Šta je novo?

Nabava low-ESR kondenzatora

Ace Rimmer

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
31.12.2005
Poena
390
Trebao bih nabaviti kvalitetne 4700uF/10V i 2200uF/10V low-ESR kondenzatore za popravak napajanja. Problem je što me nabava s Farnella košta 10€ za kondenzatore + još toliko kao za trošak nabave (nešto što lokalni distributer zaračunava). Dakle, upitna je isplativost. Ima li koji jeftiniji izvor ili neki pouzdati eBay seller?

U temi o raspberry pi je preporucena ova firma koja (korektno) dobavlja komponente sa farnell sajta...

Nabavljam preko Altpro-a u Zagrebu, koji naručuje od Farnell-a.
OK, čini se da ipak ne trebam platiti onih dodatnih 10€ ako sâm dođem po robu.

Vezano pitanje: isplati li se popravak 8 g. starog napajanja? :D Koliko tu elektroničkih komponenti degradira s vremenom?
Na oko se vide samo 2 kondenzatora koja su procurila (naručio sam skoro cijeli set iz te grupe). Napajanje je svojevremeno bilo mrcina. Osim toga je ultra tiho s glomaznim internim sinkovima, žao mi ga baciti:
tagan_u01v2_3.jpg

Poslednja izmena:
Ako vec nisi narucio, uzmi ti neke jeftine kondezatore prvo i vidi da li ce proraditi kada ih zamenis.

Degradacija... ko to zna :) Degradiralo jeste zbog tih temperatura, ali verujem da je i dalje u specifikacijama.

Ako si skeptican, popravi ga i ostavi u bekap umesto nekog kineza...

Napajanje zapravo još radi. Pitanje koliko dugo je takvo radilo do sad :).
Inače, Tagan je poznat po tome da znade napraviti kaboom. Slaba ventilacija napravi svoje. Pretpostavljam da je mojeg na životu držalo ogromno ventilirano kućište.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno