Šta je novo?

Mustek PowerMust 800Va Pro?

Hektor

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2004
Poena
609
Dobio sam sa nekom polovnom kofiguracijom i ovaj UPS.
Pa me interesuje kako da proverim u kakvom je stanju UPS ?
Kakve su mu baterije i da li dobro radi posao ? Kakva su vasa iskustva sa ovim UPS-om? Ima 3 izlaza, com port, da li je dovoljno jak za monitor+kuciste400W ?

Citao sam na forumu da su neki spalili kompove neispravnim UPS-om, pa bih da sprobam ispravnost UPS-a, ali ne kacenjem na moj komp, ako je tako nesto moguce ?

ups800pro.jpg

Poslednja izmena:
Snage će za potrebe navedene konfiguracije imati dovoljno,a za ostalo...

Za 3 godine, koliko ima od kada sam ga kupio, ni jednom mi zabrljavio. Na mojoj trenutnoj konfi baterija izdrzi 20 min. bez punjenja. Meni se pokazao kao vrlo pouzdan jer se desi da komp ostavim ukljucen po 3 dana i nikada do sada nisam imao nikakvih problema. Ponekad zaboravim da ga iskljucim preko vikenda(jer sam svaki vikend na selu) i onda radi neprekidno po 10 dana.
Od mene,najiskrenija preporuka.:wave:

Mozes da pogledas kako radi kroz njegov software. Ima gomilu opcija,ali ja ga ne koristim(software) vec godinu dana, tako da ti ne mogu tacno reci gde je sta, al' snaci ces se...

Mozes da pogledas kako radi kroz njegov software.
Softver je zaista prilično informativan,ali njegova instalacija i korišćenje podrazumevaju da je PC prikopčan na UPS.
Ukoliko sam Hektora dobro shvatio,on UPS uopšte ne bi bio rad da koristi pre nego što proveri da li je ispravan.

Poslednja izmena:
Probaj sa jednom ili više sijalica (željene Watt-aže). NEMOJ fen, mikser, usisivač i sl. Inače, taj UPS je možda i najbolji koji je Mustek napravio samo mu je aproksimacija sinusoide dosta loša.

Imam isti UPS i fino me je sluzio i spasavao. Al mator je i zamenio bi baterije u njemu ako je to moguce i isplativo, da li je to neko radio ? Kako ili gde, bilo kakav info.

Moguće je, naravno. Koristi standardne baterije za UPS uređaje. Treba da obratiš pažnju na napon (12V) i kapacitet (7,2, 9 ili 12 Ah). Cene se kreću od oko 1000 dinara naviše, u zavisnosti od kapaciteta). Bilo ih je na Buvljaku a imaš ih u Maksima Gorkog na početku, prekoputa Kalenića (radnja koja prodaje baterije i sl.) kao i u onim kioscima kod parkinga kod Kalenića.

Poslednja izmena:
Probaj sa jednom ili više sijalica (željene Watt-aže). NEMOJ fen, mikser, usisivač i sl. Inače, taj UPS je možda i najbolji koji je Mustek napravio samo mu je aproksimacija sinusoide dosta loša.

Pa u specifikacijama mu lepo piše "modified sine wave".
Inače, imam taj ups već tri godine, radi 24/7. Nikakvih problema do sada, jedino je kapacitet baterije opao na nekih 2/3 početne vrednosti.

Nisi me razumeo. Svi UPS-evi iz te kategorije cena prave aproksimaciju kao umeju i znaju, samo što je njegova nešto lošija od renomirane konkurencije iz te cenovne klase.

Hvala za info Vlado! Raskupusacu ga ovih dana, pa cu poneti stare baterije u kupovinu, da ne pogresim.

Da li neko zna da li se ovaj UPS koji ima vezu sa kompom preko serijskog kabla moze spojiti na USB port preko nekog adaptera serial-USB?

Idem u divljinu, ponekada stigne struja, pa bi zakacio mustek da ceka struju, i koristio ga kao bateriju za laptop posto on nema svoju bateriju, ali nema ni com port.

da bi ti ups radio, ne moras ti uopste imati prikacen serijski kabl.. samo napajanje...

znam, ali ne znam kako da proverim da li se ups napunio tokom dana i koliko baterije imam na raspolaganju, bez s-kabla.
Struje zimi cesto nema i kad ima to su neki "kolko dash" naponi, kako mi kaze drug koji je vlasnik vikendice. Planira se planiarenje...
Pa bi ups bio spas ne samo za komp, vec i punjac za mobove, svetlo, ma sta god zatreba. Samo da mu znam stanje baterije...

Nazad
Vrh Dno