Šta je novo?

Na novom laptopu ne radi zvucna kartica

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poruke
725
Poena
619
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problem sa zvucnom karticom na laptopu HP 15-dw1083wm. Lep crveni model https://www.tehnomanija.rs/it-shop/laptop-racunari/hp-15-dw1083.html
Prvobitno prilikom kupovine je na laptopu bio instaliran Win 10 Home in S mode, posto mi se S mode nije svideo (fan sam lokalnog akanuta kad su korisnici starije osobe sto je ovde slucaj) a i bilo je puno prateceg softwera koji sam oynacio kao bloatware softver koji koci komp ja kao mladi tetreb odlucim da pregazim postojeci sistem instalacijom sa bootabilnog flesa Win 10 ver 2004 jer ce se ionako aktivirati prilikom poveyivanja na internet.
Medutim po instalaciji win-a nikao ne mogu da instaliram zvucnu karticu, skidao sam drivere sa sajta (po modelu laptopa) ali nista ne prihvata. Ni sa win updata ni sa Driver Pack-a, nemam pojma gde gresim.
 

Prilozi

  • Hvataj.PNG
    Hvataj.PNG
    49.4 KB · Pregleda: 22
Zvučna radi, pogrešni drajveri. Moraš pronaći odgovarajuće, dešava se da na sajtu proizvodjača skineš pogešne. Jedan model 10 podmodela. Ukucaj snid sa poledjine pa po njemu ćeš pronaći
 
Ma ukucao sam SN, ima 4 moguca drivera za 2 od njih mi je govorilo da je neodgovarajuci sistem kad pokrenem instalaciju. Medjutim resio sam problem, skinuo sam najnoviju verziju Win 10 ver. 21H1 preko Windows Media Creation Tool i nabacio na fles, ver pri prvom podizanju sistema zvucna je radila. I sto je najbolje aktivirrala se ali nije povukla S mode (kakav smor). Prethodno sam koristio verziju 2004 Windowsa, medjuverzija 20H2 mi se nije svidjala, izgleda da je ova cool.
 
Hvala na savetu, obicno sam koristio Driver Pack Solution ali ne nadje bas uvek. Koju verziju koristis vidim na sajtu SDI Lite i SDI Full?
 
Nazad
Vrh Dno