Šta je novo?

MX518 vs DeathAdder

lolnakvadrat

Cenjen
Učlanjen(a)
17.04.2012
Poena
150
E sad, konacno sam skupio novac za novi mouse, ali sad nastupa problem koji da pazarim. Razmisljam se izmedju logijevog MX518 ( http://www.itsvet.com/proizvod/logi...ptical-mouse-910-000616/comp_comp_mouse/31/15 ), i razerovog DeathAddera ( http://www.itsvet.com/proizvod/razer-deathadder-rz01-00150100-r2m1/comp_comp_mouse/345/658 ).
Misevi su mi potrebni za FPS igre, pretezno cs i css. Kakvi su vasi utisci u vezi ovih miseva cuo sam da se DeathAdderu brzo kvare lclick i skrol? Koje miseve preporucujete jos do 40e? :)

Prvo da ti kazem da sumnjam da ces da nadjes novi adder (3500dpi) za 40e, a onda cu da potvrdim da se storoj verziji kvare klik i skrol!! Bogu hvala, meni na novom vec skoro dve godine sve radi bez ikakvih problema!!

Kako god, ako imas para Razer, ako ne 518! Meni je guja mnogo bolja po pitanju ergonomije i mnogo manje umara saku/zulja prst!

Oba misa su opticka, mozda je dobar izbor za cs, imao sam u ruci mx518, i cim sam ga dodirnuo znao sam da je pravi mis za cs. :) Do sada ga nisam imao, ali veruj mi jedan je od preciznijih optickih miseva. Ne znam kolko moze max dpi da gura. :O :) Inace ako si vec skupio pare za dobrog misa: http://www.itsvet.com/proizvod/steelseries-kana/comp_comp_mouse/739/1995 Moze da se nadje 45e novi, kad vec hoces opticke ovaj je majstorski. :)

Ne znam zasto uzimati mx518 u obzir pored g400 nove serije bez predikcije (PID iznad LZ13333). Nema glossy plastiku na kojoj se znoji ruka kao mx518, ima vise dpi (mada to nije toliko bitno), ima tanji kabl kod koga skoro nema otpora i nema predikciju kao mx518.
A oblik im je identican.

Prvo da ti kazem da sumnjam da ces da nadjes novi adder (3500dpi) za 40e, a onda cu da potvrdim da se storoj verziji kvare klik i skrol!! Bogu hvala, meni na novom vec skoro dve godine sve radi bez ikakvih problema!!

Kako god, ako imas para Razer, ako ne 518! Meni je guja mnogo bolja po pitanju ergonomije i mnogo manje umara saku/zulja prst!
U principu i ne mora da znaci, sve zavisi kakav ti primerak zapadne. Meni evo recimo prva verzija radi 3+ god. bez ikakvih problema, znam i lika kome takodje radi bez problema preko 4 godine... Kao sto rekoh, sve zavisi.

Sto se tice pokretaca teme, najbolje bi bilo kada bi mogao da probas oba misa, da vidis koji ti vise "lezi" i na osnovu toga da odlucis sta je za tebe bolje. Ja sam koristio i MX518 i DeathAddera (i dalje ga koristim) poprilicno dugo, oba misa su odlicna s'tim sto bi blagu prednost dao DA zbog (po meni) bolje ergonomije u odnosu na MX518.

Ne znam zasto uzimati mx518 u obzir pored g400 nove serije bez predikcije (PID iznad LZ13333). Nema glossy plastiku na kojoj se znoji ruka kao mx518, ima vise dpi (mada to nije toliko bitno), ima tanji kabl kod koga skoro nema otpora i nema predikciju kao mx518.
A oblik im je identican.
Veoma mi se ne svidja g400 zato sto je mis trebao da ispadne novi mx518, ali je promasen sasvim. To sto ima vise dpi nista ne znaci kad se tockic rasklati posle 1 mesec svrljanja po HnS i drugim modovima za CS :) Inace glossy plastika moze veoma lako da se zameni, tako da to ne smeta. :)

Veoma mi se ne svidja g400 zato sto je mis trebao da ispadne novi mx518, ali je promasen sasvim. To sto ima vise dpi nista ne znaci kad se tockic rasklati posle 1 mesec svrljanja po HnS i drugim modovima za CS :) Inace glossy plastika moze veoma lako da se zameni, tako da to ne smeta. :)

Znam da moze da se menja plastika sto mi se svidja. Izbacio sam g400 odma iz starta zato sto mi se ne svidja nimalo, lepo kazes losa kopija mx518. Inace imacu u vidu Kanu, mozda moze negde da se izmuva za 40-45e.. :D

Ajde baci link da vidim gde se to masovno ljudi zale na tockic. Ne kazem da je wow ali ne verujem ni da je tako tragican. Skoro sam kupio g400 i za sada sve sljaka odlicno.
Inace meni je na DA bas riknuo tockic posle 2 godine a nisam ga ni koristio u igrama...

Poslednja izmena:
Tockic na G400 radi odlicno, evo vec 5+ meseci, jedini moguci problem na G400 moze da pravi bas taj tanak kabal (ako se mis puno cima, kod low sens igraca npr.), mislim da su mogli bar neku gumu da mu stave na sam ulaz u misa kao ojacanje.

A oblik im je identican.

Ja imam oba, g400 i mx518 i opet koristim mx.Jednostavno nemam taj osecaj na g400 kao sa ovim.Jedina prednost g400 je sto radi na 1000Hz dok mx na 125 cini mi se, medjutim tockic je mnogo bolji na mxu.

Ja imam oba, g400 i mx518 i opet koristim mx.Jednostavno nemam taj osecaj na g400 kao sa ovim.Jedina prednost g400 je sto radi na 1000Hz dok mx na 125 cini mi se, medjutim tockic je mnogo bolji na mxu.

Upravo sam to hteo da kazem, koristio sam i jedan i drugi ali mi je po pitanju skrola mx518 bio dosta ubedljiviji... :) Znaci zakljucak mx518 ili kanu ako nadjes za do 45e.. :D

Kana-pixart senzor koji je nesto losiji od avago adns 3080/3090, a ima i jeftine plasticne klizace...ja bih ipak isao na Logitech, pre svega zbog superiornog senzora, a ostalo je stvar ukusa (oblik, materijal...).

Koji biste mi od ovih misheva preporucili: Gigabyte GM-M8000X, Microsoft Sidewinder X8, TT eSports Black, Cyber Snipa Silencer(klik), Cyber Snipa Stinger, NZXT Avatar S ? :test:

(Imam podlogu Gigabyte GP-MP8000 GHOST)

Koji biste mi od ovih misheva preporucili: Gigabyte GM-M8000X, Microsoft Sidewinder X8, TT eSports Black, Cyber Snipa Silencer(klik), Cyber Snipa Stinger, NZXT Avatar S ? :test:

(Imam podlogu Gigabyte GP-MP8000 GHOST)

Pazi nemam iskustvo sa misevima, ali sam koristio podlogu i mogu da kazem da "sija". :D Inace koliko si je platio? :)

Nisam dobro razumeo ovo "sija" jel dobra podloga, vredi li ? Narucio sam pre neki dan, cekam da dodje, nadam se da ce ispuniti moja ocekivanja, cena je 10 eura :) mislim nije mnogo skupa u odnosu na steelseries i razer podloge koji su duplo skuplji pa i vise...

Od miseva izbor je spao na Gigabyte M8000X i Microsoft Sidewinder x8, razlika u ceni je 5 eura u korist x8...

E, kako se menja ta plastika? Jel mora da se otvara mis, posto je pod garancijom jos uvek ... ?

Poslednja izmena:
Video sam posle mog posta tako nesto po netu, a i slike. Kontao sam otprilike, ali nisam bio siguran, posto sam isto to radio na mom Gigabyte M800 (cini mi se da je to oznaka) ima slican fazon za tim poklopcem. Nista, strpicu se jos godinu i kusur, dok ne istekne garancija, pa cu onda da se sigram...

Mrzi me da citam svaki post....Za cs je po meni bolji mx518....Imao sam deathadder,mambu i mx518...ostao sam na mx518...koristim ga godinu dana isti je kao od prvog dana....perfektan mis....Idi na Steelseries Kinzu (ako imas manju saku),ako imas para malo vise pucaj na XAI...a ako nemas idi na mx518,g400,intelli...:)

U velikoj sam dilemi oko izbora novog pacova, kojeg treba u ponedeljak da narucim pa postavicu pitanje ovako: Koji biste Vi uzeli od ova dva ?

1) Gigabyte M8000X
2) Microsoft Sidewinder X8

Pomozite drugovi i drugarice :)

Iskreno moje misljenje,bilo koji gejmerski mis da uzmes je najbolji kad se naviknes na njega totalno,za tebe tada boljeg nema,a to sto drugi pricaju bolji ovaj,bolji onaj...To macku o rep...imao sam mis od preko 100e...pa mi sad bolji od njega mnogo mis od 30e (jer sam se navikao na njega totalno)....
Tako da moj savjet mx518,g400,intelli,sve preko toga je po meni bacanje para....

Narucio Microsoft Sidewinder X8 :smoke:

videcemo da li je mish *ranje kao sto kaze/tvrdi imarkovic sa dobro poznatog foruma pc*e*z* ;)

Nazad
Vrh Dno