Šta je novo?

MTS - Zaoukruzivanje u okviru paketa

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Dakle, ne videh nigde na netu ovu vest ali posto je kod nas sve moguce..

Citat sa drugog foruma:

30.05.2008.
Promene tarifiranja u pojedinim postpaid tarifama

mt:s od 1. juna primenuje nov način tarifiranja poziva u okviru minuta uključenih u pretplatu za pojedine postpaid tarifne profile. U skladu sa izmenama, u postpaid profilima Bel 50, Bel 100, Bel 150, Bel 200, Bel 400, Bel 1000, kao i Mix 250, Mix 500 i Mix 1000 obračunski interval za prvi minut razgovora je 60 sekundi, a zatim se poziv tarifira po sekundi. Pozivi u Sport Bel tarifi obračunavaju se na svakih 30, a u Kontakt plus tarifi na svakih 15 sekundi. Primena novog načina tarifiranja znači da se minuti uračunati u mesečnu pretplatu obračunavaju kao i ostali razgovori u nacionalnom saobraćaju.

Uz napomenu da su sve cene ostale nepromenjene, podsećamo da mt:s postpaid tarifni profili korisnicima nude brojne pogodnosti, kao i da je tarifni profil Mix najpovoljniji postpaid paket na tržištu sa cenom razgovora ka svim mrežama u nacionalonom saobraćaju već od 4,8 dinara.

Koliko je tacan ovaj info???

Ako je tacan onda imam samo sledeci komentar:

Pa mami*u im je*em lopovsku da im *a na***em! :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Znaci no comment,cega li ce sve da se sete,jos malo pa ce da zaokruzuju na 5 min.... :wall:

Ja ih sad zvao i kaze operater da nema takve informacije... Mada, mozda smo im dali ideju.

A ako vec zaokruzuju bolje na 10 min, lep broj :)

Tacan, tacan...objavili i na sajtu.

"Od 1. juna 2008. godine, tarifiranje razgovora tokom koršćenja minuta uključenih u mesečnu pretplatu i nakon utroška besplatnih minuta obavlja se tako što se prvi minut razgovora zaokružuje na 60 sekundi, a nakon toga se tarifiranje obavlja po 1 sekundi razgovora."

stvarno i na sajtu objavili !!!

Haaaaaaa... haaa (Nelson voice), a zbog zaokruzivanja su ljudi bezali na post-paid... zato je najbolji pre-paid kad ti dosadi jedan derac bacis karticu u pikslu i ubacis drugu derikozu i tako u krug...

Oni koji imaju postpaid bez ugovora na 2 godine su OK manje vise prosli.

Oni koji imaju ugovor na 2 godine, debelo su ih zahebali.

Sve je ovo ocekivano tako da nema mesta nerviranju :)

BTW ako neko proveri da li ovo vazi i za Tarifne dodatke - neka javi ovde..

Poslednja izmena:
Kada je Telenor ovo uvodio koliko se secam povecao je broj besplatnih minuta da bi kao kompenzovao zaokruzivanje, dok koliko vidim to MTS nije ucinio.

da i kod telenora se i dalje prenose ne potroseni minuti u naredni mesec (koliko je meni poznato), a kod mts-a to ne vise ne vazi... ******izam

Oni koji imaju postpaid bez ugovora na 2 godine su OK manje vise prosli.

Oni koji imaju ugovor na 2 godine, debelo su ih zahebali.

Oni koji su sklopili ugoror na 2 godine su budale, jer ih telekom tako i tretira
Apsolutno ih nista ne sprecava za 1.jul da pretplata bude 10.000,din + PDV svima, naravno i onima koji su magarci da sklope ugovor na 2g sa njima. Ili da se 3G zaokruzuje na svakih 5MB

Poslednja izmena:
Kada je Telenor ovo uvodio koliko se secam povecao je broj besplatnih minuta da bi kao kompenzovao zaokruzivanje, dok koliko vidim to MTS nije ucinio.

pa mts je i pokusao da provuce to oko nove godine kada su dodali besplatne minute, ali je nastala opsta frka, i onda su vratili zaokruzivanje, i kasnije naprasno rekli da je dodatak besplatnih minuta bio samo promocija koja je zavrsena ;)

odlucili ljudi da vise zarade, danas su pare sve skuplje i skuplje:d

Oni koji su sklopili ugoror na 2 godine su budale, jer ih telekom tako i tretira
Hm, 'ajde molim te TI ne budali. To sto je Telekom bezobrazan i sto se ponasa bahato ne znaci da su ljudi budale.
Budale su (odnosno - ce biti) oni koji posle ovog izdrkavanja obnove ugovor.

Poslednja izmena:
Cekajte ljudi, da li meni neko moze lepo da objasni sta ovo znaci, na post paidu sam vec petu godinu ali posle svih varijanti ovako nesto jos nisam imao, znaci pls...detaljnije objasnjenje molim.

Ne vredi. Mozemo da imamo i 5 operatera, ali ako se svi dogovore i usaglase cene, i zaokruzivanja, isto nam je... Sta reci, sem uzas. Verovatno je to zbog skoka cena nafte i zemljotresa u Kini...

Cekajte ljudi, da li meni neko moze lepo da objasni sta ovo znaci, na post paidu sam vec petu godinu ali posle svih varijanti ovako nesto jos nisam imao, znaci pls...detaljnije objasnjenje molim.
Znaci da ako nazoves nekoga i pricas 15, 20, 30 sekundi (svejedno), bice ti obracunato kao da si pricao 60. Sto znaci da ako neko ima 30 besplatnih minuta, u najboljem slucaju moze da obavi 30 razgovora pre nego sto pocnu da naplacuju pozive.
Za druge dve tarife ne bih ni komentarisao.

Ne mogu da verujem... A bas ovih dana razmisljam kako mi u februaru istice ugovor, i gledam sta ima od telefona u ponudi... ma malo sutra!
Sledeci potez je "Novogodisnje snizenje: pretplata manja za 50 din, "besplatne" minute smanjene na 0+0" ili nesto slicno...

Edit:
Evo poslao sam im "protestni" mail, pitao sam da li planiraju snizenje cena, povecanje minuta u okviru paketa i da li mogu da raskinem ugovor zbog promene tarifa... (znam odgovore na sva pitanja, ali morao sam :( )

Poslednja izmena:

MTS je prvo podigao broj paketnih minuta sa 250 na 325min u MIX1000.

A onda je ispunio ono sto su se operatori vec dogovorili.

p.s. A tek koja ce zbrka da postane jer timeri na telefonima postaju beskorisni. A azuriranje *797# je svaka 2 dana u proseku.
O tarifnim dodacima da ne raspravljamo... :)

Poslednja izmena:
Strasno, a taman sam se navikao da koristim tajmer posle 100 godina, i sad dzaba :D
A neko je hteo da ukine monopol uvodeci konkurenciju? Koliko vidim, "monopol" i dalje drzi MTS sa najnizim cenama, pa makar to bilo i 10 para u odnosu na druga dva operatera.
Kako je krenulo, vidim ja da cemo mi da se vratimo na fixne telefone :D
A mozda je ovo zaokruzivanje uradjeno zbog povecanja cene nafte na svetskom trzistu :D :D :D
Eh, da u Srbiji postoji drustvo za zastitu prava potrosaca (mozda i postoji, ali onda je u nekom podzemnom sklonistu) sada bi se napravio pravi haos, pa bi videli da li bi se zaokruzivanje promenilo u: vi pricate 2 minuta, a mi zaokruzujemo to na jedan :D

Neka bude zaokruživanje, pošto je sad kod svih operatera ista situacija, ali neka vrate prenošenje minuta.

Na kraju ću da pređem na neki paket sa najnižom pretplatom samo da bih zadržao broj, i počeću da koristim službeni telefon koji me mrzi da nosim :)

Еvo sada sam zvao idijoote, tako je. Bem ti postpaid, naravno, oterao sam u PM majmuna iz korisničkog. Samo još dušu da ti uzmu :mad::mad: Nego, šta će biti ako ne platim račun za jun? Hoću da rastrgnem ugovor, nisam vezan za kupovinom telefona, neću više da budem kod idijota. Ima li neki Albanski operator ovde, pre ću kod njih nego kod ovih srpskih svinja :wall::wall:

@Registered_user: Pre bih reko da cemo da se vratimo na dimne signale, dok i njih ne izmonopolizuju... Ipak je fixni skup kolko-tolko, a i mnogi ga u 21. veku nemaju u Srbiji...
Ipak je ovo Srbija...

ovo je bilo ocekivano,samo sam cekao kada ce MTS da me "obraduje lepim vestima"

Neka bude zaokruživanje, pošto je sad kod svih operatera ista situacija, ali neka vrate prenošenje minuta.

Dzabe i meni sad i njima ako pored zaokruzivanja vrate prenosenje- fora je da zbog zaokruzivanja ne bi imao STA da prenesem!!! :mad::wall::wall::wall:

Jajare, sad sam ponovo zvao korisnicki servis i pitao ih ponovo i ono su mi rekli da nemaju te informacije. Ja sam im onda skrenuo paznju na to da tako pise na njihovom vlastitom sajtu, na sta je taj momak samo odgovorio da njima nista nisu javili.

Problem je sto je sad vec 1.jun i oni ovime prakticno krse odredbe svog ugovora po kome moraju da me obaveste blagovremeno, a na moje direktno pitanje korisnicki servis ne moze da mi da odgovor iako se taj nacin obracunavanja vec primenjuje.

Nasao sam i u ugovoru zanimljiv clan u kome pise:
11.2. Телеком Србија може у сваком тренутку да измени цене услуга и/или друге комерцијалне услове о чему унапред и на погодан начин (на пример путем средстава информисања, истицањем у пословним просторијама , и друго, а у сваком случају преко Корисничког сервиса или продајне мреже) обавештава Корисника.

Корисник може у року од 8 (осам) дана од испостављања рачуна који садржи промене из претходног става откажати уговор, а уколико то не учини сматра се да је прихватио наведене промене.

Ако корисник откаже уговор у року из претходног става на период обухваћен променама примениће се претходно важећи услови, а разлика у односу на износ плаћен по испостављеном рачуну ће бити враћена страни која потражује.

Pitanje je sad da li se moze pozvati na ovo i raskinuti ugovor, sto bih ja ucinio iz protesta (Ionako mi je primarni 063 broj). U korisnickom servisu ne znaju kako se ovo tumaci. Jedino sto mozemo da uradimo je da ih barem zovemo i zalimo se na ove uslove (ionako je besplatno) i na taj nacin iskazemo neslaganje...

Opste je poznato da MTS ne postuje rok za odgovor na reklamaciju od 8 dana niti vraca kamatu na iznos koji se, u slucaju pozitivno resene reklamacije, vraca korisniku preko sledeceg racuna.

A sve to lepo pise u ugovoru.

(Za ovo u vezi kamate i roka za reklamaciju - izvor je MTS forum na Mondo portalu)

Pitanje je sad da li se moze pozvati na ovo i raskinuti ugovor, sto bih ja ucinio iz protesta (Ionako mi je primarni 063 broj). U korisnickom servisu ne znaju kako se ovo tumaci. Jedino sto mozemo da uradimo je da ih barem zovemo i zalimo se na ove uslove (ionako je besplatno) i na taj nacin iskazemo neslaganje...

Ugovor mozes raskinuti u bilo koje doba, samo sto si obavezan da im isplatis potrazivanja do kraja trajanja ugovora. Znaci ako ti je recimo ostalo jos 6 meseci, onda ces im platiti 6 pretplata i eto raskidas ugovor.

Ljudi o cemu mi pricamo kada u 21.veku kod tog istog Telekoma da ne kazem LeLekoma postoje dvojnici a da ne pricamo o tome da postoje ljudi koji nemaju telefon. Ja sam se npr. preselio pre par meseci i jos uvek nemam telefon u sirem centru grada (botanicka basta) :wall:
Naravno kada je SBB hteo da bude drugi provajder fiksne telefonije, rekli su im da malo pricekaju..jos koju godinu :D
Ovo sto su uradili jeste i****ski, ali kako mnogi kazu - bilo je samo pitanje trenutka :(

Nazad
Vrh Dno