Šta je novo?

My Book Essential Edition 500 GB nedoumica

labud169

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2005
Poena
304
Kod:
http://www.westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=232&language=en
Pozdrav narode uzeo sam ovaj navedeni HDD kad sam ga priljucio na komp sve radi super nemam primjedbe e sad se nalzim u nedoumici na njemu sam dobio neki softwer ima oko 80MB i sam disk je na FAT32.
E sad posto sam ja vec nabacio na njega 100 gb otprilike kontam da ga podjelim na 2 particije ,1) hocu li izgubiti ovih 100gb materijala a usput nemam gdje da ih prebacim posto mi je sistemski pun.
2) I jos kontam da ga prebacim u NTFS opet dali cu izgubiti tih 100 gb a mislim da hocu??pa da vidim da li neko ima iskustva?? unaprijed zahvalan

1. Trebalo bi da može sa nekim parčetom softvera (npr. Paragon Hard Disc Manager), ali ti ne bi preporučio bez backup-a, nije sigurno.
2. Isto kao i pod brojem 1

Podeli disk na 2 particije nekim softwareom, npr. partition magic (ne znam da li ima neki bolji, nisam u toku). Prilikom ovog zahvata ostaje ti tih 100GB. Formatiraj prvo jednu particiju u ntfs, zatim prebaci tih 100GB na nju i potom formatiraj u ntfs i drugu

Poz

Slobodno koristi Partition Magic, provereno ce ti odraditi posao, cak ce te i pitati na kojoj particiji zelis da sacuvas podatke

Ja koristim Acronis za te potrebe... Meni lichno vishe odgovara od Partition Magic-a... I do sada me nije razocharao... Mladen ti je rekao kako da reshish problem... ;)

Podeli disk na 2 particije nekim softwareom, npr. partition magic (ne znam da li ima neki bolji, nisam u toku). Prilikom ovog zahvata ostaje ti tih 100GB. Formatiraj prvo jednu particiju u ntfs, zatim prebaci tih 100GB na nju i potom formatiraj u ntfs i drugu

Poz

Ehej opaet ja sve sam uradio kao sto ste rekli-rekao koristio sam Partition Magic e sad sve podjelio na 2 particije formatirao u NTFS al dok je taj proces trajao na citavom hdd izgubio sam nekih 30 do 40 gb e sad da li je to normalno 1.Total size 190 GB 2.Total size 273 GB uspud jos da kazem da sam samo mogao ovako da ga podjelim jer drugacije mi nije dozvoljavao,nema veze meni odgovara i ovako .
Jos jednom da vam se zahvalim!

Nisi nista izgubio, to je prava velicina hard diska od 500GB (190+273= 463GB).

Da brate ,ali imao sam prije nego sto sam vec gore navedeno uradio u FAT32 svih 501GB ako me kontas,zato mi to nije jasno.?

Opusti se, normalno je da imas tih 460GB, svih 500 nisi mogao imati nikako, sve je u redu.

Poz

Nazad
Vrh Dno