Šta je novo?

muffon desktop app svi streaming servisi na jednom mestu?

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
665
Interesantna desktop app.
Kako mi je prestao sa radom Tidal na SBB, cacnuo malo da vidim koje su i ima li free alternative.
Naleteh na ovaj app:
Open-source i reklamiraju se kao multiklijnet za Spotify, Deezer, YT i mnoge druge.
Ali ne mora imati ni jednu od tih platformi, app izgleda jednostavno "kopa" po raznim streaming izvorima i daje vam trazeno.
UI manje vise slican ostalima, brzina je ok, app se aktivno razvija.
Mozda zamerka sto nema mob app.
Free bez reklama, za sad mi se vrlo svidja :)

Ali ne mora imati ni jednu od tih platformi
Ovo je u 99.99% slučajeva šifra za "steamujem sa YouTube-a".

Pošto Spotify apsolutno nikad ni u jednom momentu nije dozvoljavao "3rd party" pristup stream-u bez Premium naloga. Sa Premium nalog je druga priča, tako postoje razni player-i i integracije. Pre sto godina sam ja koristio sad već pokojni Tomahawk Player koji je kombinovao Spotify, Google Play Music sa EchoNest (pre nego što ih je kupio Spotify) za generisanje playlista i last.fm za metadata i za instant personalizaciju preporuka.

edit: A eto čim sam video "VK" logo (za vkontakte ili ti "ruski Facebook") takođe mi se "javlja" šta je glavni izvor audio stream-a uz YouTube 😂😂😂

Poslednja izmena:
Sve što sam probao je via VK. Nisam zalazio u mračne dubine nepoznatih bendova, ali jesam probao nešto malo ređe i za domaće prostore.
Recimo Del arno bend. Pronađe ga, izbaci listu i kada kliknem da pustim pesmu, pusti nešto deseto. Isto via VK
1747304754321.png

Edit: Donekle sam provalio kako radi. Aplikacija samo koristi web pristup da pronađe pesmu i pusti prvi rezultat. Ne znam odakle povlači diskografije. Galvni izvor je VK. Nekada taj prvi rezultat nema veze sa vezom. Moguće je kliknuti na 3 tačke pored pesme i izabrati drugi izvor (youtube mi ne izlazi). Spotify mi je opet dao nešto levo, ali je soundcloud pustio šta treba.
Imaju odvojene search provajdere i player provajdere. U search ima mnogo više. Verovatno VK ima neke embed opcije za ove izvore pa se koristi kao player čak i za youtube. Inače je to moguće promeniti. Klik na open source mi otvara last.fm.
Sve u svemu, ok ideja, inače je totalni zbun na sve strane. Kome nije bitno šta i odakle pušta, može da se opusti i definitivno će da dobije nekakav rezultat

Poslednja izmena:
Nisam probao domace, uglavnom elektronika i rok strano i to deluje da pusta OK. Brlja na Del arno bend, neke stvari su OK neke totalno nesto levo, cesto rusko.
Ocigledno da moraju porade na logici pretrage. Po onoj opciji dole variations reklo bi se da serach funkiconse tako sto imaju neku bazu Del arno bend stvari pa onda po imenu pesme traze i to multilanguage modu. Prepostavljam ako ne nadju "pravu" onda ubace prvu najslicniju po naslovu sto se ispostavlja da nema veze sa vezom :)
Sve u svemu, ok ideja, inače je totalni zbun na sve strane. Kome nije bitno šta i odakle pušta, može da se opusti i definitivno će da dobije nekakav rezultat
Slazem se sa ovim. Ima mnogo prostora za poboljsanje, ali moze se dobiti solidan rezultat. Posto se na Githubu vidi da bas aktivno rade na app, mozda je za ocekivati da se app poboljsava u buducnosti.

Poslednja izmena:
Inače, čudi me da im je desktop glavna app, a ne mobile.
Rekao bih da ko sluša primarno na desktop, da ne koristi low quality streaming. Ovaj tip je idealan za mobilno slušanje.

Nazad
Vrh Dno