Šta je novo?

MUI u WindowsXP-u problem...

• Začetnik teme Začetnik teme dEXE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Pomagajte, poludecu...

Treba burazeru da namestim Windows XP Pro SP1 da bude na francuskom...

E sad, skinuh sa Microsoft-ovog sajta MUI Language Pack od nekih 100 Mb, u samoraspakujucoj exe arhivi...

Kada sam ga raspakovao, nisam naisao na ono sto sam ocekivao 🙂

Mislio sam da sve to funkcionise tako sto pokrenes neki Setup, i on instalira, dodatni jezik za menije, helpove i sl., no medjutim ni traga ni glasa od nekog exe fajla...

...vec postoji neki .sld fajl koji odredjuje sta sve treba da se instalira valjda i direktorijum sa brdom fajlova...

E sad, ali kako???

Bunarenjem po Microsoft sajtu (posto u readme-u ne pise nista), naidjoh na informaciju da se to radi tako sto se pokrene Muisetup.exe (u %windir%\mui direktorijumu), i da se u njemu instalira, selektuje, deselektuje i sl.
ALI!!!
On mi nudi samo opciju "English", i uopste me vise nista ne pita, niti trazi lokaciju za fajlove, znaci POJMA NEMAM...

Da li dakle neko zna kako se instalira dodatni jezik u Windows XP-u (MUI)?

Unapred zahvalan i nadam se da ce neko imati korisnu informaciju...

ne verujem da si skinuo pravu stvar!!!

taj jezicki dodatak je LIP (Language Interface Pack), i obicno je velicine 3 do 10 MB (ovo nisam 100% siguran)...

mislim da to NE moze da se skine sa M$ovog sajta, nego samo da se ode kod nekog M$ovog prodavca (sa dokazom o legalnosti XPa) i onda ti oni to posalju e-mailom ili daju na CDu!

(uzgred, to vazi samo za originalni WinXP PRO, ne i za Home!!!)

moguce...

ali na nekim ruskim sajtovima sam vidjao linkove za download nekog fajla, i onda sa njim prebace na ruski jezik, i da, ne bi trebalo da je veci od 10-12Mb...

ali evo linka, mislio sam da je to to...

Ali izgleda da mi treba Windows XP Embedded... Zna li neko nesto vise o tome?

I postoji li neki nacin da se skine i instalira dodatni jezik za XP?

za Embedded nema sanse (na zalost). Evo zasto:
http://www.microsoft.com/windows/Embedded/faq/default.asp
U sustini si skidao update-ove za poseban os (od koga ces tesko da imas koristi). Moraces da trazis (klasican) windowsXP lokalizovan za francusko jezicko podrucje.

Par odgovora iz ovog faq-a

Q. What is Microsoft Windows Embedded?

A. Windows Embedded is a family of operating system software from Microsoft for use in non-personal computer devices like cash registers, automated teller machines (ATMs), industrial controllers, server appliances, advanced consumer electronics, and specialized handheld devices. The Microsoft family of embedded operating systems is based on Windows technologies and consists of Windows CE .NET, Windows XP Embedded, and Windows 2000 with the Server Appliance Kit.

Q. Is Windows XP Embedded an upgrade for my desktop computer?

A. No, the latest Microsoft operating system for the personal computer is Windows XP which is available in home and professional editions. Microsoft also makes Windows XP Tablet PC Edition for tablet personal computers and Windows XP Media Center Edition for specialized media center personal computers. Windows XP Embedded, by contrast, is not a desktop operating system. Windows XP Embedded is used by original equipment manufacturers (OEMs) for specialized, non-personal computer devices such as cash registers, automated teller machines (ATMs), and industrial controllers. For information on desktop operating systems.

E sad, ovo sto pominje ZoNi, LIP, bi moglo da bude vrlo zanimljivo ako bi moglo da se nadje i skine sa mreze, mozda ga je neko postavio(za poneki od jezika). Veliki je Net
Ja bih na tvom mestu pretrazivao po npr. Google-u sa kljucnim recima tipa french winxp AND localization i kombinacijama. Sigurno ces naici na neki info.

Hvala na razjasnjenju, vidim sad i ja i nije dobro... 🙂

sta da se radi, probao sam i ko zna gde moze da se nadje taj francuski dodatak, ako ga uopste ima na netu...

sta li ce biti sa onim srpskim kada ga urade (mada je valjda vec trebalo)...

dEXE je napisao(la):
Hvala na razjasnjenju, vidim sad i ja i nije dobro... 🙂

sta da se radi, probao sam i ko zna gde moze da se nadje taj francuski dodatak, ako ga uopste ima na netu...

sta li ce biti sa onim srpskim kada ga urade (mada je valjda vec trebalo)...
Evo imama ja Hrvacki i kod mene radi sve ok.LIP je oko 3.7mb.Sada preturam po cd da vidim cinimi se da imam i fracuski....
Nema francuski na ovim cd samo nemacki,arapski,japanski itd imam dva cd sa mui.Ali ja sam na netu nailazio na francuski kada sam trazio HR.I upravu si ovde su mnogo veliki MUI za ove jezike 100mb samo je hr 3.7mb

I hrvatski si nasao na net-u? Ili si nabavio na tim cd-ovima...

probacu ponovo da nadjem ali sve mi izbacuje neke bezveze linkove...

Probaj da nadjes nekoga ko dobija MSDN diskove od microsofta, pa na nekom od njih se nalazi i podrska za francuski (na taj nacin sam instalirao arapski za winxp pro, sve je prebacio na arapski, cak se i start dugme nalazilo na desnoj strani🙂)

Evo upucujem poziv, imal ko? 🙂

dEXE je napisao(la):
I hrvatski si nasao na net-u? Ili si nabavio na tim cd-ovima...

probacu ponovo da nadjem ali sve mi izbacuje neke bezveze linkove...
Na cd su bili.Nema na netu Hrvacki

pa aj posalji ako nije problem, ako ti nije mnogo, ako jeste nema veze...

dEXE je napisao(la):
pa aj posalji ako nije problem, ako ti nije mnogo, ako jeste nema veze...
Hajde veceras idem sa zenom u setnju pa kada se vratim.Ako je jos neko zainteresovan neka posalje mail da odjednom posaljem 3.7mb je veliko.

Nazad
Vrh Dno