Šta je novo?

Muzika na Ubuntu 7.04

canyoni

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
301
Problem je sledeci. Instalirala sam Ubuntu 7.04 i kad hocu da pustim muziku/film ili bilo sta on mi kazhe da nema neke kodeke i pita da li da ih instalira. Kliknem "yes" medjutim, kad pochne da skida "package information" skine 17 od 26 i tu stoji, za neke pishe "failed" :( .... shta da radim? A stvarno zhelim da koristim Ubutnu (ne vraca mi se na Win :-devil-: ). Nisam bash laik shto se tiche kompjutera i linux-a uopshte ali nisam ni neki poznavalac. Svaka pomoc bi dobrodoshla ;).
Hvala!

Odes lepo i skini http://www.getautomatix.com/ (Automatix)

Imas bas lepo objasnjenje sta i kako. Posle ga startuj i iz njega imas opciju da instaliras sve zive kodeke koji ce ti omoguciti da pustis bilo sta.

Aj da probam i to :) Hvala u svakom sluchaju pa javljam shta sam uradila :)

Automatix moze da napravi veliki dzumbus u sistemu. Bolje otvori terminal pa probaj prvo da nastavis instalaciju (dok si povezana na net) sa :
sudo apt-get -f install

A za gledanje filmova ti inace preporucujem VLCPlayer, koji u sebi ima vec sve kodeke(film, muzika) i nemas problema. Potrazi medju programima koje mozes da instaliras u odeljku multimedia. Pretpostaljam da znas kako to da uradis (Add/Remove).

Poslednja izmena:
Evo sad pokushavam opet .... automatix nije uspeo :( opasno me zeza ovo vec ceo dan pokusavam samo te glupe kodeke da instaliram i ni makac.... bice ovo duga, duga noc :type:
Hvala freelenacer :wave:

Problem je bio u serveru :mad: .. svo vreme se konektovao na server u Srbiji i zato nije mogao nista da isntalira... :wall:
Hvala jos jednom obojici :)

Zar nije lakše koristiti synaptic na ubuntu (apt sa grafičkim okruženjem) i mogućnost otključavanja tj dodavanja repo-a u istom ?

On ne radi 90% vremena. Stavis main server i voziiiii :)

Samo to treba provaliti :D .... htela sam da reinstaliram ubuntu, chak sam mislila i da sam ja neshto sj... :D
Sad ne da radi nego zjuuuuuuuuuu :D

Elem imam jos jedno pitanje :) kako da instaliram skinove(nashla sam sajt sa svim zhivim stvarchicama za ubuntu), ali ne znam da instaliram skinove :( ako mozhe neko da mi pomogne... tnx ;)

Samo to treba provaliti :D .... htela sam da reinstaliram ubuntu, chak sam mislila i da sam ja neshto sj... :D
Sad ne da radi nego zjuuuuuuuuuu :D

Elem imam jos jedno pitanje :) kako da instaliram skinove(nashla sam sajt sa svim zhivim stvarchicama za ubuntu), ali ne znam da instaliram skinove :( ako mozhe neko da mi pomogne... tnx ;)

Ides na System > Preferences > Themes i onda u listu sa temama prevuces temu, koja je u nekoj arhivi najcesce, i nju ne raspakujes. To je ceo postupak. Isto tako intaliras teme za GDM, samo to je Logon ili gde vec, kucam iz windowsa, tako da pricam napamet. :)

Hvala puno :D

P.S. Ako mogu modovi/admini da promene naziv teme u recimo "canyoni pitanja" ili tako neshto poshto cu vas 'smarati' i na dalje :p :D

Nazad
Vrh Dno