Šta je novo?

Muzički servisi (Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music, YouTube Music)

Koji servis za muziku koristite?

  • Spotify

    Glasovi: 35 43.8%
  • Deezer

    Glasovi: 16 20.0%
  • Apple Music

    Glasovi: 6 7.5%
  • YouTube Music

    Glasovi: 6 7.5%
  • Tidal

    Glasovi: 14 17.5%
  • Ostalo/ne koristim

    Glasovi: 3 3.8%

  • Ukupno glasača
    80

jacemurry222

Poštovan
Učlanjen(a)
08.01.2021
Poruke
188
Poena
75
Koji vi muzički servis koristite?
Ja koristim Spotify i YouTube Music, ali planiram da pređem na Apple Music, s obzirom da imam iPhone. Da li vi imate iskustva s tim servisom?
 
Verovao ili ne, na svom telefonu (iPhone) imam Deezer, Spotify, Tidal i Apple Music. Deezer imam preko Yettela a Tidal preko SBB-a dok Spotify i Apple Music plaćam. Od svih pomenutih, najviše koristim Apple Music (AM) zbog integracije sa Apple ekosistemom (imam i druge Apple uređaje). Ali je daleko od najboljeg za naš region jer ako slušaš domaću muziku AM ti je najlošije rešenje od svih. Algoritam za preporuku novih pesama kod AM je takođe najlošiji od svih pomenutih. Ono gde AM briljira je kvalitet muzike zbog lossless formata i tu je takođe dobar TIDAL sa MQA i Deezer. Ali ništa ti to neće značiti ako muziku prvenstveno slušaš preko Bluetooth-a jer ti tu ne možeš iskoristiti pun potencijal lossless muzike ako nemaš DAC i žičane sluške. Da skratim, AM jeste dobar ali pošto dolaziš sa Spotify, mislim da ćeš se razočarati zbog preporuka koje su lošije, interfejs koji je znatno sporiji, mnogo bagovitiji itd. Spotify je ipak bez premca iako ga ne koristim toliko često ali po vecini parametara je bolji od AM.
 
Deezer i Tidal (Yettel i SBB), jedno vreme sam koristio Spotify premium i po mom mišljenju najbolji interfejs i algoritam
 
Deezer preko Yettela, Tidal preko Sbb, Spotify i YouTube music plaćam, dok sam Apple music probao i užasan je. Lično mi se najviše dopada Tidal, ali slažem se sa ostalima da je Spotify za običnog korisnika najbolja opcija. Algoritam im je brutalno dobar.
 
Ček, a zašto plaćate 2-3-4 različite muzičke streaming platforme kad je u suštini ponuda ista?
 
Ček, a zašto plaćate 2-3-4 različite muzičke streaming platforme kad je u suštini ponuda ista?
Verujem da to rade jer ne nude sve platforme jednako iskustvo na različitim uredjajima. Neke su bolje za žicu ili HiFI uredjaje, dok za PC ili tel nisu tako dobri (lošiji interfejs, algoritam za predloge) dok su neki tu bolji
 
Ček, a zašto plaćate 2-3-4 različite muzičke streaming platforme kad je u suštini ponuda ista?
U suštini plaćam samo Youtube, a to nije samo muzika. Spotify plaćam kao deo benchmark familije 160 din a Deezer i Tidal su mi za dž. Realno bih mogao da otkačim samo Spotify ali za ovu cifru baš i neću 🤣 Da se ne desi da nešto ne mogu da nađem 🤣
 
Ja koristim Deezer preko yettela, a probao sam Apple Music, Spotify i Tidal.

Iskreno svi su mi slicni stvar, jedino izgled a to je valjda i stvar navike. Meni je Apple Music bio super sa njihovim playlist-e bile odlicne. Da nema besplatno preko Yettela mislim da bi placao Apple Music. Ali ja licno nisam video neku posebno razliku niti u kvalitetu zvuka niti ponudi.
 
Koristio sam Deezer preko Yettela, bio deo Spotify familije skoro 2 godine, probao 1 mesec Tidal i koristim YouTube Music preko Argentine.
Utisci:
Najbolji zvuk ima Tidal i to ubedljivo, samo to nije aplikacija za mene, izbor pesama i lista mi nije legao..
Deezer mi se nikada nije dopao, mada ima odličnu funkciju za prepoznavanje pesme.
Spotify je, ako se sve gleda, najbolji servis, odličan algoritam, interfejs, liste.
Sada koristim YouTube Music, preko Argentine, i za simboličan novac završava sve moje potrebe. U kombinaciji sa YouTube Premium dobitna kombinacija za 1$ mesečno.
 
Nazad
Vrh Dno