Šta je novo?

Mutne ivice na 104 b

Ceda

Čuven
Učlanjen(a)
09.03.2002
Poena
601
Imam ovo djubre (Philips 104b) nekoliko godina i pocela je da mi se muti slika ka uglovima kao da je defokusirana. Ima li tu neki potenciometar ili slicno koji bi mogao to da regulise ?boom

Ceda je napisao(la):
Imam ovo djubre (Philips 104b) nekoliko godina i pocela je da mi se muti slika ka uglovima kao da je defokusirana. Ima li tu neki potenciometar ili slicno koji bi mogao to da regulise ?boom
Ne znam shta si ochekivao od 104b koji je star nekoliko godina. Defokusirana slika na monitoru se vidi obicno na sredini ekrana . Uzrok za ovako mutnu sliku je starost ekrana ,kao i izduvani elektroliti koji su u slucaju 104b veoma nekvalitetni.
Prosecni vek trajanja elektrolita je 7 godina , a posle 2-3 im se vec gubi kapacitivnost.
Savet je da odnesesh monitor na servis , ili da ga "udash" dok mozesh.

Imas na visokonaponskom trafou dva potenciometra jedan za brightness drugi za focus, pa se zezaj ( trafo je ono do cega vodi ona zica koja je ujela katodnu cev)

drfedja, iskuliraj malo, sve to sto ti pricas je jasno kao dan, ja sam trazio inteligentan savet koji sam i dobio od Bax-a, hvala Bax, upalilo je. A sto se udaje tice, ovo i radim jer sam mu nasao potencijalnog djuvegiju :)

haug svima ;)

Vrh Dno