Šta je novo?

Na koji Hard Disk da instaliram OS

Bojan84

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
330
Planiram da kupim jos jedan hard od 1 TB. Za sada u racunaru imam 2 hard diska i oba su WD. Jedan je ATA od 250GB i njega koristim kao storage i koristicu ga jos neko vreme. Drugi HD je sata istog kapaciteta od 250GB i ima oznaku WD2500AAKS i na njemu mi je sada instaliran XP.
Konkretno me interesuje kada budem uzeo novi hard od 1 TB, da li da na njemu na posebnoj particiji instaliram XP ili da XP ostane kao i do sada na ovom postojecem manjem hardu od 250GB, odnosno da li je ovaj stariji hard sporiji ili brzi od ovih novih hardova veceg kapaciteta.
Da napomenem da bi taj novi hard od 1 TB verovatno bio Hitachi oznake 721010cla332.

instaliraj win7 na nov disk. u svakom slucaju je dosta brzi od aaks serije, posebno od 250-ica.

Evo da okacim rezultat iz HD Tach za stari HD od 250GB. Da napomenem da je hard disk pun do vrha, ima slobodno nekih 500mb.
Jos jedno pitanje, da li da se otvorim za Black seriju WD ili je Hitachi isto dobar izbor obzirom da bi znaci verovatno OS bio na njemu.

Prilozi

• HD.jpg
    HD.jpg
    265.5 KB · Pregleda: 80
Samsung HD103SJ poznatiji kao F3 1TB ubiva na mestu koliko je brz.:smoke: Windows 7 bi na njemu odlicno radio.

Prilozi

• W7D069.jpg
    W7D069.jpg
    124 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Planiram da kupim jos jedan hard od 1 TB. Za sada u racunaru imam 2 hard diska i oba su WD. Jedan je ATA od 250GB i njega koristim kao storage i koristicu ga jos neko vreme. Drugi HD je sata istog kapaciteta od 250GB i ima oznaku WD2500AAKS i na njemu mi je sada instaliran XP.
Konkretno me interesuje kada budem uzeo novi hard od 1 TB, da li da na njemu na posebnoj particiji instaliram XP ili da XP ostane kao i do sada na ovom postojecem manjem hardu od 250GB, odnosno da li je ovaj stariji hard sporiji ili brzi od ovih novih hardova veceg kapaciteta.
Da napomenem da bi taj novi hard od 1 TB verovatno bio Hitachi oznake 721010cla332.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=234469

Evo ti moje iskustvo sa tim istim Hitachijem :)

Aj, da ne otvaram novu temu, jos jedno pitanjce. Da li je moje napajanje dovoljno za 3 hard diska, konfiguracija je iz potpisa, iskreno u oci mi pada potrosnja graficke karte od 190W u full loadu. Pretpostavljam da napajanje ima snage ali nije na odmet da pitam, nekako mi je lakse kad imam potvrdu od kolega sa foruma :).

Dobro pretpostavljaš :)

Da li svi Samsung F3 HD103SJ na 7200 imaju 2 ploce po 500 GB ili ovaj model postoji i u verziji od 3 ploce. Ako postoje obe verzije, kako ih razlikovati ?

Ovo za samsung od terabajt je zanimljivo. Ja inace u firmi nove masine sklapam sa hitachi drajvovima, nisam primetio neke probleme, ali bih za sebe definitivno uzeo nesto kvalitetnije.
Ako je onaj od 1TB tako brz, da li postoji upola manji a jos brzi?
Koji je to?

Nazad
Vrh Dno