Šta je novo?

Muke sa novim laptopom

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
Well doso sam do jednog nekoriscenog laptopa u pitanju je hp 4530s, on je fabricki sa linuxom suse ali posto ja vezu sa limuxom nemam resim da mu ubacim win 7 x64,

E sad tu pocinju problemi (koji se meni nikada do sada nisu desavali a instalirao sam mozda 100 komada do sada sta obicnih racunara sta laptopova) naime instalacija prodje ok, sistem radi i tu pocinje cudan da kazem lag, svakih 2-3 sekunde racunar kao da se zamrzne na nekih mozda 0.5 sekundi, recimo kada pisem text brzo on desava se taj lag svakih 2-3 i guta slova, onda desavaju se problemi recimo pri otvaranju windows explorer programa, sistem laga i maltene dolazi do "not reponding" itd, recimo da udjem u device menager nekada mu treba dobrih 30 sec a nekada otvori odmah.

Sledeci problem je to da driveri za intel integrisanu grafiku sa hp sajta nece da se instaliraju, tj instaliraju se ali mi i dalje u device menageru stoji standard vga, driveri za ati karticu koju ovaj laptop ima rade ok. orgignal cd od laptopa nemam.

Uradio sam test baterije, hard diska, memorije, i sve je ok, probao laptop bez baterije i sa adapterom isto se desava, probao sam win x86, ma jok

Da napomenem da onaj windows rating odradi bez problema i daje ocenu minimum 5.7 - za vreme lagova procesor nije zauzet, tj load je normalan, laptop je maltene now ima rad recimo hdd u hddlifepro oko 100 sati, itd, probao sam i update biosa i da ga koristim bez usb uredjaja

hm?

Probaj windows 8 , naćiće ti sigurno sam sve drajvere!

probao, nasao je drajvere ali isto se desava a i ne svidja mi se

Napravi Hiren/MiniPE, butuj ga, proveri jel se isto desava. Ako da, izbaci i ako imas jos bolje zameni HDD, memoriju. Ne mogu da se setim hoce li se (a trebalo bi da hoce) da se butuje Hiren/MiniPE bez hdd-a pa mozes i to da probas. Ako imas dva modula memorije, izbaci jedan, pa drugi, ili ih proveri u drugoj masini i/ili zameni iz druge masine. Jel si slucajno obratio paznju na temperaturu? Javi kako je proslo.

Napravi Hiren/MiniPE, butuj ga, proveri jel se isto desava. Ako da, izbaci i ako imas jos bolje zameni HDD, memoriju. Ne mogu da se setim hoce li se (a trebalo bi da hoce) da se butuje Hiren/MiniPE bez hdd-a pa mozes i to da probas. Ako imas dva modula memorije, izbaci jedan, pa drugi, ili ih proveri u drugoj masini i/ili zameni iz druge masine. Jel si slucajno obratio paznju na temperaturu? Javi kako je proslo.

Ma racunar je nov sa garancijom, nebih da ga rasturam sam a voleo bih da izbegnem servis mislim da je do drivera nesto, hm dali je moguce

Sličan problem sam imao. Ajd možda pomogne. Kod mene su problem pravili driveri za ide kontroler. Rešenje je bilo ići na update driver i izabrati windows driver umesto onog sto dolazi s kompom. Nije pomoglo čak ni skidanje novijih drivera.
Sistem je nekad znao da zablokira i stoji tako do minut a nekad samo koji sec. Nije bilo pravila kad se to dešava

I ja sam imao isti problem sa istim laptopom (B950 procesor) pre godinu, godinu ipo kad ga je doneo drug na instalaciju. Samo su mnogo redja bila zaglavljivanja, tipa na minut. Ako se dobro secam, instalirao sam win 7 sp1, drajver za lan ili wlan, isao update windowsa, i nije se vise desavalo. Probaj tako

probao sam ovo sa ide drajverom, nije to, ostalo mi je jos win update, imam neki unknown device u menageru inace sam uspeo instalirati sve ostale drajvere ali baguje opet, sad sam morao cekati dobrih 30 sekundi da bi otvorio chrome ebeno

Ma ovaj zna ponekad da radi normalno ali to kratko traje, uglavnom kad uradim refresh desktopa i takve neke proste radnje baguje

Poslednja izmena:
Sto ne probas sa Unknown Device Identifier-om da nadjes proizvodjace svih drajvera pa onda poskidaj direktno od njih najnovije verzije?

Probao win 7 64 i 32, windows 8 isto, evo ga sad radi normalno, ne znam a koliko ce videcemo

celih 5 minuta, desni klik na bilo koju ikonicu traje vecno, dok recimo u chrome-u nema problema nikakvih

Poslednja izmena:
Ma racunar je nov sa garancijom, nebih da ga rasturam sam a voleo bih da izbegnem servis mislim da je do drivera nesto, hm dali je moguce

Ma samo butuj bilo koji OS Linux, Hiren ili sl. sa DVD-a da vidis hoce li biti istih problema da mozemo da kazemo da je do drajvera ili ne.

imam knopix na cd probacu sad u medjuvremenu se desio thermal shutdown hmm

Mislim da nije to problem hdd ima 94 bad sectora

dobro super onda ga samo vrati na garanciju...mada im pomeni ako si imao thermal shutdown da i to provere - da ti ne zamene hdd vrate ti masinu kad ono medjutim...sretno!

Jedna stvar mi nije jasna,kazes doso sam do nekoriscenog laptopa,a on ovamo ima 94 bad sektora.... tu mi se price nesto ne poklapaju...

uglavnom se pojavi i neki detektiv, laptop je od prijatelja koji ga nije koristio, hdd u hdd pro programu ima 194 bad sectora i ima CITAJ celih 5 dana rada, u pitanju je tosiba 320gb ne znam oznaku, laptop je kupljen pre nekih 4 meseca

Daleko sam ja od detektiva,ali da se ne vredjamo gosp. Deso, samo vidim da ti se price nikako ne poklapaju,
Prvo kazes proverio si sve,hdd memo...,posle kazes ima 94 bad sektora,sad ispade da imas 194.
Ako nastavis ovako ima da bude ne star 4 meseca,nego godinu i 4 meseca,a hdd star ne 100 sati nego 1000 dana...

Nego da se vratimo na tvoju pricu,obzirom da je sve kako kazes,ja ti toplo preporucijem da lap kompletno odneses u ovlasceni servis i da im sve lepo objasnis,sta ti se javlja i kako se manifestuje... ja sam za 1tb hdd koji je bio sa 200 i nesto bad sektora dobio zamenu,ne vidim razlog da ga i tebi ne zamene... a ovo sto se tice pregrevanja,to je drugi problem na koji ces da im ukazes da obrate paznju... sacekas mesec dana i resen problem...

to sto sam napiso 194 i 94 samo je greska, progutao broj 1, ima 194 bad sectora i rad od 5 dana, btw odneo sam na servis

A sto se tice istrage nemam nikakvih razloga da iznosim neistine a tebi nije ovo prva tema gde se ubacujes na takav nacin mr serlok

A ovo sto se tice termal sutdown laptop je bio na krevetu na cebetu pa je to bio problem verovatno mada videcmo

Poslednja izmena:
Nit sam naveo termin "istraga" nit sam reko da iznosis neistine ,to su tvoje reci ... ja rekoh da ti se price ne poklapaju, slabo citas ,jos manje razmisljas sta pises... nit te pratim po forumu sta pises,a i bas me briga sto ti mene pratis da mi ovo nije prvi slucaj... hvala na obavestenji Patrice....
I opet pises sve na kasicicu, desilo se ovo...hmmmm aha mora da je zato sto samo ovo.... hmmmmmm..... Desio ti se thermal shutdown zato sto si mu blokirao protok vazduh, koji si ti nab, bez da se vredjas ovo se cak ni mojoj cerkici ne desava doct.cor Watson-e

Da zavrsim pricu sto se tice ovog tvog problema da ne idem u totalni off, desavalo mi se da win stuca i ponasa se tako ko sto opisujes upravo zbog bad sektora,lepo prihvati install ali posle laguje i prosta operacija ulazak u control panel je pravo mucenje,onda jedno vreme radi, tipa 5 min.. pa opet pocen da grebe i da stuca... ovo se desavalo kada su bad sektori locirani na particiji gde je win instaliran... Toliko

Nit sam naveo termin "istraga" nit sam reko da iznosis neistine ,to su tvoje reci ... ja rekoh da ti se price ne poklapaju, slabo citas ,jos manje razmisljas sta pises... nit te pratim po forumu sta pises,a i bas me briga sto ti mene pratis da mi ovo nije prvi slucaj... hvala na obavestenji Patrice....
I opet pises sve na kasicicu, desilo se ovo...hmmmm aha mora da je zato sto samo ovo.... hmmmmmm..... Desio ti se thermal shutdown zato sto si mu blokirao protok vazduh, koji si ti nab, bez da se vredjas ovo se cak ni mojoj cerkici ne desava doct.cor Watson-e

Da zavrsim pricu sto se tice ovog tvog problema da ne idem u totalni off, desavalo mi se da win stuca i ponasa se tako ko sto opisujes upravo zbog bad sektora,lepo prihvati install ali posle laguje i prosta operacija ulazak u control panel je pravo mucenje,onda jedno vreme radi, tipa 5 min.. pa opet pocen da grebe i da stuca... ovo se desavalo kada su bad sektori locirani na particiji gde je win instaliran... Toliko

a opusteno druze, racunar je vracen na servis, da se igram vise serloka sa tobom ne pada mi napamet, btw ja moju decu drzim koliko mogu dalje od racunara

Uuuuu, sta ti je rekao! :-D
Polako ljudi. Cemu prepucavanje.
Sad je laptop na servisu pa kad ti ga vrate obavezno napisi ovde sta je bio problem.

ma toga sam se plasio da ne ode na servis jer ima da me zezaju 2 meseca, a nisam se nadao kvaru kod tog racunala jer znam da skoro i nije bio upotrebljavan i da sam iradio test memorije hdd-a i baterije, doduse test sam radio uz pomoc nekog hp test programa, sve dok mi nije palo na um da vidim sta ce reci hdd sentinel i tu sam video da ipak ima problema hdd,, tj healt je bio 35 posto a performance 100, verovatno je hdd pravio problem ali videcemo, jos jednom hvala svima a ja cu javiti sta je bilo

... Opusteno... mozak na ispasu....pardoniram se ako sam zvucao malo "onako"....

Ovo gore sto sam te pitao za nepoklapanje prica je bilo vezano za to da te neko mozda nije zavrnuo za hdd, ovi nasi IT trgovci su za primer "posteni"... do sad nisam cuo, a ni vido, da hard sa 5 dana rada ima 200 bad sektora,tu debelo nesto nije u redu... dobro pa si vido na vreme... mada mislim da si mogo da ga propustis kroz jedan mhdd cisto da potvrdis sa jos jednim testom...

Evo prica od skora tu jedan drugar oce da osposobi pc za prikaz slika klijenteli posto se bavi izradom namestaja pa cisto da ima nesto u radionici da moze da ih upozna sa svojim radom,i ja mu to sklepam neku trojkicu i ubacimo hdd od 6gb cisto za sistem, a slike na flesh-memo... pustim mhdd... kaze disk zdrav bez bad sektora... pustim hdd tune kaze nema nista ok je sve... pustim sentinel izbaci ima 8%helta i 40% performansi... za sad radi ok, u razgovoru tu sa jednim drugarom potvrdim pricu da mozda sentinel lazucka po malo... evo ga radi vec 15tak dana i super je za sad... a za dalje videcemo :)

Nadam se da ti zamene hdd i da je to kraj tvojim problemima...

Da nisi rekao da si testirao hard, u prvoj sledecoj poruci bi dobio odgovor da je do njega.

Nije uzet od prodavca vec od komsije koji ga je kupio devojci i nisu ga koristili jer je ona presla kod njega da zivi a imali su drugi, zato bas sto znam da je maltene nov nisam sumnjao u hardwer i izgubio sam jedan ceo dan skidajuci i instalirajuci drajvere razne i sisteme, mozda je fabricka greska a mozda i od nekoriscenja, znam da je jedno vreme dugo stajao na punjacu, mislim cak da na njemu nikad nije instaliran win vec je bio suse fabricki, uglavnom ima garanciju jos 19 meseci pa nek tamo resavaju sta mu je

jesam testirao u nekom hp alatu koji se nalazi u biosu laptopa i on je odradio ok, mada kasnije sam procitao da to i nije neki dobar test

Vrh Dno