Šta je novo?

Na šta paziti kod kupovine monitora?

• Začetnik teme Stefan 93
  • Datum pokretanja
S

Stefan 93

Guest
Ćao svima, planiram uskoro da kupim neki monitor, pa me zanima kakva vi iskustva imate.
Nabavio sam neke programčiće koji prikazuju razne boje, kružiće, crtice... da vidim da li ima mrtvih pixela.
Garancije su na broj mrtvih pixela, koje firme koliko nude? Gde god da vidim specifikacije monitora samo piše rezolucija, kontrast... ali nigde ovo, kako mogu da saznam ovako preko neta to?
Da li treba da pustim neki video i ako treba kakav?
Planiram da uzmem neki od 18,5 ili 19 inča, da li imaju neke firme koje moram da izbegavam?
Da li sam nešto propustio :)
Hvala na pomoći!

kupi acer i ne brini. kod g...ona imas i zero pixel garanciju.

inace acer je fastest growing brand. dok raste bice kvalitetan / kao samsung svojevremeno / kad dostigne peak , pocece da fushari .
ali to je standardna prica u potrosackom drustvu .

Ako si pod "firme" mislio na "brand" monitora, ja mogu da kazem da sa asus modelima imam losa iskustva.
А ја сам са својим Asusом срећан већ скоро 2 и по године (зар је већ тол'ко прошло :D) и шта сад :p
kupi acer i ne brini. kod g...ona imas i zero pixel garanciju.

inace acer je fastest growing brand. dok raste bice kvalitetan / kao samsung svojevremeno / kad dostigne peak , pocece da fushari .
ali to je standardna prica u potrosackom drustvu .
A ја баш ником не би препоручио да купује Acer ;)
Ćao svima, planiram uskoro da kupim neki monitor, pa me zanima kakva vi iskustva imate.
Nabavio sam neke programčiće koji prikazuju razne boje, kružiće, crtice... da vidim da li ima mrtvih pixela.
Garancije su na broj mrtvih pixela, koje firme koliko nude? Gde god da vidim specifikacije monitora samo piše rezolucija, kontrast... ali nigde ovo, kako mogu da saznam ovako preko neta to?
Da li treba da pustim neki video i ako treba kakav?
Planiram da uzmem neki od 18,5 ili 19 inča, da li imaju neke firme koje moram da izbegavam?
Da li sam nešto propustio :)
Hvala na pomoći!
Реци ти нама колико си пара спреман да издвојиш и за шта хоћеш да користиш монитор :)
Што се мртвих пиксела тиче инсистирај да ти продавац извади монитор и да га пробате, ако неће увек постоје друге фирме. Боље да га мало исцимаш и да себе исцимаш по граду него да после лудиш због мртвих пиксела. Увек питај продавца каква је гаранција, питај ко је увозник/овлашћени сервис па питај и њих на колико мртвих пиксела је гаранција.

Poslednja izmena:
Malo sam razgledao i mislim da su ovakve specifikacije sasvim dobre:
18.5" wide (veće mi ne treba, imam TV, a neću ni da opterećujem grafičku), 1366x768 px, 250 cd/m2 (oni koji imaju više se žale da brightness drže na 50%), 5ms, statički kontrast 1000:1, dinamički što više, dvadesetak W potrošnja, ugao potpuno nebitan (mada tu ni ne varira toliko), VGA priključak (koliko sam čuo, DVI je bitan kod onih velikih ekrana, mogu da pozicioniram automatski ekran kad menjam rezoluciju, trenutno imam jedan VGA i uopšte ne smeta), da nema zvučnike (ne trebaju mi ti nikakvi kakve ugrađuju).
Ovome odgovara nekoliko, pa šta mislite:
Acer v193hqb
Acer v193hqab
Benq e900hda
LG w1941s-pf
LG w1943sb-pf
Acer v193hqdb
Meni su svi potpuno isti. Šta mislite koji da uzmem. Mislim da je pouzdanost (ako ste čuli kako se priča) najbitnija.
Ako se gleda dinamički kontrast onda ovaj Acer v193hqdb. Da li je on uopšte toliko bitan?

Vrh Dno