Šta je novo?

Muve, komarci... resenja?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

as110022

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2009
Poena
159
Postovani,

hteo sam da vidim sa vama da li neko ima resenje za insekte?

Planiram da uzmem neki od ovih uredjaja pa me zanimaju vasa misljenja... Cene su priblizne tako da je odluka samo vasa ;)
RESENJE 1
IC_3.JPG

RESENJE 2
http://www.medisana-shop.com/products/default.aspx?categoryID=5

Video sam da slicne uredjaje (mislim na prvi link) imaju po benzinskim pumpama odmah iznad vrata dok ove Medisana nisam nigde video :)

Za komarce je keva jedan plavi ventilator za komp koji ce postaviti negde. Plavo svetlo ih privlaci, vazduh uvuce i krilca omlate, nema greske :D
Na starom kucistu sam imao na 5.25 montiranu jednu plavu 80mm i 2 godine nijedan komarac u kuci a dno kucista kao masovna grodnica :p
To je onako, jedno custom resenje...

Meni klima zavrsava posao ;) Posto kada ima komaraca uvek je toliko vruce da ne mogu da zaspim, pa moram da koristim klimu tokom noci i tada komarci ne ujedaju ;)

ja sam probao jedan od tih elektronskih (mislio sam da je Medisana bash ali ne vidim da imaju taj u katalogu) - nista! Insekti samo sto se na njemu ne pare i razmnozavaju koliko (ne) radi!

Raid ftw za prvu pomoc, kako hodam po plocicama, ono samo pucka :))))))))))))

Vidjao sam nesto slicno ovome sa slike u prvom postu, ali sa plavim svetlima, bas kao sa ventilatora sto rece Sajber. I kada komarac ili bilo koji drugi insekt prileti dovoljno blizu ubije ga varnica sa okolnih zica. Po onome sto sam video bije ih ko Sveti Ilija :D .

e pa to, to, to sam video na pumpama, sad pitanje je gde se to moze kupiti?

Hahahaha svaka cast za resenja sa ventilatorima i plavim svetlom.
Kod kuce, koja mi izlazi na kanal gde ima gomila trske, koristim raid aparat sa "tabletama", dok za muve koristim lepljive trake. Jeste da je ruzno, ali brate nema nijedne muve da smara, a traka ih pokupi samo tako. Kad dolaze gosti ja samo traku sklonim i to je to.

Meni je problem sta koristiti za bastu, imam 4 baklje i onaj raidov fenjer ali opet nista...A za kucu koristim ovo sa slike iz prvog posta i ok radi, jedina stvar koja mi smeta je miris spaljenih komaraca, musica itd...

Uh da, miris je uzasan. Bilo je ranije tih uredjaja sto spale komarca ali je i meni smetalo to. Ono sa ventom je slucajno ispalo ali jako efikasno.
Za napolje ne znam ima li odbrane uopste :(

Autan je provereno sredstvo, sasvim dovoljno efikasno za ribolov na kanalima pa samim tim i za sve bezazlenije situacije.
Bolji izbor su sprej ili losion iako i gel završava posao.

Sećam se jedne priče, kako je rešen užasan problem mnoštva komaraca za vreme mobilizacija/bombardovanja u nekoj konjušnici pored Dunava. Čovek je sklepao neku kutiju bez dve suprotne bočne strane, ubacio svetlo i ventilator, potom je iza ventilatora stavio žicu za komarce.

E, sad uz malo kreativnosti uz plavi ventilator bi se mogla napraviti vrlo privlačna i efikasna spravica za one kojima je to potrebno.

Naravno da ima samo ako uspes da pripitomis zabu :p hehe postavis zabe po basti :p

Uh da, miris je uzasan. Bilo je ranije tih uredjaja sto spale komarca ali je i meni smetalo to. Ono sa ventom je slucajno ispalo ali jako efikasno.
Za napolje ne znam ima li odbrane uopste :(

Za napolje napisah a sprava o kojoj pričate ima jednu mnogo goru manu od mirisa a to je zvuk pucketanja koji stvara kada komarac sagori, posebno je odvratno kada naiđe neki krupniji insekt.
Takav smor od sprave nikada ne bih poželeo, dovoljno mi je bilo i to što sam viđao u prolazu.

a koje tacno plavo svetlo? ja se razmisljam da napravim ovako nesto ali nisam skontao kakvo plavo svetlo? da li moze plave led diode da se stave?

*** stavim bench blue temu i ventilator ispred monitora i odose komarci... Ipak ovaj forum ima i neku drugu namenu :D

Ima ovde par tema vezanih za takvu "vrstu" softvera ali koliko sam procitao, ne radi nista :D

Pucketanje uopste nije jako, meni stoji u kuci i ne smeta. Svetlo je UV, znaci opet moze da se koristi komp oprema :D.

Sto se tice autana, pa ne bih bas da se mazem njim svaki dan...

ps Ispravka, Raid Fenjer je efikasan samo u 5m^2 a ne 20m^2 kako reklamiraju :D...

ps Ispravka, Raid Fenjer je efikasan samo u 5m^2 a ne 20m^2 kako reklamiraju :D...

jel znaci da si zaista ako si na metar od njega potpuno"bezbedan" sto se tice ujeda komaraca?
iako je manje od reklame, cak mi je i to cudno/dobro da nesto zaustavlja te krvopije efikasno tako:) a da ne mora da se nanosi kao autan:)

Mogu ti reci da skroz fino radi ako se sedi oko njega, ja sam ga kacio da visi na nadstresnici i tada mi se cinilo da su me vise nego pre izujedali komarci :D. Sada ga stavljam na bastenski stocic dok uvece pijem kafu/pivo i garantujem da te nece izujedati. ALi samo u krugu stocica. Verujem da radi na slican fazon kao onaj sto se stavlja u steker. E sad jedino sto mi je odvratno da mi tu neka hemija isparava ispod nosa ali sta ces drugacije ne moze....

Je l' ovo sa slike dovoljno "plavo" da privuce komarce (jos samo vent da stavim ispred) ?

Prilozi

• DSC02043.jpg
    DSC02043.jpg
    328.6 KB · Pregleda: 184
jel ti to obicna led dioda plava od 5mm? :) ako jeste super posto ih imam visak :)

Voda je plava, LED dioda je obicna, svetli belo :) Sigurno bi i plava dioda posluzila ;)

hehe izgledalo je kao da je obrnuto :)

ja sam planirao ovakve led da stavim :)

Prilozi

• DSCF3555_resize.JPG
    DSCF3555_resize.JPG
    202 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
Ne treba vam nikakva hemija i električne sprave za prženje, jesam li ja lud ili ovde niko nije čuo za mrežu za komarce/insekte? Jednostavno im sprečite ulaz, ja godinama nemam nijednog komarca u kući.

Imam ja mrezicu na prozoru, ali neko dodje, otvori vrata, skida obucu, tek onda ulazi i zatvara vrata. To je "rupa" od jedno mozda 5~7s, a za to vreme moze da udje koji komarac ili muva koja ce da te nervira citavu noc. Da ne govorimo koliko puta ti i sam otvoris i zatvoris ta vrata. To je jos par rupa od ~2s, pa ti vidi. Jasno sad? :)

Ja pored prozora imam mrežu i na ulaznim vratima, mislim to su kao dodatna vrata koja se otvaraju prema spolja ali sa mrežom. Slažem se da može da uđe, ali to je stvar navike, mi kod kuće se trudimo da što pre zatvorimo i nema problema.

A sta da kazes gostu koji dodje? "Ajde ***** ti materina brze ulazi unutra"? :d

BTW evo kako sam nabudzio... videcemo do sutra kol'ko ce komaraca da ubije, samo je pitanje da li u mojoj sobi uopste ima komaraca? Saznacemo sutra... :)

Prilozi

• DSC00001.jpg
    DSC00001.jpg
    389.7 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
Nema potrebe, svi koji dolaze češće su već izdresirani. :p

Nego da kažem nešto u vezi hemijskih sredstava... Pre jedno 10 godina smo renovirali deo kuće i iz tehničkih razloga jedan spoljašnji zid smo probili tako da je preko noći tuda ušla gomila komaraca, zatekao sam neverovatan broj po plafonima kad sam upalio svetlo. I onda ja šteknem u struju onu spravicu sa tabletama. Za 20-tak minuta delovanja počeli su da otpadaju sa plafona kao ošamućeni. Posle sam lepo uzeo usisivač i sve ih pokupio sa patosa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno