Šta je novo?

Muci me System Configuration Utility

Lomnica_city

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
680
Od pre par dana mi se pri svakom startovanju laptopa pojavljuje mali prozor System Configuration Utility i ispod naslova pise samo:"InteliCleaner Succeed" i onda otvori veliki prozor System Configuration Utility-a (onaj koji se otvara kad ukucate:"msconfig"u Start->Run) i to od kad sam updejtovao Nokia PC Suite na verziju 6.7 pa sam isao da iskljucim one njegove procese da mi se ne startuju s kompjuterom i tada mi nije ponudilo ono klasicno:"Restart i Exit without restart"vec samo:"You have changed your configuration startup utility"i otad mi iskacu oni prozori pri svakom startovanju,sta da mu radim da vratim kako je bilo,ovo me bas nervira!?
Pozdrav ,)

stilkiraj kvadratic do not show this message again
ako sam te dobro razumeo 😉

Poslednja izmena:
Nema toga,da ima to bih prvo uradio,samo malecki prozorcic ispod koga je mala siva trakica na kojoj pise doticni tekst a to onda zakoci racunar dok otvori System Configuration Utility i bas me nervira a i svako mi cacka laptop pa mogu nesto da promene ili obustave neki vazan proces!
Ajd pomozite nekako!?
Pozdrav ,)

POJMA NEMAM! 🙁 Pre nego sto sam uradio upgrade Nokia PC Suite-a to se nije desavalo i nakon toga sam isao da iskljucim one procese koje PC Suite startuje stalno sa Windows-om i kad sam ih iskljucio dobio sam gorepomenutu poruku i odtad me stalno zeza!?
Kako se radi system restore na neki dan pre nego sto sam instalirao PC Suite,negde sam video to,znam sta radi,ali neznam kako?
Pozdrav ,)

Ako sam dobro razumeo nisi siguran gde je System Restore. Dakle Start->Programs->Accesories->System Tools->System Restore pa odaberes "Restore my computer to an earlier time" (inace je tu po difoltu 🙂 ) nakon cega dobijes kalendarski prikaz, a boldirani datumi ti predstavljaju odgovarajuce restore pointe. Naravno, probaj sa poslednjim, moralo bi da prodje bez problema. Pozdrav! :wave:

Nasao sam vec i vratio na par dana ranije,nema povratnu tacku do dana pre nego sto sam instalirao PC Suite i opet nista!Sad deinstaliram PC Suite,mada sumnjam da je sa njim nesto doslo za to a na netu za pojam InteliClean izbacuje neke gluposti za masine za sudive! 🙂 🙁 Kaspersky nista ne nalazi a apdejtujem ga svaki dan,sad mi je ona traka programa u Start u jednom redu od 2 metra a ranije je bila u dva kraca... zbog ovoga a i nekih drugih sitnica idem sutra da bekapujem podatke kod jednog malog na eksternom HDD posto nemam DVD-RW na lapu i cepam novi Win pa nek se j... kako zna!
Ako neko pak ima savet za resenje ovih par problemcica neka javi obavezno da me spase dangubljenja na reinstalaciju!?
Pozdrav ,)

ne znam da li si probao ponovo da instaliras Pc Suite iz pocetka pa da ga deinstaliras... pretrazi i registry na "InteliClean" i pobrises sve sto nadje (ako to vec i nisi probao)... nego : kada uradis system restore on ti pobrise sve exe i dll fileove nakon datog datuma , ostavlja samo one u My Documents pa pre nego sto uradis backup proveri za svaki slucaj da li je obrisao nesto sto ti treba (recimo neka exe-instalacija programa, nesto na desktopu i sl.).

poz

Poslednja izmena:
Ne nalazi pretraga nista,to bi lako resilo problem ali kad me nece... Nema veze,gledacu da pocastim sebe nekim 60GB 5400/7200 rpm za N.G. samo ih nigde nema!?Jedan sam nasao za oglasima ali je cena malo jaka za uredjaj koji nema garanciju tako da cu bolje dati malo vise para da uzmem nesto bolje i sa 3 godine garancije pa cu na njega da instaliram Windows a ovaj nek ide u kuciste pa da bude eksterni.Hvala na pomoci,steta sto nije uspelo! 🙁
Ako imate jos neki savet recite,da ga sredim dok ne kupim taj nov.
Pozdrav ,)

A sto ne bi malo skenirao sistem, mozda nadjes i neki viruscic, ko zna....

Vec sam napisao da redovno apdejtujem Kaspersky i da nista ne nalazi!Probacu sa ovim autoruns-om pa cu videti.
Pozdrav ,)

probaj regedit : hkeylocalmachine/software/microsoft/windows/currentversion/run i ako tamo nadjes neki kljuchic koji ne bi trebalo brisi... sys restore nije mogao da iskljuci ono sto je u tom momentu bilo aktivno, pa mozda ti se poscreci !

Resio sam problem iskakanja pomocu Autoruns programcica,odlicna stvarcica i sve je lepo objasnjeno i ima pune nazive i cak pise da li preporucuje ili ne da se nesto cacka!
Problem nije u potpunosti uklonjen jer i dalje kad menjam nesto iskoci:"You have changed your system configuration" i opet mi ne nudi restart a kad uradim rucno restart opet krece po starom pa moram opet preko Autoruns-a da ga iskljucim!?
A jel zna neko kako da vratim spisak programa u Start-u da mi bude u vise kolona a ne samo jedna kilometarska?
Da nije doslo do ovih promena zato sto sam (bas u vreme kad sam instalirao i PC Suite pa primetio probleme) poceo da koristim program Advanced Windows Care koji su preporucili u proslom broju Digital!-a kao odlican program za tweak-ovanje Windows-a?Mada ne vidim zasto bi rekli da je odlican ako pravi probleme!?
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Da nije doslo do ovih promena zato sto sam (bas u vreme kad sam instalirao i PC Suite pa primetio probleme) poceo da koristim program Advanced Windows Care koji su preporucili u proslom broju Digital!-a kao odlican program za tweak-ovanje Windows-a?Mada ne vidim zasto bi rekli da je odlican ako pravi probleme!?
Pozdrav ,)

pa najverovatnije je ovo ! sto ne rece jos na pocetku :S: obavezno ga deinstaliraj , pa po potrebi opet sredi sa autoruns... to sto ga hvale ne mora da znaci da ce sve da radi bez problema na tvojoj masini 😉

poz

Poslednja izmena:
Mnogo poruka..... :zgran:
Probaj da prodjes kroz sve tabove System Configuration Utility-ja i otcekiraj SVE sto nije otcekirano (ukljuci kvacice) zatim klikni na OK. 🙂 Napisi da li i dalje imas isti problem?

E sad,verovatno je i to!?Ma nek bude za sad ovako,u svakom slucaju cu urediti undo iz Advanced Windows Care da sve vrati kako je bilo pa ako ostane isto onda ***a!
Sta cu sa ovom kilometarskom kolonom u Start -> Programs gde je su ranije bile 2 manje!?
Pozdrav ,)

Kako hoces, tvoj problem, ali resenje problem sto ti se stalno ukljucuje msconfig je ukljucivanje svih kvacica... E sad ako si u medjuvremenu nesto izbrisao iz registry-ja, a bilo je u msconfig iskljuceno, ne znam da li ce se i dalje to nalaziti u spisku (mislim da hoce)...

Lomnica_city je napisao(la):
Sta cu sa ovom kilometarskom kolonom u Start -> Programs gde je su ranije bile 2 manje!?
Pozdrav ,)

desni klik na taskbar -> properties, pa onda start menu -> customize->advanced->scroll programs=stiklirano, odstikliraj.

poz i srecna nova i zelim ti da u 2006 imas samo jednostavnije probleme od ovog 😉

Poslednja izmena:
Hvala PretendeP! 🙂
I za pomoc i za cestitke,i ja se nadam da ce mi ova godina biti bolja!
Neo,nisam cackao registry a vec sam napisao da je pocelo samo od sebe kad sam instalirao doticne programe.Ja sam vec rekao da sam ga iskljucio da se ne pojavljuje ali nekako je promenio onu opciju da umesto ponude za restart sada ili kasnije on samo potvrdi da sam promenio start konfiguraciju i onda opet mora da radi Autoruns,samo jos to zelim da uklonim,tj da vratim kako je bilo a ne da stalno cimam Autoruns kad god nesto cackam!?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno