Mozda je do francuskih auta (elektronike).
Canbus decoder upravlja multimedijom, ACC Out sa canbusa crvena zica ide na multimediju. Zuta zica, glavno napajanje (12V). Uredno auto gasi napajanje posle par minuta od gasenja auta, mjerio unimerom. Buni me sto je napon stalno prisutan na Can data H i Can Data L na fabrickom konektoru.
Mislim da nista ne bih dobio npr kada bih za glavno napajanje i canbusa i multimedije doveo posebni zicu (ACC), recimo sa osiguraca od upaljaca.
Mnogo sam se pozabavio sa ovim i nikad skontao nisam. Nemam opcije za standby multimedije, sve pregledao, ne znam kako je po defaultu.
Uglavnom cim otlljucam auto ili otvorim vrata i sl. aktivira se 12V, a kad okrenem kljic canbus ukljucuje multimediju nema nikakvih bootovanja odmah je spremno. Vjerovatno je i zamisljeno tako da radi.
Da radi u pozadini vise bi struja vukla, valjda bi bio aktivan bluetooth, sa wifi se raskaci, cujem i ventilator se iza ugasi itd.
Nesto ga buni komunikacija sa canbus mrezom. Kupio i drugi canbus decoder, Hiworld, koji je navodno bolji, ranije je bio Raise, ista stvar.