Šta je novo?

Muzika za kancelariju

paparazzo

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2006
Poena
320
Pozdrav,
planiram da promijenim mini liniju koju koristimo u kancelariji jer je pocela da otkazuje na neke komande. Preko nje slusamo iskljucivo FM radio (CD pokvaren, a i da je ispravan ne vjerujem da bi ga koristili). Razlog posta je taj sto zelim da cujem da li je neko mozda imao iskustva ili je slusao bluetooth risivere sa FM radiom sa aliexpress-a. Ima ih i na KP za neke cifre od 25-50 eura. Ovo mi je zanimljivo samo u varijanti da FM radio ima opciju memorisanja stanica, a i zbog blutootha i USB-a koji bi tada vjerovatno koristili pored FM-a. Naravno zadrzao bi postojece zvucnike od mini linije. Ne zahtijeva se nikakav poseban kvalitet zvuka, jer je svakako slusanje samo ono, pozadinska varijanta da ispuni prostor nekom laganom muzikom. Postavicu nekoliko linkova da vidite o cemu se radi

A zasto ne bi isao na neki internet radio ili recimo jos bolje amazon echo uradjaj? Povezes ga sa nekim streming servisom i zadajes glasom sta hoces da slusas. Tako sam ja rijesio muziku u kancelariji

Ono sto bi ti ja predlozio da nadjes neki krsteni BT zvucnik oko 50 eura, svakako negdje po kuci ili kancelariji imas neki stari mobilni telefon. Uparis to instaliras aplikacije za internet radio i picis. Za te pare ces imati 100 puta bolji zvuk nego preko FMa. Ako bas zelis FM onda idi na neku jeftinu novu mini liniju ili neku malo bolju polovnu. Zaobidji FM na ovim kineskim glupostima.
Osim klasicnog bluetooth zvucnika mozes ici i na neki pametni zvucnik, i ako ti kancelarija ima vise prostorija mozes postaviti po jedan u svaku prostoriju pa da sviraju simultano. Kod je je trenutno dobar deal na ovaj xiaomi 39 Eura

Ja koristim Onyx 6 ali nema FM i cenovno je malo veci trosak, medjutim zvuka na pretek.

Ja bih izbegao te kineske, nije da ih ne koristim, kuci imam pojacalo sa Aliexpresa ali je to druga prica. Na tvom mestu bih ipak pogledao neku polovnu mini liniju i resio problem. Ako su ti zvucnici ispravni, za 20ak eur ces naci neku liniju koja ce sluziti.

Ako se ipak odlucis da predjes na internet radio, onda prepocujujem bilo koji JBL bt zvucnik, ali pravi JBL.

ovako to izgleda kod mene - Spartanski :D

20250408_074641.jpg20250408_074651.jpg

Za tu namenu, i-box je stvoren, ali često nije na stanju. Razmisli o internet radio varijanti.

Hvala svima na predlozima! Nisam nesto razmatrao smart zvucnike, a sad kad sam vidio ovu ponudu sto je postavio clan Masster, to mi je vrlo, vrlo zanimljivo. Jedino sto bi radi konfiguracije sjedenja u office-u ( nas je 6-oro u prostoru otp 4X10 m) htio da postavim 2 zvucnika, i koliko sam vidio to je moguce sa ovim zvucnicima ( da na oba ide istovremeno jedan izvor). Koja je aplikacija za internet radio najbolja, i kako se to ponasa u praksi kada npr nas nekoliko da komandu da nesto ide na zvucnike? Desava li se da sistem zablokira ili ne registruje da je neko nesto zadao? Pretpostavljam da nije uslov da se mora pustati samo sa jednog telefona/kompjutera

Hvala svima na predlozima! Nisam nesto razmatrao smart zvucnike, a sad kad sam vidio ovu ponudu sto je postavio clan Masster, to mi je vrlo, vrlo zanimljivo. Jedino sto bi radi konfiguracije sjedenja u office-u ( nas je 6-oro u prostoru otp 4X10 m) htio da postavim 2 zvucnika, i koliko sam vidio to je moguce sa ovim zvucnicima ( da na oba ide istovremeno jedan izvor). Koja je aplikacija za internet radio najbolja, i kako se to ponasa u praksi kada npr nas nekoliko da komandu da nesto ide na zvucnike? Desava li se da sistem zablokira ili ne registruje da je neko nesto zadao? Pretpostavljam da nije uslov da se mora pustati samo sa jednog telefona/kompjutera
Sto se aplikacije za Internet radio tice ja preferiram TuneIn mada tu ima stvarno mnogo aplikacija pa uzmes i probas i ostavis sto ti najvise odgovara. Ja koristim Amazon Echo dot, imam ih 4 u stanu i svi ukucani ih koriste kako posebno tako i sve istovremeno. Nikad se nije desilo da nesto zaglupi. Ovaj Xiaomi sto sam postavio stvarno nijesam koristio pa ne mogu da komentarisem. Imas i obicne BT zvucnik ekoji nijesu smart a koji mogu da se upare da rade u stereo modu. Ta se opcija obicno zove TWS. Na kraju moje licno misljenje je da bi vam mnogo bolja opcija da koristite neki stari telefon koji cete koristiti kao daljinski bilo da je smart ili obicni BT zvucnici, i koji bi svima u kancelariji bio dostupan za biranje muzike po zelji. Mislim da bi vam bilo manje konfuzno nego da svako koristi svoj telefon.

Sto se aplikacije za Internet radio tice ja preferiram TuneIn mada tu ima stvarno mnogo aplikacija pa uzmes i probas i ostavis sto ti najvise odgovara. Ja koristim Amazon Echo dot, imam ih 4 u stanu i svi ukucani ih koriste kako posebno tako i sve istovremeno. Nikad se nije desilo da nesto zaglupi. Ovaj Xiaomi sto sam postavio stvarno nijesam koristio pa ne mogu da komentarisem. Imas i obicne BT zvucnik ekoji nijesu smart a koji mogu da se upare da rade u stereo modu. Ta se opcija obicno zove TWS. Na kraju moje licno misljenje je da bi vam mnogo bolja opcija da koristite neki stari telefon koji cete koristiti kao daljinski bilo da je smart ili obicni BT zvucnici, i koji bi svima u kancelariji bio dostupan za biranje muzike po zelji. Mislim da bi vam bilo manje konfuzno nego da svako koristi svoj telefon.
Imam jedno mozda glupo pitanje, unaprijed se izvinjavam na tome:)
S obzirom da imamo jedan mobilni telefon koji je kao kancelarijski, sluzbeni, niko ga ne nosi sa sobom, ali relativno cesto na njemu se ostvari po neki poziv...pitanje je da li se moze podesiti da ako pustimo muziku sa tog telefona (da li na bluetooth ili smart zvucnik) i ako nekog pozovemo u toku reprodukcije muzike ili neko nas pozove, da razgovor ide preko telefona, a ne na zvucnike

Ako bt zvučnik poseduje mikrofon moći ćeš da biraš preko kog uređaja ćeš ostvariti komunikaciju-telefon ili bt zvučnik.

Tu je pitanje kako telefon vidi taj zvucnik, telefon zvucnik prepozna samo kao zvucnik, tako da ce u trenutku poziva smanjiti ili prekinuti muziku i nastaviti nakon zavrsenog poziva.
Kada telefon prepozna uredjaj kao handsfree onda ce pokusati da koristi njega za pozive. Neki telefoni/tableti imaju mogucnost da odaberes koja je vrtsta tvog BT uredjaja/zvucnika.
U svakom slucaju neces imati problem sa pozivima.

Nazad
Vrh Dno