Šta je novo?

MX518 v G5?

King James

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
320
Pa ovako,konacno sam se odlicio da dam vise para na glodara i tastaturu,pre mi to bilo bzvz ,mis ko mis,tastatura ko tastatura,ajd' dobro,mis mozda ne,ali tastatura da :d .Pa posto idu praznici,pa ce mi i rodj uskoro resih da pazarim nekog badass gaming misa i neku solidnu tastaturu.Sto se misa tice,najvise se dvoumim izmedju MX518 i G5.Sad,MX518 kosta oko 1000 din. manje,pa vredi li dati jos tih 1000 pa kupiti G5? G5 mi je oduvek bio zelja,ali mi bilo glupo davati tolike pare za misa,sad tu je i MX518 koji je i,mozda,bolja solucija za manje para Mislio sam pre na DeathAddera,ali me nervira dizajn tih misOva...

Sto se tastature tice,najverovatnije ide ova
http://itsvet.com/proizvod/logitech-media-keyboard-600-920-000056/comp_comp_keyboard/31/393

Nema tu filozofije. Oba su sjajna samo je poenta ako je ikako mogucje da ih pre kupovine probash. Shto kod prijatelja shto u prodavnici. Znam da je za prodavnicu tezhe ali i sam osecjaj u ruci mozhe dosta toga da ti kazhe.

Moj glas ide za mx518 jer ga koristim vecj neko vreme, dok je G5 ipak laserski i maalo je drugachiji trip koji ne mozhe da se opishe bash rechima, to je taj osecjaj u ruci ;]

Nema tu filozofije. Oba su sjajna samo je poenta ako je ikako mogucje da ih pre kupovine probash. Shto kod prijatelja shto u prodavnici. Znam da je za prodavnicu tezhe ali i sam osecjaj u ruci mozhe dosta toga da ti kazhe.

Moj glas ide za mx518 jer ga koristim vecj neko vreme, dok je G5 ipak laserski i maalo je drugachiji trip koji ne mozhe da se opishe bash rechima, to je taj osecjaj u ruci ;]

I predpostavljam da te dobro sluzi? :) Nego reci ti meni,je l' on stvarno ima one rupe,ili je to samo opticka varka? A jes' debilno pitanje :D

Hahah nema rupe takav je skin. Mada najiskrenije bih ti preporuchio da kupish mx518 batman verziju [skroz je crn i mat ] jer je novije proizvodnje i ima bolje klizache dole [ kao na G5], ako te to buni ta verzija ima 3 "velika" dok na starim verzijama ima malih 5 koji se brzo istroshe ako bash koristish mish [ igrice na primer ;]

Hahah nema rupe takav je skin. Mada najiskrenije bih ti preporuchio da kupish mx518 batman verziju [skroz je crn i mat ] jer je novije proizvodnje i ima bolje klizache dole [ kao na G5], ako te to buni ta verzija ima 3 "velika" dok na starim verzijama ima malih 5 koji se brzo istroshe ako bash koristish mish [ igrice na primer ;]

Cek,a kad se istrose onda bude sta?Proklizava? 'ebiga,ne zamerite,n00b sam za misOve :d

Poslednja izmena:
Ja ti savetujem da kupis G5. Imam ga, i mis je perverzija...

Onda skines stare a kupis nove ;) Isto vazi i za MX i G seriju.

G5 je moj favorit iako se ovaj moj polako raspada jos se nije izbugovao ni jednom. A ako ti je ta razlika od 1000din(mada mi se cini da je razlika cak i veca posto je mx518 sad ispod 3000din) bitna kad biras misa onda lepo idi par foruma nize i prelistaj oglase i naci ces ono sto si trazio. :)

evo kao vlasnik oba misa (MX518 ROG edition) mogu slobodno da kazem da je G5 bolji, vidno bolji...jednostavno ergonomija, preciznost, 4-way scroll i mogucnost promene tezine su na strani G5, ali daleko od toga da je MX518 los mis...G5 ima "hrapaviju" masku ako tako mogu da je nazovem u odnosu na MX518 i nekako mi bolje lezi u ruci, e sad sve je licna stvar sta preferiras vise...
I da, G5 je ustvari naslednik MX518...

btw kad se nisam slogirao kad sam video na Frankfurtskom aerodromu da G5 kosta 70e, a ja ga platio u USA 45$ :hair: strasno...

Poslednja izmena:
Znaci vredi dodati jednu crvenu pa pazariti G5,tako sam i mislio :) Inace tog misa lovim vec 2 godine,nikako da mu padne cena :d Jos kad bi ga uhvatio na nekom snizenju,bilo bi super...Ali opet kad vidim kako ljudi hvale MX518...

Poslednja izmena:
Gameri koji igraju mainly cs ga hvale jer je dovoljno precizan, hvata cimove odlicno a opet cena mu nije prevelika. ;)

Imam i G5 i MX510. Oba su istih dimenzija i istog oblika. Medjutim, G5 je logican izbor:laser, tegovi, bolji (veci) klizaci, ruka se ne znoji (poslednja rev G5 - plavi). MX518 je extra mis, ali je G5 bolji.

Poslednja izmena:
Ipak sam se odlucio za MX518,vec je narucen.Jes' G5 bolji,ali mislim,ma siguran sam,da cu i sa MX518 biti prezadovoljan...Ipak vec par godina koristim A4 Tech SWOP-3,tako da cu definitivno biti prezadovoljan :)

Poslednja izmena:
Ipak sam se odlucio za MX518,vec je narucen.Jes' G5 bolji,ali mislim,ma siguran sam,da cu i sa MX518 biti prezadovoljan...Ipak vec par godina koristim A4 Tech SWOP-3,tako da cu definitivno biti prezadovoljan :)

Bices zadovoljan, naravno. A4 i Logitech nebo i zemlja.

G5 je definitivno bolji, ima kvalitetniji kabl, ima bolji finishing i nekako lepshe prijanja u ruci, ima 4way skrol i tegice. e sad, MX518 koshta nekih 2200din trenutno, a G5 je skoro pa duplo skuplji. da je tolika razlika u ceni bila kada sam ja kupovao svoj G5 definitivno bih dobrano razmislio i o MX518.
ako pazarish g5 gledaj da uzmesh verziju sa dva tastera sa leve strane, to su noviji modeli sa ispravljenim "dechijim bolestima", boljim klizachima i kablom.

Stigo mi je MX518,i sad imam jedno pitanje...Nemam podlogu za njega,tj. rola po drvetu (stolu tacnije :d ) .Pa je l' mu steti to,ili je bolje kupiti podlogu? Govorim o onom najjeftinijoj,od 50ak dinara,ne dam vise za podlogu :D

Stigo mi je MX518,i sad imam jedno pitanje...Nemam podlogu za njega,tj. rola po drvetu (stolu tacnije :d ) .Pa je l' mu steti to,ili je bolje kupiti podlogu? Govorim o onom najjeftinijoj,od 50ak dinara,ne dam vise za podlogu :D

Pokidaces mu nozice (klizace) koje inace nisu Bog zna koliko kvalitetne (male su). Bolje nadji neku podlogu, pa makar i ona od 0.5eura. Govorim jer sam isto tako za manje od godinu dana pokidao nozice na mom MX510 i zbog toga sam ga i zamjenio sa G5.

Poslednja izmena:
Jel moze MX 518 da se natera da malo brze scrolla?
Sada mi je 6 linija a to je jaaaaaaako sporo.
Inace MAX 518<>G5, rekao bih da im je ergonomija skoro pa identicna, tj oklop ne dugmici, gledao sam uh danas i rekao bih da su skoro isti ili gresim?
Jel G5 bas toooooliko bolji od 518?

1 - U cemu je razlika AutoScroll <> Universal Scroll?
2 - Gde podesavate rezoluciju? Jel moze iz SetPointa?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno