Šta je novo?

My Pictures

• Začetnik teme Začetnik teme eMe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

eMe

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2003
Poena
619
Kako naterati win XP da NE PRAVI folder My Pictures u My Documents-u?
Hvala

ne mzoe. samo ga izbrisi cim instaliras winxp.

Miroslav je napisao(la):
ne mzoe. samo ga izbrisi cim instaliras winxp.
Pa kad ga Explorer ponovo napravi, a ti ga ponovo obrises i tako u krug 😀
Pokusaj ovako:
Nadji
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Shell Folders/
i
HKEY_USERS/.Default/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Shell Folders/
pa u njima potrazi "My Pictures", pa promeni vrednost u direktorijum gde hoces da ti se nalaze slicice (stavi na primer vrednost My Documents-a). Trebalo bi da ti resi problem.

meni nikada nije ponovo napravio taj folder

Crni je napisao(la):
Pa kad ga Explorer ponovo napravi, a ti ga ponovo obrises i tako u krug 😀
Pokusaj ovako:
Nadji
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Shell Folders/
i
HKEY_USERS/.Default/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Shell Folders/
pa u njima potrazi "My Pictures", pa promeni vrednost u direktorijum gde hoces da ti se nalaze slicice (stavi na primer vrednost My Documents-a). Trebalo bi da ti resi problem.

Odradio sam ovo, ali neki kljucevi se vrate na default vrednosti. Inace folder My Pictures se pojavljuje u My Documents-u kada u wordu ubacujem sliku (Insert -> Picture -> From File). Da li se i ovo moze nekako regulisati?
Da li mogu da brisem sve stavke u Registry-ju gde se pojavljuje My Pictures, pogotovo one koje imaju vrednost tipa %USERPROFILE%\My Documents\My Pictures?

eMe je napisao(la):
Odradio sam ovo, ali neki kljucevi se vrate na default vrednosti. Inace folder My Pictures se pojavljuje u My Documents-u kada u wordu ubacujem sliku (Insert -> Picture -> From File). Da li se i ovo moze nekako regulisati?
Da li mogu da brisem sve stavke u Registry-ju gde se pojavljuje My Pictures, pogotovo one koje imaju vrednost tipa %USERPROFILE%\My Documents\My Pictures?
Izgleda da je Office negde pribelezio lokaciju My Pictures, pa te :hump:
Nisam siguran na koje tacno kljuceve mislis, ali ako koristis SystemRestore overi novi CheckPoint, pa brisi sta god hoces - ako nesto zeznes vrati na staro, pa ponovo 🙂

Miroslav je napisao(la):
meni nikada nije ponovo napravio taj folder

Nemere tako 🙂 ova kombinacije preko registry-a je prava. Kada ga samo obrises ponovo se pojavi, barem je tako kod mene i kod jos 1000 likova kojima sam instalirao XP.

Nazad
Vrh Dno