Šta je novo?

Muzicki laptop

yugo

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
319
Postoji li LT ali da ima bolju audio karticu za ozbiljniji rad reprodukcije pesama,semplova aranzmana?O svakom LT su podaci vrlo sturi kad je u pitanju audio ili svaki ima losu intergrusu...?

mislim da bi ti svakako bolje reshenje bilo da nabavish eksternu zvuchnu kartu, nego da se bacish u potragu takvo laptopa.

sad sam malo pretrazio, i skoro uvek je reshenje za laptop - eksterna zvuchna kartica.

na netu ova ima odlichne review-ove:

Sound Blaster X-Fi Extreme Audio

E-MU 0202 USB zvučna za oko 100e je neko najjeftinije rešenje, a da valja.

Ako i naletiš na neki laptop koji je dizajniran za ozbiljan rad sa muzikom, tome je verovatno ozbiljno naduvana cena.

Poslednja izmena:
E hvala,ionako se mucim sa izborom LT o kojima nista ne znam jos mi ovo fali...znaci definitivno externa kartica samo sto sam ja svuda procitao da moram paziti da bude na firewire a ovo je usb 2,0 da li ima neke veze?

Moja preporuka je da uzmes laptop koji ima Firewire, iako ce ti za pocetak (a i za vise od toga) Emu0202USB biti vise nego zadovoljavajuca.
Cisto da ako bas zagazis u produkciju kasnije imas opciju da taj laptop koristis i sa nekim profi audio interfejsom.

Jeste da nije u cenovnom rangu, ali tebi bi Mac Book zavrsavao posao. Isto bi se sa mnom slozio i kovacm. ;)

Hmm...da pojednostavim a da nije tema sta da kupim,gledam onog asusa intel i3 sa 3GB ddr3 i poenta je da ne bih radio nista sto je vezano sa studio pa da to mora da bude ne znam koji kvalitet...u pitanju je live svirka sa mikrofonom i el.gitarom a ne bih da nosim miksetu od 16 kanala vec samo slave i zvucnike...poneki program u njemu sa matricama,semplovima i da ubodem mic i gitaru u tu neku karticu,sve to na ozvucenje i to je to...na to bih dodao midi convertor za gitaru...
Znaci nista studio pa sad ima sumova i sta ti ja znam,samo ovo za live a pretpostavio sam da ta audio integrusa ne moze da izvice nista od toga?

Poslednja izmena:
Za mic i gitaru ti treba nesto sa 2 preampa i Hi-Z ulazom.
Nijedna integrusa to nema, a Emu 0202 USB i dalje odgovara opisu, osim u slucaju da hoces da koristis kondenzatorski mikrofon, pa ti treba i Phantom Power.
Emu nema ni midi ulaz, ali midi-to-usb konvertera ima na tone i nisu skupi.
Takodje u Line6 UX1 bi bio nesto slicno Emu-u, osim sto uz njega dobijas i gomilu emulacija efekata koji bi mogli da ti posluze za live svirku.

Hvala puno...neverovatno koliko malo LT ima firewire a i ovo sto si mi rekao za USB znaci da trebam da pazim da ima bar 3 USB-a...ok

Zbunio si me malo sa ovim line6 ne znam da li si me shvatio da ceo LT treba drugu muzicku a ne samo ulazi za mic i gitaru pa ne znam da li ovaj line6 preuzima ceo zvuk ili samo ulaza...danas sam probao kod drugara koji ima neku M-audio od 150EU(ali pci-e) guitar rig,obican SW,i kada sam gurnuo kabl od gitare u njegovu m-audio taj SW je sve sto i line6 a nema HW kao line6 i zvuci odlicno...

Koliko vidim preko neta nece moci da se vidi nista i sleduje mi put u prodavnicu,kako LT tako i muzicke pa da se isproba...ja imam svu opremu i jednostavno sam hteo da sve gitarske procesore i miksete,efekte,sekvencere,ritam mashine ne nosim vise jer znam da je tehnika napredovala ali nece to bas tako...

Zbunio si me malo sa ovim line6 ne znam da li si me shvatio da ceo LT treba drugu muzicku a ne samo ulazi za mic i gitaru pa ne znam da li ovaj line6 preuzima ceo zvuk ili samo ulaza...

http://line6.com/podstudioux1/specifications.html
UX1 je kompletna zvucna sa sve ulazima i izlazima, osim sto dobijes i PODFarm softver.
Naravno, softver ti nije neophodan posto mozes da koristis i neki drugi, mada moje iskustvo sa Line6 KB37 (slicna stvar osim sto ima i klavijaturu i vise ulaza+ phantom power) je bilo vrlo pozitivno. Stabilni driveri, niska monitoring latencija i gomila korisnih emulacija pojacala, efekata...

Ovo u mom potpisu je kompletno snimano sa njim.

Vrh Dno