Šta je novo?

N64 pitanje

Gogi

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2007
Poena
304
Da li neko zna da li je moguce da na PAL konzoli pokrenem NTSC igrice i kako? Cuo sam da postoji neka vrsta adaptera za to, ili u krajnjem slucaju, mora da se nabavi NTSC konzola?
Imam 3 NTSC kertridza: Duke Nukem 64, Hexen 64 i neki ragbi.
Da li je neko mozda za razmenu ili slicno ?

Ne verujem da mozes da pokrenes ali pokusaj ako imas priliku. Jeftinija varijanta ti je da narucis taj konverter na E-Bay. A za igrice pogledaj malo u Halo Oglasima, trebalo bi da su skoro dzabe.

Hvala na odgovoru i slažem se u potpunosti. Video sam na Net-u da se uglavnom ovaj problem rešava ili kupovinom NTSC verzije konzole ili uz korišćenje tzv. passport adaptera (ako još uvek može da se nađe).
Bilo bi preskupo da nabavljam preko Ebay-a novu konzolu, pa su mi oglasi za sad najbolje rešenje da pokušam da nabavim neke starije naslove.
Za sada ne planiram da nabavljam Wii, jer bi mi to predstavljalo dodatan i preveliki trošak, jer sam propustio i sve Gamecube naslove, koji podrazumevaju i nabavku originalnog kontrolera za GC, ali nikad se ne zna...

Jesi li probao emulatore?? Project64 je jedan od najboljih, i super stabilan je. Ja ga koristim i obozavam ga, jedina mana je joystick...

Da, oduvek je Nintendo imao specifične kontrolere (koje su drugi kopirali), a stvarno ne mogu da zamislim kako bi koristio "Z" dugme sa kontrolera N64 na tastaturi PC-a u kombinaciji drugim tasterima u npr. Super Mario 64. Verovatno je i to stvar navike.
Mene prvenstveno interesuju konzole (a ne emulatori za njih) i njih najviše koristim za opuštanje i razonodu preko leta, jer su mi računari na poslu baš dosadili, a kod kuće izbegavam što više da sedim za računarom a ovako uz konzolu češće pravim pauze i ne sedim na jednom mestu duže od sat vremena.
Ipak su konzole u fazonu "sipaš i ne misliš", a računari stalno nešto "izvoljevaju", te drajveri, te jedno, te drugo, ...:smash:

Ja sam igrao Super Mario 64 preko tastature i nije mi predstavljalo ni najmanji problem.

Imam još jedno pitanje i vezi dve igrice - koju nisam odigrao do kraja
1) Turok: Dinosaur Hunter (na nemačkom je, na žalost) i ne mogu da pređem jedan deo koji izgleda kao neki "hub" i ne znam da li mora da se snimi pozicija da bi se nastavilo dalje jer ne mogu da mrdnem dalje od tog mesta, pokušavao sam više puta, a nemački ne razumem.
Da li neko zna da li mora da se snimi pozicija ili može i dalje igranje bez snimanja pozicije?
2) Hybrid Heaven, za koji mi je potreban neki dodatak verovatno da bih mogao da snimim poziciju. Ako neko zna voleo bih da mi odgovori?
Posedujem samo expansion pack, koji verovatno služi kao proširenje osnovne memorije za neke igre i verovatno on ne može da se koristi kao memorijska kartica za save-ove.

Vrh Dno