Šta je novo?

MX Rev./G9 Iskustva???

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Interesuje me kakva iskustva imate s ovim misevima,posto gledam da kupim 1 od njih,a na netu sam nasao gomilu porblema vezanih za MX Rev.,kao i da se kod G9 brzo izlizuju gume na maskama!?

Pa ova 2 misa pripadaju razlicitim klasama. g9 je za gaming, a mx revolution je za web browsing i slicno, mada moze da posluzi za gaming.

Poslednja izmena:
znam da je g9 gejmerski a mxr office mis,mene licno interesuju nedostaci oba misa,da bi znao za koji pre da se odlucim.Mxr sam cuo dosta prituzbi na gubljenje konekcije,zezanje desnog klika,mnostvo problema s setpointom kao i za bateriju koja kratko traje,do sad sam imao vxr koji je bio extra s 1 aa baterijom na punjenje je radio i do mesec dana...A sto se tice g9 gledam da ako uzmem mxr da g9 uzmem za igre da bi postedeo mxr drkanja s igricama da bi duze poziveo.

pa me interesuju navedeni problemioko mxr-a s nabrojanim u ovom postu kao i za g9 ako ga neko ima e se teako lize i propada guma na maskama ili ne,jer ne bi da dam tolike parte za miseve koji ce da mi prave probleme i da nakon par meseci izgledaju ko da su inezi od 300din

Imam Revolution već duže vreme i jako sam zadovoljan. Miš je brz, precizan, nema gubljenja konekcije, jako lepo leži u ruci, radi na apsolutno kojoj god podlozi...

BT risiver bi trebalo da se ubode u produžni pa da se postavi npr. negde na stolu, tj. što bliže mišu, inače može doći do "seckanja".

Baterija, čini mi se, traje sada manje, tj. kraće nego kada sam ga kupio, ali je to opet barem 3-5 dana (napominjem da jako mnogo koristim miša, čitaj: Yarold exchange ;) )

Čuo sam za probleme sa SetPoint sofverom i za "gubitak" srednjeg klika. Iskreno, desilo mi se jednom ili dva puta da se SP zabaguje i isključi mi srednji klik. Ne prilikom rada, nego prilikom podizanja sistema. Ništa strašno, uđem u podešavanja i namestim. Ne sećam se kada mi se to zadnji put desilo. Koristim poslednju verziju SetPointa...

Takođe se ljudi žale na "rasklimatan" srednji točkić, kod mene jeste rasklimatan, ali se ne sećam da li je takav bio i kada sam ga kupio?!

Sve u svemu, extra sam zadovoljan i neću ga menjati dok ne rikne :p

Sto se tice misa za igranje odlucio sma iz a istu cenu sam uzeo Razer Lachesis Bunshee Blue,G9 ne moze ni da mu primirise:D

A sto se tice MXR-a ,mmislim da ce ipak odluka za ofis deo posla pasti na VXR,imao sam lepo iskustvo s njim a i manje je drkanje oko baterije izmenjiva je i traje i po mesec dana....

Skoro sam kupio G9, za sada (da kucnem u drvo) :) nema nikakvih problema. Ako bude bilo guljenja povrsine misa, Boze moj, Logitech je napravio izmenjive maskice, pa cu da zamenim.

POZ:wave:

Ja bas hteo da ti predlozim da razmislis o Razeru ;)

Hehe,pa s obzirom da Lachesis kosta koliko i G9 a da ima bolji senzor i oblik i ergonomiju a da se na g9 zale da se maske ljuste tu nije bilo dileme(naravno devojka je zapela da mi uzme ovaj mis).

Sto se tice lachesisa(bunshee blue) mis je jednom recju extra,jedini problem je sw koji se malo baguje(mozda zato sto sam na visti x64) ali to je lako resiti jer ce izlaziti noviji sw(hope so).Sw mu je malo komplikovaniji od Logitech-ovog setpointa ali verujte vredi se pomuciti,)

Postoji i novi firmver i drajveri, i preporucujem ti da ih odmah skines. I meni se desavalo ponekada da zeza i cim sam promenio firmver i instalirao nove drajvere, problemi su nestali.
Druga vazna stavka je podloga. Poznato je da se Lachesis ponekad cudno ponasa na obicnim podlogama. Uzmi neku iz Razerove ponude. Ako ti pare nisu problem uzmi Razer Destructor koja je specijalno pravljena za Lachesis i kosta oko 50E, a ako hoces da prodjes jeftinije, uzmi Goliathus za 15-20E.

Poslednja izmena:
Postoji i novi firmver i drajveri, i preporucujem ti da ih odmah skines. I meni se desavalo ponekada da zeza i cim sam promenio firmver i instalirao nove drajvere, problemi su nestali.
Druga vazna stavka je podloga. Poznato je da se Lachesis ponekad cudno ponasa na obicnim podlogama. Uzmi neku iz Razerove ponude. Ako ti pare nisu problem uzmi Razer Destructor koja je specijalno pravljena za Lachesis i kosta oko 50E, a ako hoces da prodjes jeftinije, uzmi Goliathus za 15-20E.

Sto se tice fw-a necu da ga diram jer mis radi odlicno,kao sto rekoh jedino se baguje malo sw(iako sam skino najnoviji),jednostavno auto set profil mu ne radi kako treba i nema pokazivaca promene dpi-ja na ekranu kad menjam isti...ali kao sto rekoh najverovatnije je zbog toga sto koristim vistu x64.(inace koji bi mi Fw preporucio 1.75 ili 1.91)?

Sto se tice podloge idem u ponedeljeak da overim RocCat Sense Glacier Blue podlogu,),a mozda padne i RocCat Kone pacov ako podrska ovom misonji:D

Poslednja izmena:
Jel imao neko na forumu neki problem sa g9? Ineresuje me uzeo bih mis a vidim da se do sad jos niko ne zali na njega pa mi je malo cudno. Ako je tako onda super,mislim ako niko nema problema sa doticnim misem.

Vrh Dno