Šta je novo?

Multifunkcijski za retku upotrebu?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Treba mi nesto najprostije... cilj mi je da je STO MANJI uredjaj za stampu i skeniranje.
Uopste nisam upoznat sa MF uredjajima, tako da uopste nemam ideju sta da trazim ;)

Dakle, sta uzeti?

Veruj mi da ni oni NAJJEFTINIJI HPovi iz veletrgovina uopste nisu toliki bauk kolko se prica, dakle rade svoj poso, sto noviji to losiji, al rade. Punjenje je oko 300 po ketridzu i to je to.
Dakle moj savet pravac neki metro itd....i sta ima uzimaj, nema tu mnogo pameti, jer sve je to bofl na kaju krajeva.
Moj je HP-1410 i evo 4-a godina fercera, da kucnem u drvo. ;)

Imas recimo i Lexmark,jeftiniji a punjenje je malo skuplje,jer ima chip u ketridzima.Izbegavaj Canon,Epson,navodno su problematicni kod punjenja...
Takodje preporuka za HP,najbolje se pokazao sa ketridzima i refill-om,kao i izdrzljivoscu...

moj savet - idi u neku radnju sa inkjet punjenjem, i pitaj lepo - koji aktuelni modeli su najbolji po pitanju punjenja.

drugar moj kupio neki top noch Cannon MF, i chovek bio odushevljen, dok nije crna riknula .. :) e onda, skapirao je da nema refill, i da uvek sledeci put mora da kupi novi kertridz, koji pritom koshta ko svetog petra kajgana.

Takodje preporuka za HP,najbolje se pokazao sa ketridzima i refill-om,kao i izdrzljivoscu...

Ja sam bash mislio da izbegavam HP zbog ketridza.
Koliko im uopste kosta punjenje? Koliko vidim ima MF uredjaja za 50e (koji mi zavrsavaju posao), ako je ketridz 30e ne isplati se kupovati ;)

alfa, vidi moras negde da platish debelo.
kod inkjet tehnike:
lexmark je jeftin al ovo shto se sada prodaje ne moze da se reciklira. MFP mashina je 3000 dinara a dva kertridza 14 i 15 nose oznaku ispod 5000-6000 dinara ne mozes da kupish.
kod kanona mp je oznaka za te multi i oni teraju na kertridze sa glavom koji su isto oko 2.500 dinara komad.
hp ista prica.
epson radi na patrone al ako ti se zapekne glava bacas ga u kantu.

Posto ne stampas cesto inkjet ti ne bih preporucio. jel oni ne mogu da stoje i da rade 2x mesecno vec 3x nedeljno. Tako da cesh stalno imati losu stampu.
jedino crno beli laser da uzmesh.

alfa, vidi moras negde da platish debelo.
kod inkjet tehnike:
lexmark je jeftin al ovo shto se sada prodaje ne moze da se reciklira. MFP mashina je 3000 dinara a dva kertridza 14 i 15 nose oznaku ispod 5000-6000 dinara ne mozes da kupish.
kod kanona mp je oznaka za te multi i oni teraju na kertridze sa glavom koji su isto oko 2.500 dinara komad.
hp ista prica.
epson radi na patrone al ako ti se zapekne glava bacas ga u kantu.

Posto ne stampas cesto inkjet ti ne bih preporucio. jel oni ne mogu da stoje i da rade 2x mesecno vec 3x nedeljno. Tako da cesh stalno imati losu stampu.
jedino crno beli laser da uzmesh.

Nazad
Vrh Dno