Šta je novo?

mx1000 i g7 kao mishevi za gaming

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Znam da je bilo dosta polemike oko ovoga, pa me interesuju misljenja onih koji zaista koriste ove misheve, a ne teorije o lagovanju od xx milisekundi i sl. Dakle, kakvi su za gaming, da li je zaista velika razlika izmedju mx1000 (koji imam za 65e ) i g7 (90e), koliko im cesto treba pripunjavati baterije, kako za mx 1000 znati koja je revizija, i slicno?

Nisam neki bas bas pasionirani gamer, ali necu ni da puknem pare za nesto sto ce u stvarnom radu da daje losiji rezultat od mog Logija BJ58...

uzmi koji ti vishe odgovara po obliku, ako nisi zagrizheni gamer koji igra samo brze fps-ove (cs,quake) oba ce ti dobro sluzhiti. probao sam oba ali ne posedujem ni jedan tako da ti oko trajanja baterije ne mogu pomoci.

ovako:
imam G7 vec jedno dve nedelje i utisci su sledeci: mis je veci od bt58 kojeg sam imao pre njega ali meni posle odredjenog perioda navikavanja zaista dobro lezi u ruci.Sto se tice laga,ja ga nisam primetio,prvo sto sam probao je da misa ostavim da ode u stand by a posle da ga pomeram i zaista laga nema ili ga je ne primecujem.Sto se tice baterije on dolazi sa dve litijum jonske baterije koje se neizmenicno pune ,ima dva moda punjenja normal i burst.U ovom prvom se baterija napuni za oko 8 sati a u ovom drugom za oko 3 sata.Nisam primetio razlike u duzini trajanja baterija bez obzira da li je punis u prvom ili drugom modu.Duzina trajanja baterija zavisi od toga koliko se koristi mis i tu sam isprobavao razne varijante,npr. ukoliko ga koristis 3-4 sata dnevno baterija drzi 4 dana maximum a u saradnji sa sestrom i bratom iscimao sam mis da radi 16 sati dnevno i tada je baterija drzala 1 dan,sto po meni i ne predstavlja problem posto se ona druga za to vreme vec napuni.Jedino sto mi smeta kod ovog misa je plastika od koje je izradjen,deluje jeftino a i dugmad za promenu dpi se nalaze ispod desnog kaziprsta sto moze da predstavlja smetnju kada u toku igrice menjas rezoluciju.Inace 2000dpi je za mene malo previse,skroz se izgubim,npr. na 19 inca monitoru mx500 predje kursorom sa jednog na drugi kraj monitora za 5,5 cm a g7 za 0,6 cm,tako da je 2000dpi za mene previse.Naravno mogu se podesiti i druge rezolucije ja sam trenutno na 1200dpi.Imas jedno dugme sa strane,ono po defaultu sluzi kao back,mozes ga podesiti za nesto drugo ukoliko zelis preko set pointa.Inace mis odlazi u stand by rezim posle jedno desetak sekundi neaktivnosti.
Sto se tice mx1000 ne mogu ti nista reci posto ga nisam imao ali bih ja izbegao cimanje oko revizije i menjanja baterija kod njega.Nadam se da sam ti pomogao.

Da,igram cs sa ovim misem bez ikakvih problema,znaci za lag se ne sekiraj posto ga NEMA.A sto se tice baterija danas sam na e-bay video da se prodaju za 2,5 dolara,znaci kod nas neka kostaju 5 eura pa opet ce biti dobro i bice ih za zamenu posto ne znam koliki im je vek trajanja.

Poslednja izmena:
Mladen je napisao(la):
Mije misljenje, ako igras fps igre bezi od tih miseva...

Probao sam oba, i posle kupio sebi g5 za igranje
Zasto da bezi? Jesi video lag na G7 u npr. cs ?

Stvarno ne znam koliko si dugo imao tog misa ili si ga samo "probao",ja govorim iz licnog iskustva i silnog cimanja samog misa i tvrdim da se ne razlikuje od g5(koji sam probao) sto se tice laga.Takodje jedino i (uglavnom)samo igram cs i zamisli, nisam posle minuta nista primetio.

scouser je napisao(la):
Stvarno ne znam koliko si dugo imao tog misa ili si ga samo "probao",ja govorim iz licnog iskustva i silnog cimanja samog misa i tvrdim da se ne razlikuje od g5(koji sam probao) sto se tice laga.Takodje jedino i (uglavnom)samo igram cs i zamisli, nisam posle minuta nista primetio.
Ok, blago tebi, i ja bih voleo da ne primecujem, ali ***, nisam te srece...

Poslednja izmena:
slazhem se sa mladenom, definitivno postoji lag, nije veliki ali ja opet ne bih mogao da se igram na njemu. naravno to opet ne znachi da ce to svakome smetati. i mislim da ne bi trebalo komentarisati vishe to lagovanje u ovom threadu, ipak nisu svi hardcore fps gameri. fakat je da bezhichni mishevi daju veci komfor od "zhichanih" samo je pitanje da li je neko spreman da za taj komfor zhrtvuje neku milisekundu response timea.

Poslednja izmena:
Dobro,da zavrsimo sa pricom o lagu.Ako vi vidite tih par milisekundi svaka cast,ja ih ne vidim i to je to.U svakom slucaju,joriq je i napomenuo da nije pasionirani igrac tako da mu nece smetati da uzme g7.

Koristim i ja G7, igram CS:S bez vecih problema. Ja bih dao prednost G7u odnosu na mx1000 upravo zbog mogucnosti zamene baterija, tako da prakticno nikad ne dolazi do neprijatnih momenata kada je baterija prazna i onda mora da se mish stavi na punjenje.

leksa je napisao(la):
Koristim i ja G7, igram CS:S bez vecih problema. Ja bih dao prednost G7u odnosu na mx1000 upravo zbog mogucnosti zamene baterija, tako da prakticno nikad ne dolazi do neprijatnih momenata kada je baterija prazna i onda mora da se mish stavi na punjenje.
Molim te samo mi reci koliko ti drzi baterija,meni malo sumnjivo da mi onako kratko traje kako sam gore napisao.

leksa je napisao(la):

da, ali i razlika u cijeni je osjetna: ovo je kao neka promotivna prodaja (podgorica inace), i, dok se mx1000 daje za 65e, sto je extra cijena (gledano po pcberzi) i za BG, g7 kosta 90e (sto je jaka cijena gledano po pcberzi). Jos da je g5 skuplji od mx1000, nije mi jasno. Licno, najradije bih, da ima, uzeo neku zicanu verziju mx1000, jer mi se izgled jako svidja, ali neeema :(
Znaci, za mx1000 me interesovalo:
1. Koliko brzo ulazi u sleep mode i koliko mu treba da se "probudi"?
2. Koliko se sjecam, baterija mu traje dosta duze od g7?

takodje, imam malo specificnu situaciju, jer kad gasim komp, gasim sve na UPS (smeta mi za spavanje zujanje i kliktanje kad se promijeni napon).

E da, jako bitno: u testovima se ljudi zale na upotrebu tockica kao treceg tastera (koje mi je OBAVEZNO pri koriscenju FireFox-a), da je neprecizno, pa da cak i ne radi uopste (bar na g5 mislim?) ako se instaliraju drajveri? Iskustva iskusnih korisnika?
BTW, cudo da se niko sa mx1000 ne javlja? :trust:

joriq je napisao(la):
Znaci, za mx1000 me interesovalo:
1. Koliko brzo ulazi u sleep mode i koliko mu treba da se "probudi"?
2. Koliko se sjecam, baterija mu traje dosta duze od g7?

E da, jako bitno: u testovima se ljudi zale na upotrebu tockica kao treceg tastera (koje mi je OBAVEZNO pri koriscenju FireFox-a), da je neprecizno, pa da cak i ne radi uopste (bar na g5 mislim?) ako se instaliraju drajveri? Iskustva iskusnih korisnika?
BTW, cudo da se niko sa mx1000 ne javlja? :trust:

Ja imam MX1000 vec prilicno vremena (skoro od kad je stigao)....

Baterija traje oko 7 dana kad se koristi oko 4-6h dnevno, a mis ide u "sleep" nakon ~8 sek (merio sam),dok se budi nakon ~0,5sek (za neki fps je to mnogo,posto sam davno igrao Quake2 u lanu :D)...

Treci taster tj. klik na scroll-u mx1000 je zestoko zeznut,tj. tvrd pa se cesto umesto klika desi scroll-up/down :S:

naravno, najbolje bi bilo "try before you buy", al znas kako reaguju tete kad se pomene vadjenje iz sjajnog pakovanja :p Djavo da ih nosi!

scouser je napisao(la):
Molim te samo mi reci koliko ti drzi baterija,meni malo sumnjivo da mi onako kratko traje kako sam gore napisao.

Pa ne traje dugo sigurno, po mojoj slobodnoj proceni nekih 10-ak sati neprestanog koriscenja. Zato i postoji druga, tako da nema prekida koriscenja kad se jedna istrosi.

Imam MX1000 vec skoro godinu dana, sto se tice baterije us heavy koriscenje trajace ti oko 3 dana, uz malo manje trajace ti do nedelju dana.
Mnogi ljudi imaju problema sa pritiskanjem srednjeg tastera na ovom misu ali postoji "fora".
Stvar je u tome sto treba pritiskati scroll tockic pri samom dnu, tj. odmah iznad dugmeta za scroll na dole i onda nema nikakvih problema.
Baterija se inace napuni za max 2 sata.

Ja imam G5 i izuzetno sam zadovoljan, jeste zicani ali nema brige oko baterije i bolji je kvalitet izrade od G7, ima hrapavije ivice pa tako sprecava proklizavanje usled duzeg koriscenja i znojenja ruku. Takodje taj famozni srednji taster ili tockic, ni sa njim nemam apsolutno nikakvih problema mada sam na sve strane citao o tome. Jedino sto sam ja primetio to je da taster za back ne radi u svim aplikacijama a posebno ne radi u Operi i u Mozilli.

bokiar je napisao(la):
Ja imam G5 i izuzetno sam zadovoljan, jeste zicani ali nema brige oko baterije i bolji je kvalitet izrade od G7, ima hrapavije ivice pa tako sprecava proklizavanje usled duzeg koriscenja i znojenja ruku. Takodje taj famozni srednji taster ili tockic, ni sa njim nemam apsolutno nikakvih problema mada sam na sve strane citao o tome. Jedino sto sam ja primetio to je da taster za back ne radi u svim aplikacijama a posebno ne radi u Operi i u Mozilli.

Nema nikakvog proklizavanja na G7. Sto se tice tastera za back, radi savrseno u Operi, ne znam za Mozillu (pricam za G7).

puska je napisao(la):
malo OT
@bokiar mora da je nesto do drajvera cak i mom prastarom mx500 radi taster za back u operi i mozilli
Probacu sa novim drajverima, hvala.
leksa je napisao(la):
Nema nikakvog proklizavanja na G7.
Da budem iskren zaista nisam probao ali sam citao testove o njemu a i sama njegova slika mi deluje da je izradjen od te sjajne plastike koja bi mozda mogla da dovede do toga sto sam naveo, izmedju ostalog zato sam se i odlucio za G5, ali sve u svemu to su dva odlicna misa i zaista ostavljaju kupcu dovoljan izbor da odabere sta mu se vise dopada.

Vrh Dno