Šta je novo?

muke po standu i neo-flex

aladin ss

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2005
Poena
320
Prije nekoliko mjeseci sam postao vlasnikom samsunga 226bw, sve je bilo u redu nijednog bad pixela a sam panel je nosio oznaku S. Sve je bilo savršeno osim jedne stvari koja me je nevjerovatno nervilrala a vjrovatno i mnoge vlasnike 2x6bw modela. To je stand ili ti postolje samog monitora koje ima samo osnovne funkcije, ajde pivot bi nekako i prebolio ali nemogućnost pomjeranja po vertikali znači podizanje ili spuštanje panale nisam mogao da prebolim. Po meni nevjerovatnija stvar je da model prije 2x5bw ima normalno postolje odnosno poštuje minimalne zahtjeve ergonomije a novi model je namjerno (radi uštede proizvođača) osakaćen u jednoj tako bitnoj stvari.

Ko ga ***e rekoh ja, i bacim se u potragu za nekim dostojnijim rješenjem. Prvo sam bacio u potragu za ručicama(nosačima) monitora koji su fiksirani (zid ili sto) i dopuštaju pomjeranje u bilo koju stranu tako da imate slobodnu poršinu stola. Međutim ubrzo sam uvidio da su takva rješnja ona pristupačnija čitaj jednostavnija - nefukcionana ili sa druge strane ona bolja nevjerovatno skupa. I tako u potrazi po bespućima interneta naletim na proizvod inače renomiranog proizvođača takvih rješanja Ergotron i njihov deskmount Neo-Flex LCD Stand
http://www.ergotron.com/Products/De...mid/396/PRDID/126/language/en-US/default.aspx, po poprilično pristupačnoj cjeni po neweeg-u oko 39$. Međutim taj stand nisam nikako uspio naći u većini prdavaonica informatičke robe. Ipak nakon nekog vremena slučajno pronađem proizvod u bližem regionu ex-yu tačnije Splitu. Razmjenim desetak mailova sa ljudima iz dotične firme i dogovorim sve bitne detalje isporuke navedenog proizvoda.

Stand je došao u rekordnom roku u malo većoj kutiji sa svim pratećim djelovima, vijcima i veoma jasnog uputstva. Na prvi pogled se vidi da je stand izuzetno kvalitetan, djelovi su metalni presvučeni tvrdom plastikom, sama montaža je vrlo jednostavna pošto se stand sastoji iz dva djela. Donji dio je kružnog oblika i srebrne boje i gotovo istog obima kao i orginalni dio, na njega se sa dva šarafa pričvrsti drugi dio standa na koji je već montiran mehanizam za pomjeranje koji je i nosač displeja.

Nakon montaže displeja na stand slijedi pomjeranje gore dole zakretanje u stranu i isprobavanja pivot opcije. Ostao sam u najmanu ruku zatečen, stand se pokazao savršenim pomjeranje vertikalno je toliko jednostavno, dovoljno je da displej o povučete gore ili dole i on ostane na željenoj visini nikakva dodatno fiksiranje nije potrebno. Zakretanje lijevo-desno, naprijed-nazad kao i pivot opcija takođe rade glatko. Stabilnost u bilo kojem položaju je izuzetna takođe nisam se mogao oteti dojmu da je iskustvo proizvođača rezultiralo odličnim proizvodom, očigledno ljudi znaju svoj posao. Količinu sile potrebnu za pomjeranje horizontalno i tilt naprijed nazad možemo dozirati sa dva šarafa, jedan se nalazi odozdo zadužen za količinu potrebne horizotalne sile a drugi sa gornje strane za kontrolisanje potrebne sile za nagib displeja.

Implementacijom standa vizuelni izgled čitavog monitora je takođe puno bolji i priložene slike možda ne mogu vjerno dočarati, ali vjerujte mi izgleda bar deset puta bolje.
Stand me došao 50 eura što je znatno više od 39$ na newegg-u ali na to smo navikli zar ne?

Prilozi

• DSC02816.JPG
    DSC02816.JPG
    66.1 KB · Pregleda: 108
  • DSC02815.JPG
    DSC02815.JPG
    84.1 KB · Pregleda: 98
  • DSC02809.JPG
    DSC02809.JPG
    66.1 KB · Pregleda: 88
  • DSC02801.JPG
    DSC02801.JPG
    55.6 KB · Pregleda: 142
  • DSC02795.JPG
    DSC02795.JPG
    88.6 KB · Pregleda: 135
još slika

slike

Prilozi

• DSC02786.JPG
    DSC02786.JPG
    69.2 KB · Pregleda: 95
  • DSC02787.JPG
    DSC02787.JPG
    59 KB · Pregleda: 87
  • DSC02812.JPG
    DSC02812.JPG
    73.5 KB · Pregleda: 81
  • DSC02792.JPG
    DSC02792.JPG
    89.1 KB · Pregleda: 97
  • DSC02785.JPG
    DSC02785.JPG
    50.5 KB · Pregleda: 111
kako si prosao sa carinom i slanjem ili je neka varijanta igrala?

Došlo je busom, platio 10 eura tako da pojma nemam, a ne vjerujem da su vozači platili carinu.

ja sam naisao na ovo (surfujuci, ne uzivo...):
fttmain.jpg

vise slika i video ovde

ne znam da li je neko probao ovaj (nasao sam da ga ima kod nas... hint... )

takodje zanimljiva primena:
HAA_Products_Ellipta_adaptmain.jpg

Poslednja izmena:
... Clamp-On Desk Mount + $50.00

znaci ko zna koliko kod nas kosta....

a bas bi lepo bilo na mom stolu :d

@aladin ss

Moze li kontakt firme preko koje si narucio?

I mene interesuje takodje.
Inace, izgleda stvarno odlicno.

Ovo je stvarno sjana stvar;),jedino sto sad ti kablovi malo vise...:S:

evo dva komada sa cenama:

prvi i drugi

cena pristupacnija, ali izlgeda da nisu mnogo funkcionalni... (trazi se neko ko je probao)

a i garancija 7 dana ne uliva mnogo poverenja...

a evo ima nekih i u tehnomaniji

Poslednja izmena:
Vrh Dno