Šta je novo?

Multitasking... nema problema :)

koma

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
620
Svi se nešto žale, a i ja ponekad :) da nešto ne radi kako treba, usporava, secka...

Hajde da po prvi put pohvalim makinu (samo da ne ureknem :)...

i815EP, P3 copper 800 EB(6x133 MHz), 512 Mb ram, Geforce mx2 32 TV out...
Windows ME

Startovano :

- Outlook Express 6
- MSIE 6 (9 prozora)
- Photoshop 7.0 sa otvorenim fajlom od 2 Mb
- Sound Forge 5 xp
- Win Amp "svira" neki mp3
- Rad Light plejer u prozoru ide Div X, film "Dve čađave dvocevke"
- Zone Alarm 3
- System monitor
- Web shots
- CPU Cool
- Heroes of might and magic 4 u prozoru, startovana kampanja
- 3d mark 2001

Sve radi bez seckanja ton ide i iz Win Amp-a i iz Filma...

I startujem 3D mark 2001 na 1024x768 32 bit default i izgura bez seckanja zvuka na filmu i mp3-a iz win amp-a na 1617, nije loše, a ?
;)

Pozdrav,

To verovatno oduševljavaš pošto nisi imao Amigu... Na Amigi to postoji odaaaaaaaavno...
Amiga 1200 vanilla 2MB Chip, Kickstart V3.0 (39.106), MC68020@14MHz Lisa, Alice, Paula - Standard Paula, Work Bench 3.0
- Scala Multimedia vrti reklame (ono što povremeno iskače na Pinku)
- Maxon Cinema 4 renderuje (ekvivalent 3DSMax)
- Light Wave renderuje (ekvivalent konverzije Light Wave za PC ?!?!)
- Hippo Player svira (ekvivalent recimo Winampu)
- kopiram sa flopija na HDD 60MB Seagate (I zamisli nije pun ko oko),
- VirusZ skenira HDD
- Podignut Magic WB
- Podignut Magic Menu
- Otvoren tekst u CED-u
- SnoopDos (ekvivalent sistem monitoru)
- I naravno Directory Opus umesto Workbencha
I zamisli nije pukao :D
Ma daj čoveče kakav multitasking, i za koje vreme mašina može da odradi tako nešto, i konačno jel ti praviš Star Wars:Episode VII kada imaš potrebu za tim.
Btw, jel bi pokušao to pod Win 3.1 FWG ? ;)

Nisi me shvatio, ali totalno... :D

Ti meni pricas... Amigu 500 sam imao i imam je jos uvek (sa jedno 400+ disketa) Ispravna i sada skuplja prasinu...Datira od 90-91-e, e tada sam se odusevljavao ! cheers
Naravno obavezan softver je WIN UAE...

Nema potrebe da mi objasnjavas sta je tu sta, ja sam stari Amigos !FX

To sto je Amiga imala tada to je PC tek u skorije vreme nabacio, samo Commodore nije znao dalje da radi posao kako treba ....

To je bilo pod 1, a pod 2. sve sam to napisao sa namerom da kada se sve podesi da ce sve da RADI ! ?Samo se treba potruditi...

Pozdrav,

koma je napisao(la):
2. sve sam to napisao sa namerom da kada se sve podesi da ce sve da RADI ! ?Samo se treba potruditi...

Pozdrav,

Ma da, samo si naveo nešto što može da odradi svaka mašina bez problema. Ne razumem kakav trud treba za to, osim truda da se isklikće dvadesetak puta po odgovarajućim ikonicama :cool: A ti se oduševljavaš sa savime time kao da si do juče bio na ZX Spektrumu pa si odjednom prešao na novi računar :)

Wakizashi je napisao(la):
To verovatno oduševljavaš pošto nisi imao Amigu... Na Amigi to postoji odaaaaaaaavno...
Amiga 1200 vanilla 2MB Chip, Kickstart V3.0 (39.106), MC68020@14MHz Lisa, Alice, Paula - Standard Paula, Work Bench 3.0

Da, da, i sve to sa samo 2MB Chip RAM-a :D

Pa da tako je, Spektrum imam vec nekih 15+ god. i zamisli sasvim ispravan, tastatura jos nije riknula ! :)

A vi kojima je PC prvi racunar, nemate na sta da se odusevljavate ;)

BTW ima nekih kojima na XP-1600 DIX X secka !! Svasta...

Pozdrav,

koma je napisao(la):
A vi kojima je PC prvi racunar, nemate na sta da se odusevljavate

Commodore 64 u 5-tom razredu, potom serija Amiga: Amiga 500, Amiga 500+, Amiga 4000, Amiga 1200 i paraleno PC386 40 MHz DX (od para koje sam dobio od prodaje A4000 ;) ), i onda serija ovih novih modela koji mogu sve :) počev od Celerona 300A pa do ovog Athlona...

Pozdrav.

PS. Gumičar nikada nije bio ni do kolena C64 :cool:

koma je napisao(la):
Nisi me shvatio, ali totalno... :D

Ti meni pricas... Amigu 500 sam imao i imam je jos uvek (sa jedno 400+ disketa) Ispravna i sada skuplja prasinu...Datira od 90-91-e, e tada sam se odusevljavao ! cheers
Naravno obavezan softver je WIN UAE...

Nema potrebe da mi objasnjavas sta je tu sta, ja sam stari Amigos !FX

To sto je Amiga imala tada to je PC tek u skorije vreme nabacio, samo Commodore nije znao dalje da radi posao kako treba ....

To je bilo pod 1, a pod 2. sve sam to napisao sa namerom da kada se sve podesi da ce sve da RADI ! ?Samo se treba potruditi...

Pozdrav,

Ma cool bre... Samo mi reci da li imas majcu ADN-a? :)
Ja sam ovu novu sto su radili zaboravio da narucim...
A sto se tice posta, samo sam se podsetio starih dana na SETNet Tribini Amiga vs PC. I prozivki te ovo, te ono... I svi kao rade u multitaskingu...A samo vise na SETNet-u i prepucavaju se... Samo sam hteo da se podsetim dana od pre 10-ak godina... cheers
Ja moju 1200tku jos uvek imam i ne planiram da je prodajem.
A za Delimira, Sića je uvek bila bolja od Debeljka i tako će i da ostane (Btw, nisu svi gumičari... Ja sam imao Speccy + sa plastičnim dugmićima) :D

Wakizashi je napisao(la):
A za Delimira, Sića je uvek bila bolja od Debeljka i tako će i da ostane (Btw, nisu svi gumičari... Ja sam imao Speccy + sa plastičnim dugmićima) :D

Dobro kada nisi imao onu rusku, metalnu verziju Spektruma. Nisam video uživo, ali je negde tamo 1993. bio review u SK, to je ludilo, komradi napravili ponovo spektrum posle toliko godina :)

Šalim se ja za Spekija, volim da se prisetim starih prepucavanja sa drugarima. Znaš ono: dok štelujemo glavu na kasetofonu i čekamo da se izgubi ?LOAD ERROR malo se prepucavamo :p

Mada što reče neki dan Silver: Turbo moduli su bili revolucija :p

U to neko davno vreme i ja sam imao istovremeno Amigu 500 i 386 SX...

Amiga je tada bila mnogo jaci racunar i sto se tice grafike, a pogotovo zvuka !

Secam se tih prepucavanja na setnet-u kao Amigos zna se i subjektivno i objektivo ko je bio bolji !
Recimo fliper Tristan sa PC-ja i tada Pinball Dreams na Amigi kao nebo i zemlja :)
Pa oni demoi i introi, imam dve diskete mojih "hakovanja"... pa ako nekoga zanima prebacio sam ih u dva ADF fajla...
Takodje jedno vreme sam eksperimentisao sa genlockom i onda ga posle jedva tapnuo :p

A Spektrum 48K je boji od Komodora, bolja grafika (dobro malo neki atributi nekad zasmetaju, ali nema veze ;)
- kod komodora su sprajtovi u niskoj rezoluciji grafika kockasta,
- bejzik katastrofa,
- radi na samo 1MHz
Dok speki fura na citavih 3.5 MHz :D

E, to su bila vremena, igre su imale dusu cenilo se tih par minuta
( samo da se ne pojavi R Tape loading error kod spektruma) ili ?load error kod komodora
a nekad i mnogo vise ucitavanja i onda sednes i igras dan noc nema opustanja. A ne ovo danas sve brzo bez ikakvog smeka, snimis poziciju pa kad ti dune nastavis...

Emocije naviru... :wave;

Pozdrav,

cheers

koma je napisao(la):
A Spektrum 48K je boji od Komodora, bolja grafika (dobro malo neki atributi nekad zasmetaju, ali nema veze ;)
- kod komodora su sprajtovi u niskoj rezoluciji grafika kockasta,
- bejzik katastrofa,
- radi na samo 1MHz
Dok speki fura na citavih 3.5 MHz :D

Long live Spectrum :)

Ma užas... Pa onda kao učitaš Azimut Locator da ušteluješ glavu... Pa kada posle da opet R Tape Loading Error, onda ga iz sve snage zavalim, pa ponovo :D
I naravno neizbežna kombinacija tastrera Q,A,O,P,Space. Za svaku igru. Posle već na prijateljici malo opuštanje... Ma diiiivni dani... Eto stigosmo od multitaskinga do Sinclair Research... :p

Nazad
Vrh Dno