Šta je novo?

Myst 1 problem

Homer junior

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2008
Poena
309
Na poklon sam dobio Myst V pa sam pozeleo da igram i ostale delove.

Nedavno sam instalirao Myst 1 na racunar (XP SP3) i po pokretanju sam imao problem sa grafikom. Konkretno, ne vidim nista sto bi trebalo da se renderuje (pozadina, objekti, itd.) ali vidim na samom pocetku slicicu u kojoj je film (ne renderuje se) par ptica kako lete pa zakljucujem da je to, ustvari knjiga do ostrva.

Da li neko moze da mi pomogne sa ovim?

Pokreni u compatibility modu za Windows 95.

Ovo nije resilo problem. Probao sam i u Win 7 i u XP, u oba slucaja interfejs same igre radi (mogu da vidim meni traku i kursor menja oblike) ali sam rendering ne radi. Mada, u Win 7 nisam mogao da vidim ni video kada sam pokrenuo ali mislim da je to zato sto nisam imao instaliran QuickTime koji je igra zahtevala. U XP jesam pa je video vidljiv.

Riven (Myst 2) neće da radi bez QT playera i to verzije 6.3 koju ćeš svakako morati da instaliraš ako misliš da odigraš Riven.

Znači kreni odatle... I pogledaj za početak tamo na disku da li imaš neki read me fajl sa install instrukcijama...

Zaboravio sam jos da napomenem, sto se tice prvog dela tj. Mysta da imas i alternativu. Ako ti ne proradi igra onda pokusaj sa Real Mystom koji je inace odradjen bas kao i taj 5 deo koji si odigrao, znaci komplet u 3D. Cak su koliko se secam i pridodate neke stvari koje u originalnoj igri nije bilo. A to je bila jos jedna mapa na kraju igre... mislim 5 po redu ako se dobro secam! Znaci ovde je rec o kompletnoj rekonstrukciji originalne igre + dodatna mapa...

Elem, ovo drugo ce ti sigurno raditi...

Poslednja izmena:
realMyst + patch 1.1.1 + krek 1.1.1 "vista propered" radi na sedmici ispravno.

Riven (Myst 2) neće da radi bez QT playera i to verzije 6.3 koju ćeš svakako morati da instaliraš ako misliš da odigraš Riven.

Znači kreni odatle... I pogledaj za početak tamo na disku da li imaš neki read me fajl sa install instrukcijama...

Ovo je upalilo iz prve, hvala :) inace, runujem ga jedino u compatibility za 95 i sve je ql

Nazad
Vrh Dno