Šta je novo?

na koju plocu ubosti D805 ? :)

Mali HoBiT

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 14700kf P6.0/E4.6GHz Heatkiller IV waterblock
Matična ploča
Asus Z790 itx
RAM
G.Skill 2x24GB Patriot 8000MHz
GPU
Sapphire 6800XT EK waterblock
Storage
WD Black 850 1TB & Samsung 980Pro 2TB
PSU
Phanteks Revolt SFX 850w Platinum
Kućište
SSUPD Meshlicious, custom loop
Monitor
LG 38WN95C-W
Miš & tastatura
Keychron K7 max & Keychron m3 Metal
Ostale periferije
CP1500EPFCLCD
smara me jedan lik iz kraja opako, citao je valjda svet kompjutera i odlucio da pazari PentiumD 805 i neku nF SLI plocu za intel... kakve su ove jeftinije SLI ploce, tipa onaj GA k8n-sli-pro ili Asus P5ND2-SLI ili MSI p4n-sli ? na kojoj ce od tih ploca moci da se izvuce najvise mhz-a iz ovog procesora ?

:wave:

Dobre su ali koji ce mu sli didulidu di... Moze da uzme ASUS P5P800 SE i da prodje kao loker ili ASUS P5PL2 i isto da prodje kao loker. S' tim sto mu je SE ploca 865PE cipset a PL2 je 945PL cipset pa ko voli nek izvoli.

Asus P5ND2-SLI je dobra plocha, sa savim finim preformansama i mogucnostima za kloking. User M!STICX poseduje dotichnu tako da cu ga iscimati da baci info iz prve ruke o mogucnostima klokinga i ponashanju ploche na danashnjim temperaturama. 805 na njoj radi bez problema za svaki dan na 3.5-3.6 [dodushe je hladjena sa tt silent tower i stavljena su 2 kulera na north i south bridge]

Poslednja izmena:
Intel za intel nvidia za AMD,stara skola i insta vise!Kada je rec oc. sekciji nvidia nema sta da trazi,a realno ta ploca nema sanse da ostvari veci FSB od 235-260Mhz(ali 260MHz u nekim ekstra uslovima,sa nekim mega hladjenjem).Ako hoces da overclockujes ovaj procesor,a da opet izvuces max. tu se prica zavrsava,bira se ploca koja podrzava 955X ili 975X cip set i tu je kraj svake price i rasprave!
Mali HoBiT je napisao(la):
smara me jedan lik iz kraja opako, citao je valjda svet kompjutera i odlucio da pazari PentiumD 805 i neku nF SLI plocu za intel... kakve su ove jeftinije SLI ploce, tipa onaj GA k8n-sli-pro ili Asus P5ND2-SLI ili MSI p4n-sli ? na kojoj ce od tih ploca moci da se izvuce najvise mhz-a iz ovog procesora ?

:wave:
Prost odgovor,ni na jednoj neces izvuci max sa tim procesorom! Pozdrav

sT4Lj|n je napisao(la):
Asus P5ND2-SLI je dobra plocha, sa savim finim preformansama i mogucnostima za kloking. User M!STICX poseduje dotichnu tako da cu ga iscimati da baci info iz prve ruke o mogucnostima klokinga i ponashanju ploche na danashnjim temperaturama. 805 na njoj radi bez problema za svaki dan na 3.5-3.6 [dodushe je hladjena sa tt silent tower i stavljena su 2 kulera na north i south bridge]
Ne preporuchujem nikome asus p5nd2 jer sam sa oba nova primerka ljudima imao muke da objasnim zasto plocha na defaultu postuje svaki 5 put a inache je mrtva bez obzira na napajanje.Ona ima problem sa memorijskim modulima.A ja da joj"gadjam narav" nisam bash spreman a pogotovo ne da jurim corsair kako bi radila( sudeci po specifikaciji instrukcija u manualu)

znaci 945/955 cipset za 805-icu ? ima li neko da ima jeftinu SLI plocu i da prenese svoja iskustva ovde :) ajd St4lj|n-u cimaj drugara :D

sT4Lj|n je napisao(la):
haha bilo je tako do duse 1. dana, posle toga muke,evo sad dok ovo kucam sve je na defaultu a danas se restartovao bar 30 puta(bez preterivanja)..poram da zamenim plocu za p5wd2 ..valjda ce to pomoci nadam se..

p.s..ploca kao ploca ima stvarno dosta opcija za fino podesavanje/klokovanje,ok pratecu opremu i po meni odlican raspored komponenata,ATA,SATA PCI/e. voleo bih da je istestiram sa Corsairom mozda sa njom radi 100% stabilno,ne znam..tako da ako se opredelis za ovu plocu uzimaj Corsair,u suprotnom si osudjen na propast(kao ja trenutno):mad: :wall:

Poslednja izmena:
Vrh Dno