Imam,
Gigabyte GA-770-D3L
Exceleram Red Culvert 1600mhz 2x2GB CL7
AMD Phenom II x4 BE 3.2ghz 8mb
AMD Radeon MSI 5770 HD 1GB PM2D1G Pheonix Edition
Napajanje 500W Chieftec, CTG-500-80P bulk
Samsung Spinpoint F3 1TB
E sad, prvi i glavni problem mi je uvek bila graficka kartica koja:
- lockuje se u 2D clockovima kada je neki flash sadrzaj upaljen u browseru
- lockuje se u 3D clockovima random (pocelo da se desava od 11.9 drajvera)
- temperatura tokom igranja igara od 82 do 94 stepena
- veoma bucna pri tim temperaturama
- IDLE temperatura oko 55 stepeni
graficka ovako radi vec oko godinu dana ali stvarno pocinje da mi ide na zivce. Garanciju jos uvek imam ali ne mogu da cekam kad ce to oni da poprave i da budem nekoliko dana bez racunara ako ne i vise. Resenje mi je da uzmem novu graficku sa boljim hladjenjem, tisu, bolju a ovu trenutnu da prodam ovde preko oglasa ili preko neke aukcije nesto, totalno nebitno.
Interesuje me da li da uzmem isti model samo ne ovu tard verziju, ili da uzmem 6950 samo ne znam kako bi se uklopila u ovu konfiguraciju zbog napajanja i procesora? I ako 6950 ne odgovara da li onda da uzmem neku iz 6800 serije i koju?
Takodje bojim se hladjenja, imam Noctua NH-D14 na procesoru i kuciste Thermaltake V4 Black Edition.
Jako bih vam bio zahvalan na savetima <3
Gigabyte GA-770-D3L
Exceleram Red Culvert 1600mhz 2x2GB CL7
AMD Phenom II x4 BE 3.2ghz 8mb
AMD Radeon MSI 5770 HD 1GB PM2D1G Pheonix Edition
Napajanje 500W Chieftec, CTG-500-80P bulk
Samsung Spinpoint F3 1TB
E sad, prvi i glavni problem mi je uvek bila graficka kartica koja:
- lockuje se u 2D clockovima kada je neki flash sadrzaj upaljen u browseru
- lockuje se u 3D clockovima random (pocelo da se desava od 11.9 drajvera)
- temperatura tokom igranja igara od 82 do 94 stepena
- veoma bucna pri tim temperaturama
- IDLE temperatura oko 55 stepeni
graficka ovako radi vec oko godinu dana ali stvarno pocinje da mi ide na zivce. Garanciju jos uvek imam ali ne mogu da cekam kad ce to oni da poprave i da budem nekoliko dana bez racunara ako ne i vise. Resenje mi je da uzmem novu graficku sa boljim hladjenjem, tisu, bolju a ovu trenutnu da prodam ovde preko oglasa ili preko neke aukcije nesto, totalno nebitno.
Interesuje me da li da uzmem isti model samo ne ovu tard verziju, ili da uzmem 6950 samo ne znam kako bi se uklopila u ovu konfiguraciju zbog napajanja i procesora? I ako 6950 ne odgovara da li onda da uzmem neku iz 6800 serije i koju?
Takodje bojim se hladjenja, imam Noctua NH-D14 na procesoru i kuciste Thermaltake V4 Black Edition.
Jako bih vam bio zahvalan na savetima <3