Šta je novo?

Mustek Scanner Problem ??

playahater

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2003
Poena
619
Kupio sam Mustek 1200 pre 3 godine i u poslednje vreme mi se deshava da nece da skenira kako treba ... skeniram i Photoshopa i s vremena na vreme mi se deshava da mi je scanimage pun vertikalnih linija zeleno-zuto-plavo-narandzsto-crvene boje ... totalno nebulozno izgleda .. ja onda iskljuchim skener pa ga opet ukljuchim i on onda proradi ..
To mi se deshava vec jedno pola godine .. i na XP i na Mandrake .. promenio sam sve zive drivere i radio reinstall systema 10000 puta i zakljuchio da nije do toga ... onda mi je palo na pamet da nije u pitanju to shto je non-stop iskljuchen, pa sam ga drzao ukljuchenog neko vreme, medjutim ni to nije pomoglo ...
...e sad mene interesuje da li je moguce on toliko kratkog veka ???
jel se deshavalo ovo nekome ??
... dodushe odradio je on pos`o za medalju, ali obzirom da sam ga svaki put iskljuchivao iz struje da se ne bi adapter grejao i lampa archila, mislio sam da ce mnogo duze da traje ...
Jel vreme da kupujem drugi ili ... ??

Srecnice. Meni su dva Mustek i jedan Plustek scanner svaki trajali po tacno 13-14 meseci (taman da mi prodje garancija...).

To sto se tebi desava je upravo ono sto se i meni desavalo sa jednim od Musteka. Sve redje ce uspevati da "pogodi" boje, a posle nekog vremena vise uopste nece. Senzor i/ili elektronika polako odlaze u vecna lovista... Stagod, pocni da spremas pare za novi scanner, koliko znam te kvarove ovde niko ne popravlja, a i pitanje je da li bi ti se isplatilo da ga remontujes, s obzirom na cenu novih uredjaja.

Zorro je napisao(la):
Srecnice. Meni su dva Mustek i jedan Plustek scanner svaki trajali po tacno 13-14 meseci (taman da mi prodje garancija...).

To sto se tebi desava je upravo ono sto se i meni desavalo sa jednim od Musteka. Sve redje ce uspevati da "pogodi" boje, a posle nekog vremena vise uopste nece. Senzor i/ili elektronika polako odlaze u vecna lovista... Stagod, pocni da spremas pare za novi scanner, koliko znam te kvarove ovde niko ne popravlja, a i pitanje je da li bi ti se isplatilo da ga remontujes, s obzirom na cenu novih uredjaja.

Cool .. hvala .. :) cheers
Jel bi, recimo, HP duze trajao ili je sve to isti djavo ??? :trust:

:wave:

A ko ce ga znati, narocito ako planiras neki od najjeftinijih modela...

Razmisli i o Canonu.

Poslednja izmena:
Zorro je napisao(la):
A ko ce ga znati, narocito ako planiras neki od najjeftinijih modela...

Razmisli i o Canonu.

OK ... Hvala :)

Pozdrav

:wave:

Nazad
Vrh Dno