Šta je novo?

Multiple JPG to PDF convert...preporuka?

I opet Adobe Acrobat....
Prvo napravis PDF sa svim slikama, i onda ides PRINT, odaberes kao stampac PDF. Ides na podesavanja, odaberes kvalitet, dimenziju strane, i FIT to page... i wola...dobijas nov PDF sa jednakim stranama :)
Mislim da nema brze i jednostavnije...

Jel mogu da se ubace u PDF svih 100 slika odjednom ili mora jedna po jedna? Pitam za Acrobat.

Da, moze. File>Create>Combine Files into Single PDF. U Acrobat-u mozes i da kompresujes fajl: File>Save As>Reduced size PDF. Nesto vise mogucnosti za kompresiju daje ti Optimize Scanned PDF opcija sa JPEG2000 i JBIG2 metodama kompresije.

Na primer, strip od 25 megabajta u JPEG formatu lako moze da se spusti na PDF velicine 7 megabajta.
Moze to jos i bolje ali uz finija podesavanja. Nisam koristio taj program koji spominjes pa ne mogu da tvrdim, ali verovatno radi makar jednako dobro. Znam da Apago i Cvista prave odlican softver za kompresiju PDF fajlova, dugo sam ih koristio i bio sam jako zadovoljan.
U sustini ne moze bas mnogo toga da se uradi sa ovim JPEG fajlovima po pitanju odnosa kvalitet/velicina. Kompresija je losa za skeniranje crno-bele stampe jer ostavlja puno artefakata pa ce smanjivanje velicine fajla da ga brzo ucini necitljivim. Ali, sta je tu je.

Ovaj je Advanced PDF Compressor je bruka program! Stavio sam da mi smanji rezoluciju za 50% a zadrzao High quality, i smanjio mi je fajl sa 58MB na 6,1MB! Znaci nema potrebe uopste da smanjujem slike.

A mozes i selektovati sve JPG fajlove, i kliknes desnim dugmetom misha, pa na "combine supported files in Acrobat...", otvori ti se prozor, gde su sve selektovane slike,
proveris raspored, da li idu po redu, i imas u donjem desnom delu prozora, 3 kvaliteta PDFa... (prikazani su ikonama fascikle, po velicini)
Posle samo Combine file... i gotovo... Ja tako pravim za sebe PDFove, kada skidam stripove u JPGu...

PS: kada su ti sve slike selektovane, nikako ne idi na "Convert to PDF"... Ima od svake slike da ti pravi pojedinacan PDF, a to znaci da ti 100 pojedinacnih PDFova otvara u isto vreme...
Zakucavanje kompa, gde samo pomaze "CTRL+ALT+DEL / end proces / acrobat ", osim ako si sado/mazo i zelis da gledas kako ti umire komp u mukama :D

Ovaj je Advanced PDF Compressor je bruka program! Stavio sam da mi smanji rezoluciju za 50% a zadrzao High quality, i smanjio mi je fajl sa 58MB na 6,1MB! Znaci nema potrebe uopste da smanjujem slike.

Jel to modul iz Acrobata ili samostalni program?
Da li ta kompresije moze da se obavi nezavisno, tj da ne izbacujem u PDF, vec samo da mi preradi JPGove?
Ili posle exportujem JPGove? iz PDFa?
....
TO je ovo?
http://download.cnet.com/Advanced-PDF-Compressor/3000-10743_4-75735992.html
Kako se uopste klikce na DL na ovom sajtu?????

Poslednja izmena:
Toje trial verzija. A ni Adobe nije besplatan u punoj verziji.

Najobičniji windows GUI za JBIG2 enkoder.
Isklikćeš u njemu kockice i kružiće i stisneš dugme, a on pošalje komandu sa parametrima u jbig2.exe da ovaj promeni rezoluciju i kvalitet jpg fotke.

Bruka od spejs šatl tehnologije, samo za vrhunske hakere, za samo 50 dolara.

Vrh Dno