Šta je novo?

MV2Player - savet ??

kole036

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
304
Imam problem sa podešavanjem mv2player-a:
- ne mogu da uključim opciju da mi prevod bude transparentan - bez tamne pozadine. Na slici "01" se i vidi tačno šta hoću da kažem.Namerno sam podigao title bar na sredinu ekrana da bi se bolje uočilo... Inače, prevod mi se ispisuje i na samoj slici - "on screen", a i pojavljuje mi se title bar.
- Sve sam probao u opcijama, ali' ne vredi (slika "02")? Instalirao sam "K-Lite Codec Pack", pa možda ima neko podešavanje u njemu koje mi je promaklo... Ne znam...

Hvala.

Prilozi

• 01.bmp
    369.4 KB · Pregleda: 93
  • 02.bmp
    369.4 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Mogu samo da ti dam jedan savet, pređi na neki drugi program!
MV2Player je odavno prevaziđen program, nije dobar kao što je nekada bio!
Mislim i da su prestali da ga razvijaju!
Moja preporuka: KMPlayer i Media Player Classic

Verovatno ti onaj manji titl u slici ispisuje ffdshow ili directvobsub. Ne sećam se tačno u čemu je štos sa barovima iza titla u MV2 plejeru, odavno ga ne koristim, ali proveri da li ti je uključen overlay mixer, mislim da to može da bude problem (ako nije, uključi ga).
A slažem se da treba da pređeš na neki drugi plejer, MV2 se odavno više ne razvija, a nikada nije stigao ni do verzije 1.0.

Takođe MV2 Player je đubre od programa, moja preporuka KMPlayer.

pa evo ovako:

prvo ides u options, pa u "subtitles". Videces ispod subtitles 1, treba da ti stoji crna tackica na "GDI", dvostruko kliknes na GDI i tu obelezis opciju "Full transparent" i naravno klik na OK i sve reseno ...

a za ova manja slova koja ti se lepe za sam film, ko ti je do directvob sub-a. kada pokrenes film u taskbaru ce ti se pojaviti kao neka zelena uvijena strelica. e sad nemogu tacno da se setim, kliknes ili levim ili desnim na tu strelicu i nadjes negde nesto kao subtitles ili directvob sub ili tako nesto i valjda obelezis opciju "hide subtitles" ili tako nesto. nemogu da se setim, ali bar znas u cemu je problem pa eksperimentisi malo :)

Poslednja izmena od urednika:
A sto pljujete toliko po MV2 playeru ?
Ponekad greskom pokrenem GOM player ( koji je, po mom misljenju, na drugom mestu ) i vidim koliko je dobar MV2 ( da ne objasnjavam )

eki86, upravu si za DirectVobSub - upalilo je! Međutim, prvi problem - Full transparent subtitle - ne radi. Već sam pokušavao i ranije.... U svakom slučaju, HVALA!
:)

Jesi li proverio da li ti je u Video Controls uključen Use Overlay Mixer?

Poslednja izmena:
Ja u poslednje vreme uglavnom koristim ViPlay... Jeste bagovit u PM ali kad mu otkriješ bubice (i preskočiš ih, recimo kažeš da ne pamti setovanja za svaki fajl) mahom lepo radi to što treba da radi, a i sve bitno mi je dostupno preko daljinskog.

Nazad
Vrh Dno