Šta je novo?

[MTS] ZTE622 program za pracenje stanja racuna

milan.aleksic

Cenjen
Učlanjen(a)
08.06.2009
Poena
154
Da ne duzim, znam da je ovaj forum popularan medju korisnicima mt:s-a, pa rekoh da prijavim da sam pustio na open source (GPL, na Sourceforge) program za proveru stanja ZTE MF622 3G modema. Prijavio sam ga vec na forumu Elitesecurity, pa evo koristim priliku da i ovde pustim link ka tom sajtu pa ako nekom treba, izvol'te.

U pitanju je Java program (ok, Groovy u stvari, ali posto radi u JVM, samo Vam treba JRE, imate link na sajtu i opis kako se koristi prog).

screenshot.jpg

pozdrav, Milan

p.s. izvinjavam se zbog greske, kada sam postotemu zaboravio sam da postavim i link: http://mtscheckaccount.sourceforge.net

Poslednja izmena:
Strava! Hvala sto ispravljas nemogucnost mts-a da prostim smsom proveris stanje na racunu za 3G net (ne telenoru posaljes sms "STA" i dobijes koliko ti je jos MB ostalo)

Dobrodosao :wave:

Softver je odlican, mnogi ce biti zadovoljni sto bar stanje za 3Gnet mogu da provere.

znam da je ovaj forum popularan medju korisnicima mt:s-a

Ma nije popularan samo medju MTS korisnicima nego ljude muka naterala da podele svoje probleme (i frustracije!) jedni sa drugima :bottle:

Poslednja izmena:
Posto je mt:s promenio njihov USSD servis za proveru postpaid racuna (sada je interaktivan meni umesto prostog odgovora), i ja sam morao da malkice promenim moj interfejs ka njima, tako da sam sada na sajt postavio novu verziju (0.2.1), pa kome treba prog, ista je adresa sajta http://mtscheckaccount.sourceforge.net.

pozzz

Poslednja izmena od urednika:
Jel kojim slucajem za ZTE mts-ov 3g modem izbacen driver za Window 7? nisam uspeo da ga nadjem nigde, a vistin ne sljaka uopste :(

Ima ovde na forumu, neko je okacio drajver i provereno radi.

Jel znas mozda makar u kojoj temi? Tnx

Pohvale za program i jedna kritika.
Program se ne gasi (vodom, penom, prahom) već isključuje. :)

hvala, x1gor, radi kao sat. Probaci program ovaj sada pa javljam utiske

da li mozda postoji neka verzija ovakvog programa za E 1550 3g modem?

a jel je moguce da i mi, korisnici mekova i OS X dobijemo ovako nesto? hvala unapred!

1) OS X i Linux nisu trenutno podrzani. Problem je u tome sto je potrebno da znam gde se nalazi modem, a to sam skapirao kako da provalim na Windows-u (odredjene lokacije u Registru, ne pitajte koliko mi je vremena trebalo za to). Linux imam kuci i njega nameravam da podrzim - Mac stvarno nemam uslova da podrzim, zao mi je. Ipak, iskreno, trenutno nemam vremena da radim na prosirenju podrske, nadam se da cu uspeti u toku januara/februara... imam dosta svakodnevnog posla (radim u jednoj domacoj firmi, Finsoftu) pa ne postizem jer radimo dosta ovih nedelja
2) modem Huawei nije podrzan jer je u pitanju druga firma, drugi proizvodjac, sa drugim AT (modemskim) komandama. Ja sam podrzao ZTE tako sto sam na netu pronasao ZTE referencu, pa u njoj komande koje je potrebno koristiti. Pretpostavljam da i Huawei ima neku startnu proprietary komandu (nalik ZTE-ovom ZSTART+), a dok nemam taj modem ne mogu da ga podrzim. U teoriji, verovatno sve sto treba da se uradi jeste da se "tweak"-uje config.xml fajl sa novim komandama (mozda cak samo jednom, ne znam), s tim sto bi moralo da se rucno unosi naziv porta i trebalo bi da prosljaka, ali kazem dok nemam modem mogu samo da nagadjam.

Ako uspem nesto na ovu temu javljam... pozz

Jedno zapazanje za windows 7.Pokrece se "run as administrator".Levi dvoklik ne funkcionise.Nekad se sam ugasi po proveri,a zatvaranjem na "x",ne mogu ponovo uspostaviti net konekciju,jer ne mi pokazyje da modem nema signal.Pokusaj gasenja zte net aplikacije,zavrsava porukom:
You are using ussd,please break off the ussd conection first.
Onda moram da ozvadim usb iz netbooka i da ga ponovo vratim da bih dobio signal na modemu,tj mogucnost da konektujem.
Sem malog "fizikalisanja" programcic je ekstra.Hvala autoru.....

Imas na http://mtscheckaccount.sourceforge.net/#section9 objasnjenje da moras da ugasis program za modem pre startovanja onog mog, posto se preuzima kontrola hardvera koristeci periferiju koja ne moze da se deli (virtuelizovani serijski port u ovom slucaju).
Windows 7 imam i ja nemam tih problema koje si spomenuo. Pokusaj da pokreces program bez modemske aplikacije u pozadini, mozda ga to zbunjuje - nalazio sam na netu verzije softvera za druge ZTE modeme koji su "agresivno" preuzimali ponovo vlasnistvo nad modemom. U svakom slucaju, ne postoji nijedna Java biblioteka koja radi perfektno sa serijskim portom (na zalost), ona RxTx biblioteka i meni jednom u 20-30 pokusaja prijavi problem, sorry :( U svakom slucaju, ne brini za zdravlje modema, ne moze nista da mu se desi (zato sto korisim isti princip koji koristi i originalni sotftver za modem).
pozz

Moja greska.Uradio sam kako ste rekli,tj pokrenuo pr0veru stanja po zatvaranju zte aplikacije i radi savrseno.Posto mts-zte aplikacija, koji dolazi sa modemom ne radi na "7",koristim zte modemsku aplikaciju "Sa interneta",tj britanske ''3''mreze.Sada je savrseno:type::wave:

Ne radi vec par dana jer je telekom ponovo izvrsio promene na svom servisu 797,i pod "brojem 1" je sada prepaid dopuna.....:smash:

Ah,taj telekom.....samo se usavrsava:d

Dobar je program....ali od skoro mali problem. Kada sam ga prvi put instalirao pojavio se prozor u kom sam ukucao COM port i radio je ok ali u medjuvremenu je modem poceo da koristi drugi port i od tada nista. Kako da promenim port, ne vidim da negde postoje podesavanja...?

Prodajemo u mojoj firmi Net book-ove sa ZTE modemom. I za sebe sam uzeo jedan.Bas ce mi dobo doci.
Program je stvarno extra. Sve pohvale.

Ja samo prikazem ono sto mt:s prijavljuje. Ako nesto nije logicno, treba mt:s :smash: po glavi. Don't kill the messenger :)

Pronasao sam HUAWEI zahvaljujuci jednom Aleksandru (Avram83 na ovom forumu) koji je odgovorio na moj poziv.

E sada, trazim dobrovoljce (nekog ko ima mts-ov HUAWEI modem E1550), da u narednih par nedelje isprobaju nove razvojne verzije programa pre nego sto ga objavim, da bih bio siguran da sam pokrio sve moguce probleme.

Nije jos gotova aplikacija, ali sam presao preko krucijalne problematike (PDU konverzija zbog koje ne moze da radi moja aplikacija, sada znam pozicije u sistemskom registru itd.), sada sledi "refaktorisanje koda" da se to lepo uklopi i da prog sam prepoznaje koji je modem instaliran.

Molim javite mi se na mail ako imate dobru volju. Ako imate i ZTE i huawei - to je najbolje, da proverim kako ce hendlati masine gde ih je vise.

P.S. inace, mislim da je ZTE bolji, ovaj huawei me nervira mnogo, cini mi se da mu pukne konekcija cesce od ZTE-a, a treba mu dobrih 5 minuta da se oporavi, za razliku od ZTE-a, kome je potrebno manje

...ovaj huawei me nervira mnogo, cini mi se da mu pukne konekcija cesce od ZTE-a, a treba mu dobrih 5 minuta da se oporavi, za razliku od ZTE-a, kome je potrebno manje

Postavi sva podeshavanja na manual
tipa 3g only, network selection manual, umts 2100 (ako nema 3G onda gsm 900 1800)...
I posle se ne secam da mi je nekad pukla mreza...
Inache evo kako radi ovaj integrisani modem iz Lenova

Down je malko slabiji trenutno (*** opterecenje)
ali je up super...

E pa evo alpha verzije programa sa podrskom za HUAWEI E1550 za one najhrabrije da isprobaju :D

Pozabavicu se i sa Linuxom narednih dana, evo za sada linkova za windowse (32bit i 64bit) i posebno za amd ia64:

x86: http://sourceforge.net/projects/mtscheckaccount/files/PreReleases/mtscheckaccount-0.4.0.0-alpha-x86.exe/download

IA64: http://sourceforge.net/projects/mtscheckaccount/files/PreReleases/mtscheckaccount-0.4.0.0-alpha-ia64.exe/download

P.S. Posto nemam ZTE trenutno, ne mogu da garantujem 100% da ce raditi na njemu posto sam polomio dosta toga da poteram na huawei-ju. Bilo bi dobro da neko proveri da li radi ova verzija na njemu pa da mi javi

Vrh Dno