Šta je novo?

Muke sa kupovinom skenera !!!

Jap

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
604
Dakle, posle duzeg perioda cimanja, raspitivanja i analiziranja i dalje sam na mrtvom slovu:
Skener za koji sam se bio odlucio(odlicno ocenjen Microtek SCANMAKER 4800) se prodaje kod nas(kol`ko sam ja uspeo da izbunarim) samo kod uvoznika(Chubura print) i kod njih je neverovatnih 195e!!!Neverovatnih, jer je preko(velike bare, dodushe) 90 USA$.But, odande i da mi ga neko donese, u koji shteker da ga ubodem??? Btw, preko su Microtek-ovi skeneri u raznim kategorijama vrlo cesto BEST BUY i steta sto su im ovde toliko nabudzili cene, a kojekakvi Musteci se ocenjuju bog zna kako dobro(cak i na ovom sajtu?!; Btw, testove tog tipa periferija bi trebali da rade profi ljudi iz branshe fotografa, dizajnera ili graficara ali ti je vec prica za drugu kategoriju...)
OK.Ostaju mi u rangu para koje bih da odvojim HP 4400 ili Epson Perfection 1250 za koji sam tek skoro ukachio da kanda ima prilicno dobre perfomanse.Narode, vase misljenje? Ko kakva iskustva ima sa ova dva komada i GDE DA IH TRAZIM?(pre svega Epson, nesto ga i nema po oglasima...)Ozbiljnije se bavim grafikom i obradom uskeniranog materijala tako da mi je zaista bitno da napravim dobar izbor.

Thanks anyway

Vidi i novi Epson model 1260. Ja imam Epson 1240U i prezadovoljan sam njime, kada sam ga kupovao bio je najbolji skener u klasi.

Hmm... ja sam se zagrejao za Canon 1250U2 ... podrzava USB2.0 sto ga znacajno ubrzava i dobro je prosao na stranim testovima... kakav je taj Microtek u odnosu na ovaj?

Microtek VS Cannon

Mornare, brate, aj please siljni mi (kontakt(e) gde bih mogao da potrazim Epsone..
A sto se tice Microteka vs Cannona, na uporednim rewiews-ima naslednik 4800-tke -> model 4900 (koji je testiran zajedno sa modelom 1250 i samim tim u njegovoj klasi) ubedljivo je oduvao svu konkurenciju, ukljucujuci i Canona. Rezoluicija mu je 2400x4800 ali aj` manje -vishe to, nego sto je kvalitet skena kud i kamo bolji (bar ljudi tako kazu) od konkurencije.Cini mi se da doticni 1250, bar po testovima nesto i ne pije vodu sto se kvaliteta slike tice, a meni je to apsolutni imperativ.Svaka cast USB-u 2.0 ali ako ne slaka ono sto treba kako valja, dzabe mu brzina.

Jap je napisao(la):
Dakle, posle duzeg perioda cimanja, raspitivanja i analiziranja i dalje sam na mrtvom slovu:....................................................................................................................................................................Ozbiljnije se bavim grafikom i obradom uskeniranog materijala tako da mi je zaista bitno da napravim dobar izbor.

Thanks anyway

Ako se, kao sto kazes ozbiljno bavis grafikom, moj savet ti je: http://www.epson.co.uk/sohoprod/imaging/scanner/perf2450/

To je odlican skener, radi jako lepo i slajdove, na nivou slide scannera od 1200 DEM, i ima i USB 2.0 i i1394 podrsku, pa ko sta voli. Jednom recju, za te pare, samo Epson moze tako nesto da napravi.
A cena mu je, mislim oko 350 - 400 Eura. Mozda zvuci malo skupo na prvi pogled, ali pored rezolucije, postoji nesto sto se zove i dinamicki opseg, dakle, najsvetlija i najtamnija boja koju moze da prikaze. Pa kada se i po tom kriterijumu koji nije uopste nevazan uporedi sa skenerima iz donje klase, razlika nije mala......

Re: Microtek VS Cannon

Jap je napisao(la):
Mornare, brate, aj please siljni mi (kontakt(e) gde bih mogao da potrazim Epsone..
A sto se tice Microteka vs Cannona, na uporednim rewiews-ima naslednik 4800-tke -> model 4900 (koji je testiran zajedno sa modelom 1250 i samim tim u njegovoj klasi) ubedljivo je oduvao svu konkurenciju, ukljucujuci i Canona. Rezoluicija mu je 2400x4800 ali aj` manje -vishe to, nego sto je kvalitet skena kud i kamo bolji (bar ljudi tako kazu) od konkurencije.Cini mi se da doticni 1250, bar po testovima nesto i ne pije vodu sto se kvaliteta slike tice, a meni je to apsolutni imperativ.Svaka cast USB-u 2.0 ali ako ne slaka ono sto treba kako valja, dzabe mu brzina.

Cekaj, da rezimiramo, da li taj Microtek ima USB2.0 podrsku? Da li je uopste u istoj klasi po ceni? Ovaj Canon je oko 120evra

Re: Re: Muke sa kupovinom skenera !!!

Mica je napisao(la):
Ako se, kao sto kazes ozbiljno bavis grafikom, moj savet ti je: http://www.epson.co.uk/sohoprod/imaging/scanner/perf2450/

To je odlican skener, radi jako lepo i slajdove, na nivou slide scannera od 1200 DEM, i ima i USB 2.0 i i1394 podrsku, pa ko sta voli. Jednom recju, za te pare, samo Epson moze tako nesto da napravi.
A cena mu je, mislim oko 350 - 400 Eura. Mozda zvuci malo skupo na prvi pogled, ali pored rezolucije, postoji nesto sto se zove i dinamicki opseg, dakle, najsvetlija i najtamnija boja koju moze da prikaze. Pa kada se i po tom kriterijumu koji nije uopste nevazan uporedi sa skenerima iz donje klase, razlika nije mala......

Za ovaj skener nemas pojma koliko si u pravu. Kada je bio kod mene na testu kostao je oko 930 DEM kod zvanicnog uvoznika.

Rezolucija od 2400x4800 DPI hardverski, MatrixCCD tehnologija, MicroStep Drive, dinamicki opseg od 3.3D (poredjenja radi Heidelberg Saphire Ultra2 ima 3.3D), Firewire, USB2.

Nemam reci, ja i dan danas balim za ovim skenerom.

Miha/zero

Re:Re: Microtek VS Cannon

4800 - 90 usa$
4900 - najniza cena na koju sam naleteo oko 130
Ali, ko sto rekoh, dzabe te lepe cene kad su tamo daleko...

usb 2.0 ne podrzava, ali mu je odnos cene/kvaliteta cini mi se
najoptimalniji u u toj klasi.

btw, 400 eurica za skener trenutno definitivno ne nameravam da
potrosim.Mozda jednog dana, kad pojastem :). U medjuvremenu,
za prvu pomoc pazario sam HP-ov 3500c(1200x1200 itd...)za nekih 80e, malo sam ga rabio i testirao ovih dana i pice vodu za ono za sta mi trenutno treba.

Nazad
Vrh Dno