Šta je novo?

MusicBee uzas i katastrofa!

Daguerre

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2006
Poena
319
Ne znam ko me natera da instliram ovo sr@nje. Zapravo, nisam ni instalirao vec probao kao portable.
Meni je muzika podeljena po folderima, prvo po zanrovima, pa zatim po autorima, pa albumima.
Uglavnom, napravio sam 2 playlist-e, "rok" i "bluz" pa sam na svaku od njih prevukao odgovarajuce foldere "rok" i "bluz". Time je ovaj MB program premestio SVE audio fajlove iz svih foldera albuma u root folder "rock" i "bluz".
Sve u svemu, oko 20.000 pesama mi se nalazi u jednom jedinom folderu, a u originalnim folderima su ostali coveri, txt fajlovi .cue fajlovi itd! Uzas i katastrofa!
Sve u svemu, steta je ogromna cak i nakon sto sam probao sa ispravim gresku Foobar-om. Savet drugima - NIKADA ne uzimajte ovo sr@nje od programa.
Verujte, da je autor programa blizu, kichmu bi mu polomio! :)

Ako postoje ideje za pomoc, kako da povratim originalnu strukturu direktorijuma, dobrodosle su.

Ja sam koristio TagScaner i foobar da sređujem tagove, preimenujem pesme i sortiram ih u, za mene, odgovarajuću strukturu foldera. Kod mene je to Muzika/Žanr/Artist/Title. A verujem da mnogi ovde koriste i mnogo komplikovaniju strukturu foldera.
Ako bi napisao kako su ti imenovani fajlovi i šta sadrže od tagova, gde se trenutno nalaze i slično, mogli bi da ti pomognemo. Ako je u pitanju poznatija strana muzika, mnogi programi mogu automatski da prepoznaju pesme i skinu tagove sa interneta.

Moja struktura je kako god se zove torrent. Ali su svi tagovi sređeni i biblioteka u foobaru funkcioniše odlično. Mada i pored toga plejliste imam napravljene po vremenu skidanja muzike. :)

desire

A sta si mislio da ce da se desi ako se igras sa programom? Onda si barem trebao da napravis backup jednog albuma pa sa njim da eksperimentises, a ne tako. Imam i ja 366GB muzike, sortirana mi je isto kao i tebi, koristim musicbee skoro 2 godine i to mi se nije desilo.

Sto je najgore, to je za ORGANIZOVANJE muzike i pravljenje BIBLIOTEKE (Library), a ne Playliste. Mocan alat, al' *** pravljen za onog ko ce da cita na sta klikce.

Da rollbackujes sve na staro ne postoji nacin, ako su imena i tagovi ostali (ako nisi stiklirao reimenovanje svega), onda rucno. Ako si i to uradio pa ti je dev kriv onda ***, cekaj sledeci freeleech :p.

Mogu da ti pomognem da uspesno koristis program, naravno ako to hoces:

1. Valjda pre nego sto uopste skines program, pogledas cemu sluzi? Pod tag lepo pise:
Automatically organise library file names and structure.

2. Pre nego sto petljas po opcijama prostudiraj cemu koja sluzi. Sta da je to bila necija baza ili website, a ne muzika...

3. Imas dugme koje si ocigledno prevideo (kao i svako drugo), da organizujes kopiju muzike, a ne tvoju da prebacujes.

4. Ne znam ni sto si se igrao sa time kad se playlista iz preferences ne pravi ni u jednom programu. Pogledaj ovde strukturu mojih foldera (levo).

Prebacis dole u playlistu pesme koje hoces, desni klik-> List-> Export as External Playlist.

Onda odes u preferences (ili ne moras, ali kod mene se ne vidi posto sam iskljucio, pa bih ja morao). Layout tab i stikliras "playlists", da ti se u levom panelu pojavi padajuci meni tvojih Playlist-a. I to je to, onda mozes da ih reimenujes tamo, loadujes, savujes, sta hoces. Ako hoces pesmu da dodas u odredjenu playlistu, ides desni klik (na pesmu)-> send to-> playlist-> selektujes koju hoces.

5. Molio bih modove da preimenuju temu u official musicbee temu, pa pitajte sta hocete, kad vec ima ko da pomogne. Bolje nego nesto ovakvog tipa da se desava. Imao si bench (kad si vec ovde i cuo za player), imao si musicbee forum koji je veoma aktivan. Nema potrebe da pljujes po programu kad si samo ti kriv. A znam i kako ti je, volim i ja da klikcem :p.

Ne znam sta nije jasno?

Napravio sam playlistu u delu gde pise PLAYLISTE.
U tu listu sam prevukao pesme koje sam zeleo.
Program mi je napravio katastrofu iako mu je prethodno iskljucena opcija organizovanja fajlova!

Ista procedura u Foobaru daje sasvim ocekivane i logicne rezultate. No, u MusicBee programu to radi na totalno nelogican i opasan nacin. Nisam ni "pljuvao", ni "igrao se", ni "kliktao", ni "petljao" po programu, vec probao da ga koristim normalno.
Da nisam trebao mozda neki kurs da upisem da bih koristio program za slusanje muzike?!

Dakle, ovo je moje iskustvo sa programom, i zelim da ga podelim sa svima i da upozorim ljude na ono sto moze da se desi ako ga koriste na logican nacin. Lepo od tebe sto hoces da pomognes, no, vidim da te, iz nekog razloga, ovo pogodilo, a ne razumem zbog cega. Svi imamo pravo na svoje misljenje i valda nema razloga da nas pogadja to sto se necije misljenje ne slaze sa nasim.
Pozdrav.

Pa to ja vec 2 godine radim pa mi se nista slicno nije desilo??? Evo upravo sam pokusao da vidim da nije do najnovije verzije, i nije. Cak sam pokusao i da sacuvam kao Library Playlist, i organise opcija mi je upaljena (probao sam da je ugasim posto ti kazes da je tebi ugasena) i tako nesto de nije desilo. Koristim 2.0 beta, u njoj se ne desava, a ne verujem ni pre nje, da se tolika greska pojavljivala na tako fundamentalnoj opciji, verovatno bi jos neko na ovoj planeti osim tebe primetio. Uzmi lepo slikaj korak pa korak da vidim sta si ti radio, posto ovo gore sto si naveo 100% nisi. Ili jos bolje stavi na njihov support forum da vidim feedback...

Inace ovih 366GB muzike sam sa Musicbee organizovao, tagovao, poskidao covere i lirike za svaki album, scrobblujem na last.fm, konvertujem u mp3 za player, gledam upcoming koncerte u Beogradu, gledam upcoming albume, cak sam i gledao spotove kroz njega u pocetku, i nikada mi se ni najmanja greska nije desila, a ne nesto "nelogicno i opasno" kao tebi. Ponavljam, ocigledno je da si nesto petljao, ili da ni ne znas sta si uradio, i garantujem da taj problem (odnosno nuspojava) nije desila iz ona 3 koraka koje si naveo.

+1
MusicBee rulZ!

Instalirao sam MusicBee pre neki dan i program je odličan. Koliko vidim opcija da program automatski organizuje bazu sa muzikom (Library) je isključena "fabrički" i jasno piše objašnjenje čemu ona služi tako da Daguerre nije ti program kriv za tvoj problem već tvoja radoznalost. Nemoj da kriviš program i navodiš ljude na pogrešne zaključke. Program odlično služi svojoj svrsi.

+1 za MusicBee .

Nazad
Vrh Dno