Šta je novo?

muka ziva CP-1515n

Mayin

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2007
Poena
309
Marta kupim stampac HP cp-1515n za malu knjigovodstvenu firmu koju je otvorila moja zena.
Kostao je celih 300 evra(obim stampe 25000 strana mesecno),a sad se razmisljam da ga
prodam!?:wall:
Prvi problem je nastao kada se ispraznio crni toner.Zove me ona na mob. i kaze da ne moze da stampa...Taj skot od stampaca
za taj novac nece da stampa sa preostala 3 tonera koji su puni ko brod.Pa ne mogu da verujem:mad:
moj stari HP Deskjet 3845 kucna varijanta od ondasnjih(2005god)50 evra,radio upravo to tj
kad se isprazni crni toner koristio je onaj u boji tako sto je mesajuci tri boje dobijao crnu
i nastavljao da radi.Sad sta je tu je ,nedelju dana je trebalo da se toner refiluje jer je
dodatni problem bio i taj sto je na njemu cip koji se mora zameniti a isti se prvo treba
naruciti,pa dok je stigao...Nece da stampa napunjen ako mu cip nije zamenjen!Nasao sam tada
na internetu tonere bez cipa(kompatibilni) i kupio jedan da ga imam u rezervi.Sva sreca
jer je cip na prvom crko a da toner nije bio istrosen ni 5-10 posto,uzrok je bio verovatno
cest nestanak struje u Novom Beceju,rikno je bas kad je ista dosla.sad mi se ceo pakao
ponavlja iako su oba crna tonera puna(primarni i rezervni)jer je sad zut toner prazan i sad
sve ispocetka!!!A i plavi i cyan su na mozda 2%!Crni kompatibilni nov kosta oko 6000din,
originalni i po 10-20 evra vise a ovi u boji...e to je da osedis.
Cudno je i to kako su uopste ispraznjeni toneri u boji.Naime sve sto se stampa su kucana
dokumenta BEZ SLIKA.Samo slova i brojevi.Stranica u boji odstampao je max 10-15.Sta vise
u okviru samog windowsa je bio podesen na black and white.
1.Mene sad zanima kako da resim taj problem tj kako da nateram stampac da stampa koristeci
samo crni toner a da pri tom ne obraca paznju na ostale tj da se ponasa kao pomenuti 3845?:crash:
Pokusao sam da stelujem drajver i gle iznenadjenja-on ne poseduje sopstveni "prozor,control
panel" i sl gde bi to bilo moguce.Vazno da mu svetlo za upozorenje o praznom toneru
non-stop zmirka.:crash:
2.Dal je moguce izvesti flesovanje biosa na njegovoj ploci jer on ustvari tera cp-1515n
da se tako ponasa,kao sto se flesuju biosi maticnih ploca.Stampac poseduje sopstvene
ramove-96Mb,procesor na 450Mhz samim tim i plocu a ona bios bar mi je to nekako logicno,predpostavljam.:-devil-:
Braco Srbi pomazite ako Boga znate!!!!:type:

To nije štampač za knjigovodstvenu firmu.
Neisplativ za obimnu štampu.
Za sve oinformacije na PP.

Pozdrav,

i ja sam kupio 1515n za firmu - kao stampac u boji koji ce tu i tamo da odstampa par desetina listova dnevno u boji...

ali kad se jednom isprazne toneri, nastaje pakao: ili da platis set tonera kao i sam stampac ili da ceo bacis u kantu.

plus, desava mi se da nakon promene jednog tonera pocne da stampa tu boju smaknuto za cca 1mm! - zbog ovoga je bio vec dva puta na servisu jer ugradjena kalibracija ne pomaze...

izbegavati ovaj stampac u svakom slucaju. (ili odmah racunati da kosta 300e + jos jedan set tonera = 500e.)

Zasto si uopste kupio kolorca za stampanje u knjigovodstvu, to je apsolutno suludo. Sto se tice stamapanja samo crnom bojom, odes u properties stampaca, advanced tab, printing defaults, zatim stavka Color i stavis print in grayscale. Firmware na ploci mozes promeniti ako postoji noviji ali cisto sumljam da ce ti nesto pomoci. Jeftinije ces proci ako kupis neki mono laserski stampac a to cudo prodas nekome kome treba kolorac.
Evo linka za firmware za taj stampac:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...&dlc=en&cc=uk&os=228&product=3422468&sw_lang=

Pa iz prostog razloga sto povremeno zatreba "tu i tamo" sto kaze Kovacm da odstampa poneki dokument koji je pozeljno da bude u boji sto jeste retkost ali se desi,u mom slucaju 1-2 nedeljno.Mislio sam zato da ce ti toneri u boji trajati dugo.Sto se tice tog podesavanja da stoji na grayscale tako je i bio podesen cim sam primetio da mi se "cini" da se trose brzo i tada su bili na oko 70-80 posto i nije nista menjano a evo ode i zuta boja a kazem i ostale dve su tu negde.To je ono sto mi je nejasno.Inace to podesavanje sam primetio jedino ako je u pitanju skeniran dokument koji je u jpg formatu(slika) inace kod word-ovih pdf nije bilo potreno dodatno ga podesiti.Zato mislim da su problem vise skenirani dokumenti.Hvala vam na odgovorima.

1515n ne moze da stampa ako se jedna boja potrosila.
ja sam ga kupio samo za povremeno stampanje color dokumenata ali cak ni za to nije - jednostavno je preskup za ono sto nudi.

apsolutno neisplativ stampac za namenu koju si planirao.
trebalo je da se raspitas pre kupovine.
ovako ti ostaje razumljivo ali neopravdano nerviranje

Ljudi,ako podesite na opciju GRAYSCALE to znači da će sve što je na ekranu u koloru štampati crno belo odnosno u nijansama sive boje.Ali to ne znači da će koristiti samo crnu boju.Inače siva boja se izvlači iz koloraca pa i ne čudi što su Vam boje otišle a Vi niste štampali u boji.
Možete da napunite crnu boju ali ako je neka od boja blokirala onda mora da se reciklira.Ne postoje tu neke mudrosti oko firmware i td. prosto proizvođač je to uradio da bi ste kupovali tonere.
Ja i dalje stojim iza toga da kupite nov štampač jer ovaj nije za knjigovodstvo i ako danas rešite problem sa njim sutra će vas čekati drugi i tako u nedogled.
Kada biste i štampali samo sa crnim tonerom njegova isplativost u odnosu na cenu reciklaže a pogotovo u odnosu na nov toner je bar duplo nepovoljnija u odnosu na monohromatske štampače tipa Hp ili Canon.
Za cenu reciklaže na PP.

Pozdrav,

Ja i dalje stojim iza toga da kupite nov štampač jer ovaj nije za knjigovodstvo i ako danas rešite problem sa njim sutra će vas čekati drugi i tako u nedogled.

hm... za sta je uopste namenjen ovaj stampac?

i koji je najbolji (najekonomicniji) laserski stampac u boji za stampu 20tak listova dnevno?

Pa dobro sve mi je jasno.Definitivno hocu da ga prodam.Sta mislite koliko mogu da dobijem s obzirom da su maltene sva 3 tonera u boji prazna a originalni crni i onaj kompatibilni crni su puni.Garancija mu istice marta 2011?Mogu li dobiti do 200evra?

mayin : mozesh da dobijesh 20 eura max. izracunaj sam cena stampaca - cena 4 kertridza u radnji = jako malo.
Elem rad kolor laser stampaca - ukoliko pri stampanju stranice uradite jednu tachku gde ce stampac da bi dobio tu boju koristiti zutu plavu bla bla cip ce da skine jedan broj sa svog countera.

ti stampaci su namenjeni
1. za one sa dubokim dzepom
2. za one koji svaku odstampanu stranicu naplacuju.

Tu foru sa kertridžima su osetili ljudi još pre jedno četiri godine sa modelima HP 1500/2500 a sve to se nije promenilo ni sa modelom 2550, pa 1600/2600 do modela 1215/1515 i skupljih. Dakle, moraš da recikliraš ili kupiš nov toner onog trenutka kada se isprazni toner. Moj savet: Napuni te tonere i na tom štampaču štampaj samo to što ti treba u koloru, a "must have" uz kolor laser je jedan običan laser tipa HP 1005/1006/1102 kome je jeftina reciklaža i njega koristiš za svakodnevnu štampu.

Uzo sam za stotinak eu konica minolta 1350w crno-beli a videcu sta cu s ovim 1515n.
Sta kazete za taj?

isto je pogresan model.
prvo pitaj za savet a posle kupuj, ne obratno.
Taj stampac ima patronu sa chipom. Takodje na bubanjskom delu koji se takodje vadi se nalazi preliv.
KAd budesh reciklirao svaki drugi put morash da nosis bubanjski deo da ti ochiste preliv.
ako grebnesh bubanj *****ao si se.

druže, štampač je super i evo ti kako da ga natjeraš da ti nastavi printati bez obzira šta čip pokazuje:
1. uđi u Toolbox samog printera
2. izaberi Device Settings
3. izaberi System Setup
4. u dijelu Cartridge out override umjesto Off izabrati On.
5. Izabrati dugme Apply
to je to, on će štampati bez obzira šta javljali čipovi. Ovo je i dobra ali i loša varijanta kao što je Toza kazao pazi da se Waste Section ne prepuni i počne da prosipa. I molim te nosi ga kod nekoga ko se bavi reciklažom profesionalno i nećeš imati problema sa kvalitetom štampe.

da i ovaj printer ima crnu toner kasetu kapaciteta od 2200 listova a reciklaža nije skupa, slična kao za 35 ili 36 a imaš mogućnost štampe u koloru takođe.

Nazad
Vrh Dno