Šta je novo?

Mustek PowerMust 600 - Оживљавање?

Učlanjen(a)
13.05.2004
Poena
665
Сутра идем да купим батерију за UPS који није радио дуго (не више од 16 месеци). Стара батерија је мало цурнула - ништа страшно.

Требало би да проради, зар не? :S:

:wave:

U teoriji, da.
U praksi, moze da bude malo komplikovano. Pitanje je samo kako je "krepala" baterija.
Ta klasa Ups uredjaja ume da povuce jos neku komponentu, u slucaju da je baterija naglo oslabi.
Kupis bateriju,ocistis kontakte da budu cisti i dobro [tesno],naidju. Prilikom ukljucivanja u struju,mora se cuti "klik" i zatim ga ukljuciti njegovim prekidacem,spreda.
pozz

Крепала је природно - од старости.
Пред крај је радила док је било струје а онда је UPS једноставно замро.

Kupuj bateriju i ubacuj.Samo ga ostavi da je napuni, preko noci.
pozz

Изгледа да пуни, тј. ради... Сутра га качим.

Узео сам мало јачу батерију од 9А.

Данас сам га накачио.
Већ је два пута нестајало струје од по око пет минута и све изгледа да је у реду.
Мислим да може да издржи најмање 15-ак минута без проблема са овом јачом батеријом.

cheers

:wave:

Ko da neko iz Elektrodistribucije cita forum,pa da ti "oproba" ups?:D
Sve zavisi od konfiguracije,monitora. Trebalo bi bar 10-15min,ali je vec 15min mnogo za sam uredjaj.
Ja imam nekoliko APC-ova, u kuci, ali sam rekao mojima da ako nema 5-6min struje,ugase.
Isto tako uzimam jace 7-9Ah,12-14Ah i dobije se tu i tamo...
Kupio sam skoro digitalni merac snage potrosaca,bas radi tacne potrosnje kojekakvih konfiguracija,monitora i slicno. Malo ljudi preteruju sa snagama ["frljaju" se sa Wattima],itd.
pozz

Vrh Dno