Šta je novo?

N70 - mozda problem mozda ne

J__

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Pozdrav svima,

skoro sam pazario doticni model, sve radi ok. Posle par dana primetio sam da recimo kod skrolovanja ili kucanja teksta [imena u imeniku, naziv foldera] sa strane ekrana ezlecu bele crtice [nesto kao flickering]. dali je to normalno i kako se moze resiti ako je greska u pitanju? Takodje sam primetio da kada se tel vraca iz standby rezima [kada ostane samo datum na ekranu] imam utisak da telefon nesto brlja sa bojama, kao da ima samo 16 boja ali se to ispravi odma. Jel neko primetio ovakve pojave ili je uobicajeno?

J

nije to uobicajeno imao sam n70, proveri mu life timer ukucaj *#92702689# mozda je pakovan, stari tel u novu masku, pojavilo se dosta kvalitetnih maski za ovaj tel pa se lako moze pakovati!vidi isproveravaj sve pa javi!
probaj da nadjes nekog ko ga ima pa malo uporedi i vrati ga ako ne valja!

life timer kaze 000000:14

tel je skinut sa TIM mreze. Hvala na brzom odgovoru! Mozda bi fw upgrade pomogao?

Mozda bi fw upgrade pomogao?
Promeni mu product code i svirni mu nebrendiran firmware,tj nokiin,sve se lako radi preko kabla,vetj opste poznata stvar(imas ovde na forumu temu o tome),to je najlakse da se uradi,ako ne bar ces posle znati da je problem hardverske prirode...
p.s. ako imas garanciju onda naravno nosi u radnju:smoke:;)

da upravo sam se vratio iz radnje, proverili smo na drugom aparatu koji nema saj sindrom ali ima noviji fw. nakon toga tel je otisao na na re-flash [manje cimanja za mene]. videcu sta ce ispasti... ili je sve ok ili novi tel :D

Posle flesha isto, tako da mi ne gine zamena...

E ***...Ako nista drugo ko je video ovaj topic ce znati kakav N70 da ne uzima;)

nije to uobicajeno imao sam n70, proveri mu life timer ukucaj *#92702689# mozda je pakovan,

Tako ne moze da sazna da li je pakovan. Ustvari, gotovo vise nikako ne moze da sazna da li je pakovan ili ne.

Svaki iole vestiji serviser, uz malo opreme moze da lifetimer vrati na 0.
Gledao sam licno pre godinu i vise dana, kako serviser (ortak), bez imalo trunke grize savesti, pakuje 6630 u TIMovu masku (koji je neki tip pre toga ostavio jer nije hteo da mu pise TIM), flashuje softver i vraca timer na 0, a potom prodaje kao ganc nov telefon. Zalosno.

Uz prave uredjaje mogu i manje vesti serviseri da vrate life timer. :)
A na toj n70 je neispravan displej.

Svaki fon cim je skinut sa mreze je polovan, morao je biti makar malo ukljucen i imati koji minut na timer-u. Nema tu opterecivanja nov ili pakovan, ko nece da rizikuje neka da 100 i vise eura za fon kod predstavnika, tako ce dobiti garanciju cini mi se 2 godine i originalnu kutiju koja je uglavnom zapecacena.

Nazad
Vrh Dno