Šta je novo?

Multimedijalni laptop

maxx79

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
170
pozdrav svima

zanima me vase misljenje,sta po vama treba da ima danas jedan laptop da bi mogao opusteno da se koristi za sve tipove multimedije....(igre,HD filmovi,muzika,internet itd).....

kolika velicina ekrana laptopa vam je potrebna?......odmah i da pitam,na sta lici igrati igru ili gledati film na nekom malom ekrancicu tipa 15.6?

ako imate neki veliki ekran 17,18 inca,da li ga koristite na fotelji,krevetu ili gde vec,ili vam stoji na stolu poput desktopa?

koju graficku smatrate da laptop mora da ima da bi mogao da se koristi opusteno i za novije igre?......koliki hard i koji procesor?

i naravno kolika bi bila cena takvog laptopa......da li se tako neki prihvatljiv laptop za sve tipove multimedije moze naci kod nas za manje od 1000 eu?

hvala :)

ako je tebi 15.6 ekrancic onda verovatno imas jednog asistenta da ti nosi laptop ili ne planiras da ga nosis uopste...
prvo razmisli da li ti uopste treba laptop, po pitanjima rekao bih ne.

elem, svaki koji trenutno mozes da kupis ce odraditi sve od nabrojanog, SEM igara.. moj sa ulv celeronom i intel integrisanom 4500mhd pusta hd filmove sa hw akceleracijom... al zato ima 1.5kg i 13.3 ekran, pa mi je zgodan za nosanje...

sto se igranja tice, jako je tesko dati preporuku jer su se i nvidija i ati igrali rebrandiranja i renameovanja raznih grafickih, pa je tesko ispratiti i nabosti sta je sta, ali se uvek da pogledati na netu... apsolutni minimum za igranje je ati 4650, ne znam u nvidija svetu sta je najpribliznije, ali naravno to zavisi od subjektivnog kriterijuma sta je ok za igranje. Racunaj da su mobilne kartice uvek slabije od svojih desktop ekvivalenata... takodje racunaj da na bateriji sa postenom grafickom mozes da se igras jako jako kratko, a onda je opet pitanje cemu to?

znaci,po tebi laptop ustvari i ne moze biti multimedijalna masina? :)

sto se mene licno tice,ja bih veliku vecinu vremena laptop koristio na ispravljacu......tako da mi nije ni bitno koliko moze da izdrzi baterija..........

takodje,laptop ne bih nosio svaki dan sa mnom,vec mozda najvise 2-3 puta nedeljno....i to bih ga nosio u drugu kucu ili meste gde takodje moze biti na ispravljacu.(to je mnogo jednostavnije nego da nosim ceo desktop zar ne?).......takodje veoma mi je bitna mobilnost laptopa u mojoj kuci.....znaci da laptop prenesem iz jedne sobe u drugu,sa prizemlja na sprat.....(takodje i to je mnogo jednostavnije nego sa desktopom :D)

nego,mene je ovde cisto zanimalo misljenje drugih korisnika laptpova o multimedijalnosti istih...........znaci,ne zbog mojih potreba....

e da,a ekrancic od 15,6 mi je stvarno apsurdan za bilo kakav vid multimedije....(moje licno misljenje)........mislim,ako 15.6 inca treba da bude multimedijalni laptop,onda se slazem da multimedijalni laptopovi ne postoje...:)

Asus NX90JQ je tipican multimedijalni laptop za sve namene (njega sam izdvoio, jer moze da se kod nas kupi).
Specifikacija
Procesor Intel Core i7-740QM 1.73GHz (2.93GHz Turbo Mode, 6MB L2 Cache)
Chipset Intel® PM55 with Intel® CoreTM i7 processors
Memorija 6GB DDR3 1333MHz
HDD 1TB SATA 5400rpm (2x 500GB)
Monitor 18.4" LED FULL-HD 1920x1080
Grafička karta nVidia GT 335M 1024MB DDR3
CD/DVD Blue-Ray Combo Drive
Zvučnici Bang & Olufsen Ice Power speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 b/g/Draft-N
Operativni sistem Windows 7 Home Premium
Baterija 9 cell
Težina 4.8kg.

...

uh,ali zato i kosta za sve pare........oko 2000 eura....

mada,i ta grafika GT 335 nvidia,ne znam bas da li je neki sampion u brzini...(pogotovo za laptop sa tako velikim ekranom)

A koliko si ti spreman da izdvojis?
Ja mogu da ti odgovorim da za gledanje filmova je 15.6 sasvim ok(skoro sam kupioo laptop), ali meni nije problem jer sam ceo zivot gledao filmove na ovom mom sporetu od monitora od 17".
Procesor neki i5 ili i7, grafika ati neka 5600 ili 5700 serija. Ram od 4gb najmanje, da te ne boli glava.

Nazad
Vrh Dno