Šta je novo?

pharaon.92.bc

Cenjen
Učlanjen(a)
09.07.2010
Poena
159
Postovane kolege,poslednjih 5 dana nisam izlazio iz garaze jer sam dodatno modovao moju 932.:D
Prvi mod se sastojao u jednostavnom farbanju unutrasnjosti kucista u crnu boju.Posto sam prvi put koristio samo sprej u boci,farba se dosta lako skidala i grebala tako da je kuciste posle par meseci izgledalo ovako:
[url=http://www.dodaj.rs/?3z/eN/1yF6PHo0/1.jpg][/URL] :d
Ovog puta sam prvo osmirglao celo kuciste,naneo osnovu,pa na osnovu naneo par slojeva mat crne boje i sve to uz pomoc kompersora i mirne ruke lokalnog majstora koji mi je pomogao i u modovanju prvog kucista.Rezultati na kraju su bile vise nego zadovoljavajuci.:)
[url=http://www.dodaj.rs/?h/F8/4xzt5VC0/2.jpg][/URL][url=http://www.dodaj.rs/?0/iA/1LHhU2py/3.jpg][/URL]

Poslednja izmena:
Radijator mi je zadao dosta muka,ali je na kraju ispao odlicno.:) Vent je takodje ofarban.Tacnije jos dva ventilatora su ofarbana u belu boju.Jedan je bio po default-u crn,drugi crven i ovaj Tt na radijatoru je bio narandzast.
[url=http://www.dodaj.rs/?1R/Vw/1gWGfNy/8.jpg][/URL]

Poslednja izmena:
Ofarbao sam jos par detalja.Kao sto su PCI brackets,HDD rack,postolje za napajanje,front plate za vodene blokve i svi tool-free sistemi su ofarbani.

Poslednja izmena:
Odlicno!
Sad pici dalje i postavljaj ostale slike. :D

No,evo par slika celog kucista.Kao sto se moze videti,cela prednja i gornja honey cone ventilacija je ofarbana.

Poslednja izmena:
Po meni, ona neonka bi trebala skroz dole da se zavuce do onog lima, a ne ovako na sred srede.
i slikaj da se vidi cela unutrasnjost na jednoj fotografiji!

Po meni, ona neonka bi trebala skroz dole da se zavuce do onog lima, a ne ovako na sred srede.
i slikaj da se vidi cela unutrasnjost na jednoj fotografiji!

Neonka sada izgleda kr3tenski,ali kada se stavi leva stranica,lim koji deli gornji pleksi od donje mrezice je pokrije i onda se ne vidi. :)
A levu stranicu jos nisam zavrsio jer cekam nekog lika da mi donese pleksi.Zamenicu onaj komad pleksija koji vec stoji na stranici i isecicu mrezicu ispod.Istu cu takodje zameniti providnim pleksijem.

Kako sve to izlgeda dok komp radi.:)

Poslednja izmena:
Kuciste dosta lepse izgleda uzivo i ne svetli ovako puno kao sto se vidi na slikama.:d ***,nemam bolji digitalac. :/

No,mod jos uvek nisam skroz zavrsio.Kao sto sam rekao u prethodnom postu,cekam pleksi za levu stranicu i sutra bi trebao da mi stigne beli sleeve od 9mm.Nisam do sada radio slivovanje kablova tako da ce mi trebati malo vremena da to odradim.Ako imate neki koristan link koji bi mi mogao pomoci,postavite ga.Bio bih vam zahvalan. :)
Takodje sam planirao da ofarbam napajanje u belu boju,ali sam se odlucio da jednostavno isto prelepim belom samolepljivom folijom.Prijatelj ima vinyl cutter na kome ce mi iseci foliju dimenzija kucista napajanja.I zamolio sam ga da mi opet uradi nalepnicu lobanje koju cu ovoga puta zalepiti na kuciste umesto na pojacalo.:D

P.S. Mozete pogledati i video kompa koji sam napravio prosle godine mada se i dosta se stvari od tada promenilo.
http://www.youtube.com/watch?v=ggqPjE3-P4U

Poslednja izmena:
Пар замерки:
Требало би и каблове да "сливујеш" црном или белом траком.
Кућиште (лим) од напајања би такође било добро да офарбаш.
Неонка и није нешто.
Матична плоча се не уклапа баш у мод.

Иначе, свака част на труду!

Poslednja izmena:
Lepo uradjeno. Pohvale na trudu, izgleda sjajno.

Пар замерки:
Требало би и каблове да "сливујеш" црном или белом траком.
Кућиште (лим) од напајања би такође било добро да офарбаш.
Неонка и није нешто.
Матична плоча се не уклапа баш у мод.

Иначе, свака част на труду!
1.Napisao sam da sam narucio beli sleeve za kablove.Trebao bi u ponedeljak da stigne.:)
2.Takodje sam npisao da cu "ofarbati" napajanje u belu boju.
3.A *** za crven PCB od maticne.Kada sam je kupovao nisam gledao boju vec OC potencijal.:D

+1.

Inace, lepo je odradjeno.

ps: reci mi dali je taj vodeni blok od i780?

tnx.
A u pitanju je ThermalRight XWB-01 vodeni blok.Placen 45 eura,a pre negde sam video u outletu jedne prodavnice da ga daju za nesto vise od 900 din.:S:

Lepo uradjeno. Pohvale na trudu, izgleda sjajno.
Zahvaljujem.:)

Poslednja izmena:
Kakav plexi mislis da stavis ? Ako ti treba ja imam jedan dimenzija originala sa sve rupama, samo je potpuno proziran i od 3mm (orig. je 2mm). Meni nekako lepse izgleda kada se stavi sa unutrasnje strane, a eto, koji god plexi da stavljas umesto originala mozes i to da probas, mozda ti se svidi.

Inace svidja mi se farba na toolless stvarcicama. Dosta je ljudi to ofarbalo a i ja sam se mislio da kod sebe prefarbam, medjutim, nisam - ne bi se to kod mene nesto videlo, a ako se ne vidi onda koje je poenta - barem sam tako razmisljao.

A sto se tice punisher lobanje, malo si kupio ideje sa neta, a :D ?

P.S kako ti je ispala farba na gornjoj mrezi ? Nije to lako odraditi a da super izgleda izbliza ..

Kakav plexi mislis da stavis ? Ako ti treba ja imam jedan dimenzija originala sa sve rupama, samo je potpuno proziran i od 3mm (orig. je 2mm). Meni nekako lepse izgleda kada se stavi sa unutrasnje strane, a eto, koji god plexi da stavljas umesto originala mozes i to da probas, mozda ti se svidi.

Inace svidja mi se farba na toolless stvarcicama. Dosta je ljudi to ofarbalo a i ja sam se mislio da kod sebe prefarbam, medjutim, nisam - ne bi se to kod mene nesto videlo, a ako se ne vidi onda koje je poenta - barem sam tako razmisljao.

P.S kako ti je ispala farba na gornjoj mrezi ? Nije to lako odraditi a da super izgleda izbliza ..
Sto se tice pleksija planirao sam da zamenim originalni pleksi,providnim pleksijem istih dimenizija.Takodje cu da isecem mrezicu na levoj strani kucista i umesto nje cu postaviti isto providan pleksi.Lik koji mi je obecao da ce mi to nabaviti bavi se izradom reklamnih panoa pa ima dosta pleksija.Mada mu izbor i nije neki kada je modding kompjuterskih kucista u pitanju.:d
Dao sam mu dimenzije gornjeg i donjeg "otvora".Trebao bi me zvati u ponedeljak da mi javi ako je zavrsio sa rezanjem.Nije imao nista tanje od 3mm,a pleksi je potpuno providan sto meni i odgovara.Busenje rupa na gornjoj tabli sam planirao sam da odradim,ali cu videti kako bude islo.Imam neki stari komad pleksija pa cu na njemu vezbati.A donju "tablu" pleksija sam hteo zalepiti silikonom za par honeycomb celija koje sam planirao ostaviti kada budem rezao mrezicu.No,to cemo jos videti.Da meni prvo stigne pleksi.
Ako me ovaj bude zaebao,javljam ti se,pa da poslujemo.:D
(uh tek sada povezah da si ti isto modovao HAF-a.:d Sinoc sam citao tu temu ali nisam uopste skontao:d)

A gornja mrezica je ispala dobro.Tj coskovi nisu ispali bas kako treba ali se uz malo razredjivaca i stapica za usi,i to se da srediti.:)
U sledecm postu mozes videti kako mrezica izgleda izbliza.
Cela fora je u dobro namestenoj krep traci i vertikalnom farbanju u ondosu na mrezicu kako ne bi doslo do podlivanja farbe pod traku.;)

A sto se tice punisher lobanje, malo si kupio ideje sa neta, a :D ?
lol.:D
Ako mislimo na istog lika njegovo kuciste je bilo skroz belo sa crnim detaljima i lobanja mu je bila crna,a moja je bela tako da ga nisam kopirao.:p:D

Poslednja izmena:
Ma meni taj plexi uopste ne treba, to ako hoces mogu da ti dam, ne trazim nista za uzvrat. Jedino sto sad kada ga gledam vidim da dok je stajao preko nekih stvari je dobio dve sitne ogrebotinice. Mada ono, vidi se samo pod nekim uglom i slicno ..

Vidim da je sasvim OK ispala gornja mreza. Znam da nije lako to savrseno odraditi, zato sam i pitao :)

A kako planiras da ucvrstis plexi koji ide na mesto mreze na stranici ?

Ako mislimo na istog lika njegovo kuciste je bilo skroz belo sa crnim detaljima i lobanja mu je bila crna,a moja je bela tako da ga nisam kopirao.:p:D

Nisi uopste :D

Kakav ti je ovo bajpas i koliko je siguran?!
13.jpg

Ma meni taj plexi uopste ne treba, to ako hoces mogu da ti dam, ne trazim nista za uzvrat. Jedino sto sad kada ga gledam vidim da dok je stajao preko nekih stvari je dobio dve sitne ogrebotinice. Mada ono, vidi se samo pod nekim uglom i slicno ..

Vidim da je sasvim OK ispala gornja mreza. Znam da nije lako to savrseno odraditi, zato sam i pitao :)

A kako planiras da ucvrstis plexi koji ide na mesto mreze na stranici ?
Hvala puno druze.Zvacu u ponedeljak ovog lika da vidim sta i kako,pa ako mi nije zavrsio,kontaktiracu te.:d I nemoj za dzabe,makar za flasu piva.:D
Meni se svidja kako je ispala gornja mrezica,a i kuciste mi stoji na stolu pa je i ne vidjam toliko cesto.:)
A vidi kako je ovaj lik ostavio samo jednu "celiju" kroz koju je posle provukao sraf i pricvrstio pleksi.Isto to planiram samo cu ja da ostavim 3 celije na koje cu posle zalepiti pleksi,a mozda i ja ostavim samo jednu celiju pa zasrafim pleksi.Videcu.:)

Kakav ti je ovo bajpas i koliko je siguran?!
Posto je ThermalRight vodeni blok predvidjen da se koristi sa crevima precnika 1/2",a ceo moj sistem je na 3/8",nije imalo sanse da navucem ovo 3/8" creva na njega.Posto mi se nije davalo 10 eura za fitinge sa 1/2" > 3/8" (pitanje je,da li bi ih uspeo naci) dosetio sam se da uradim sledece:Kupio sam metar 1/2" creva,otsekao dva komada koja sam stavio na blok,pricvrstio iste selnama koje sam dobio uz XWB-01 i onda jednostavno u te "adaptere" postavio 3/8" crevo_Oba creva se moraju dobro nakvasiti vodom jer je tesko ubaciti 3/8" crevo unutra.A veza je vise nego cvrsta i sigurna.Kada rasklapam sistem bas se dobro namucim da 3/8" crevo izvucem iznutra.

Poslednja izmena:
mislim da ****s malo protok sa tom akcijom sa crevima :) ali ... ako su temperature ok ... onda samo peglaj :)

mislim da ****s malo protok sa tom akcijom sa crevima :) ali ... ako su temperature ok ... onda samo peglaj :)

Znam da je uticalo na protok tecnosti ali ***.A temperaure su vise nego odlicne. :)
Q6600 @ 3.6 GHz (24/7) pri naponu od 1.49v (sto mu uz vdroop dodje 1.47v) u idle kulira na 32 stepena dok pod punim opterecenjem ne prelazi 47.I to su ventovi na min.A NB u idle je 32,a pod opterecenjem 37.

Mali Update.:)

Napajanje prekriveno samolepljivom belom folijom.:)

Nisam farbao lim od napajanja jer nisam zeleo da izgubim petogodisnju garanciju.:d
P.S. Moze se i videti malo neuspelog sleeve-a.:smash:

A mrezica na bocnoj stranici je isecena,kao i pleksi. Samo jos silikon da se osusi.:)

Lepo si uradio kuciste...samo meni se ne svidja ova folija preko napajanja (btw podrzavam to sto nisi farbao zbog garancije). Sto jednostavno nisi prelepio crnu foliju preko nalepnice na napajanju i to je to, mislim da bi jednako dobro izgledalo.

Da li su creva od vodenog zelene boje ili je tecnost zelena. Kako god bilo mislim da bi dobro bilo da su creva plave boje. Koja je pumpa u pitanju?

Sta mislis o tome da odradis poklopac za gornju stranu grafe u beloj boji??

JA nesto ne razumem...dakle, u prvi post imas crne kablove, a ovde imas bele, jesi stavio u pertle ili?(mislio sam na SATA kablove)

Lepo si uradio kuciste...samo meni se ne svidja ova folija preko napajanja (btw podrzavam to sto nisi farbao zbog garancije). Sto jednostavno nisi prelepio crnu foliju preko nalepnice na napajanju i to je to, mislim da bi jednako dobro izgledalo.

Da li su creva od vodenog zelene boje ili je tecnost zelena. Kako god bilo mislim da bi dobro bilo da su creva plave boje. Koja je pumpa u pitanju?

Sta mislis o tome da odradis poklopac za gornju stranu grafe u beloj boji??
Da sam prelepio samo crnu foliju preko nalepnice usareneo bih jos vise napajanje jer je isto sive boje.Ovako skroz belo mi se svidja.:)
Creva su providna a tecnost je originalna Tt,tj zelene je boje.Ne bih stavljao plava creva jer mi se ovako vise svidja.:) A vodu pogoni Tt pumpa iz BW 735 sistema.Dovoljno je jaka.

JA nesto ne razumem...dakle, u prvi post imas crne kablove, a ovde imas bele, jesi stavio u pertle ili?(mislio sam na SATA kablove)
SATA kablovi su crvene boje,a njih sam posle pokusao da sleeve-ujem ali mi nije uspelo jer je los sleeve.A to cno kablo je od Front konektora za zvuk,koje ide u zvucnu kartu.Isto sam i njega pokusao da sleeve-ujem.:d

Napokon gotova je i bocna stranica.
Mrezicu i pleksi mi je isekao lokalni majstor brusilicom.Pleksi sam za stranicu zalepio silikonom i odlicno drzi.
Zelim i da se zahvalim OCz-u koji mi je poklonio vec isecen gornji pleksi.Jos jednom,veliko hvala!
Evo i par slika:

Poslednja izmena:
Meni je ovo totalno super, samo bih te neonke zafrljachio kroz prozor. Jednom sam imao tu ciguligu situaciju i nikada vishe. Moje iskreno mishljenje da bi "bela" neonka bila totalni hit u ovoj postavci a ne ova plava.
Zaista utegnuto lepo i verujem da si i performansama zadovoljan. Mozda taj quad da se digne do 4ghz ako mozhe ako ne ne mari, sigurno da ti sve "leti" a izgleda odlichno.

:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno