GPU z programa :wave:

Everest - prikazuje brzine kulera, temperature i sve ostalo

everesttaskbargu3.jpg

Riva Tuner radi sve to (za procesor treba plug-in ali ih ima za sve) i imas grafikon a mogu da ti se vide rezultati u realnom vremenu usred igre u uglu ekrana

Kad smo vec kod riva tunera, ne mogu da nadjem opciju za clock i brzinu fana, jednostavno u low level refresh rate nema tih opcija. Driveri su 9.6.

po meni je najbolji hardver monitor...znaci pokrenes ga kad upalis komp i ostavis da radi u pozadini...i recimo posle igranja neke igrice ili pokretanja neke aplikacije mozes da vidis koje su ti bile maximalne temperature procesora,grafe,maticne ploce,HDD-a,nekih delova na ploci itd:wave:

Prilozi

• temperature.JPG
    temperature.JPG
    344 KB · Pregleda: 104
Riva ti daje dijagramski pregled temperatura za CPU i GPU.
Meni se pali sa WINom stalno core temp, ali kada god mi treba neko posebno merenje tu je Riva tuner.

Ne znam, nikada mi nije to trebalo pa da kopam. Mozda se neko javi ovde ko bi mogao nesto da zna u vezi sa tim.
Sada je i mene zainteresovalo.

Postoji li mogućnost da se "Hardware monitoring" sam pali po podizanju Win-a?
Neki Expert User tweak? :)

Postoji...
Customize>Hardware Monitoring>Setup>
Izaberi sta hoces da ti prikazuje
Desni klik ponaosob na svaku stavku koju pratis>Setup>
Show core temperature/memory IO...Stikliraj

Nakon toga "Enable Background Monitoring"

Vrati se u Riva Tuner>Settings>Run @ windows startup (via startup reg key)<Stikliraj

Pozdrav!

Koji je najbolji software za nadgledanje temperature procesora...graficke itd?

Riva Tuner!

Kad smo vec kod riva tunera, ne mogu da nadjem opciju za clock i brzinu fana, jednostavno u low level refresh rate nema tih opcija. Driveri su 9.6.
Nacices ih u "Low-level system settings"

Poslednja izmena:
To ne bi bilo nikako poucno za nove i one koristnike koji traze nesto. Tema se brise samo ako nema svrhu.
Meni si dao korisnu informaciju i te informacije treba da budu dostupne i ljudima koji tek nailaze na slicne probleme.

za pracenje temperature koristim gpu-z.
upalim ga,namestim continue refreshing in background i nakon igranja neke zahtevne igre,upalim ga da vidim kakve su bile temperature.

To ne bi bilo nikako poucno za nove i one koristnike koji traze nesto. Tema se brise samo ako nema svrhu.
Meni si dao korisnu informaciju i te informacije treba da budu dostupne i ljudima koji tek nailaze na slicne probleme.

Ne ne, mislio sam da moderator izbrise moj dupliran post.

Vrh Dno