Šta je novo?

mts WLAN test faza?

novakno1

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2004
Poena
620
probali samo danas na fakultetu i sljaka i to dobro.. na graljevini je low signal.. a u sredini je :) gde je najbolji? ako neko zna :)

koliko ja znam to je mts064 pustio u test fazu wlan na aerodromu, u sava centru i na tehnickim fakultetima

korisit se tako sto se ukucas 064 ili 065 broj i stigne ti shifra.. e stim da je siftra stizala i na prepaid brojeve ali kada se ukuca na pocetnoj strani dobije se poruka "nemate dovoljno sredstava" (npr kredit 79din)...
a kada se poslje na postpaid onda sve radi kako treba...

navodno dok je u test fazi servis je besplatan (navalite sa lapicima)
torrenti rade
ul: max 120kb (100 const)
dl: max 250kb (130 const) primerm Basic insticts 2 :)
beocity meri oko 5000-6000 kbps (koliko i akademska mreza proxy grf)

pitali smo i u telekomu (preko puta) da li kosta nesto?
oni otprilike nemaju pojma ni da postoji :) :) :)

ako ima jos informacija gde se hvata signal.. i kakav je... postujmo
i zasto nece uvek da prihvari shifru...
jel planiraju da pokriju ceo grad (centar) ili...
ma sve :)

Ajd jos malo pojasni ovo, nekako si mi sve zbrkao, nista mi nije jasno??
Thanks!

djalf, nisi jedini :)
Na koji broj se salje zahtev za sifru? Koja su podesavanja za WLAN?

a joj?!

udjete u zgradu tehnickog fakulteta sa lapicem kliknete enable wireless ili sta vec .. ukljucite se na mrezu... kucate u browseru sta god jer ce da vas redirektuje na mts:vlan sajt... ukucate u polju tamo vas ili ciji ve broj 064 ili 065 izaberete 1sat ili vise (pitanje glasi: koliko zelite da surfujete?) i ENTER.. onda vam stigne na taj broj koji je bio ukucan shifra i onda se logujete na njihov wlan... i onda?!

Ja mislim da bi ovo trebalo da ide u sticky, s obzirom koliko ovaj narod voli mufte :D

pa za sada je mufte.. a koliko ce da kosta? :) ma samo nek pokriju ceo grad

Da taj WLAN zaista postoji. Lepo je sto je nešto konačno krenulo napred ali.........

Krenuo ja sa kolegom za London juče, stigli na aerodrom, kad tamo da čovek ne poveruje,
sve šljašti od reklama MTS WLAN, lap top kod mene pa reko' da proverim mail (uz vruću koka kolu iz restorana) i ujedno vidim kako radi nova usluga Telekoma.
Uključim računar, kad stvarno vidi se MTS WLAN, startujem IE, uredno me odvede na MTS stranu.

: Dobrodošli u mt:s WLAN!

Klik na "Prijavite se..." dugme

: Dobro došli!

Da biste mogli da koristite mt:s WLAN potrebno je da imate važeću šifru. Odaberite željenu metodu plaćanja i sledite uputstva. Vaša šifra će Vam biti prosleđena putem SMS-a.
Ako već imate važeću šifru, ukucajte broj svog mobilnog telefona i šifru i biće Vam omogućen pristup Internetu.

Ako imate mt:s WLAN vaučer sa odštampanim korisničkim imenom i šifrom odaberite "mt:s WLAN vaučer" i sledite dalja uputstva.

Pošto sam iz gore navedenog teksta shvatio da se usluga plaća, a nisam uspeo da nadjem cenu usluge pozovem 789 da pitam koliko ću biti zadužen ako je budem koristio.

Javi se momak sa druge strane, ja ga mu ukratko objasnim o čemu se radi pošto očigledno nije obavešten da Telekom pruža takvu uslugu, on mi lepo objasni da se usluga plaća 4 dinara/kb. Na slikama koje sam postovao se jasno vidi da se usluga tarifira po vremenu provedenom na vezi a ne po količini prenetih podataka :wall:

Predjem preko svega toga i odaberem način plaćanja "Zaduživanjem telefonskog računa" pošto sam imao kod sebe 065 karticu.

Ukucam svoj broj telefona i odaberem vreme trajanja 1 čas, klik na "pošalji" i stvarno stiže SMS na moj broj:

Pošiljalac: mtsWLAN

Dobro došli u mt:s WLAN!
Vaša šifra za pristup internetu je: abc2ef

Unesem svoj broj telefona i dobijenu šifru, klik na "Pošalji"

Pogrešna šifra!!!

Probam još jednom, opet greška.Očigledno šifra koju sam dobio nije validna.

Rešim da pozovem 789 još jednom (ostalo još malo vremena do poletanja aviona), razgovor je trajao verovali ili ne 28 minuta i izgledao ovako:

- 5 minuta sam čekao da se neki od operatera javi
- 3 - 4 minuta objašnjavao operateru o kojoj usluzi se radi (pa sam na kraju počeo da joj čitam tekst sa njihove stranice nebi li joj objasnio o kojoj se usluzi radi)
- 5 minuta čekanja (verovatno da se raspita i nadje nekoga ko zna da takva usluga postoji)
- javlja se drugi operater koji kreće da me "bombarduje" pitanjima, (jeli mi podešen blutut, jesam li dobio poruku sa podešavanjima za GPRS jesam li ja od njih kupio GPRS SonyEricsson karticu, da li ja uopšte imam taj WLAN adapter instaliran kod sebe na računaru :wall: :wall: )
- da bih na kraju razgovora pošto sam video da "nema leba" zamolio operatera da mi ako je to moguće odbiju od računa iznos koji sam uplatio slanjem SMS-a

Na moju primedbu da neznam koliko sam platio 1 čas "surfovanja" dobio sam odgovor "Pa znate gospodine ta usluga je eksperimetanla"

Eksperimentalna ili ne, ako se plaća red je da (ne)srećni korisnici znaju koliko će ih koštati usluga koju ne mogu da koriste.

Totalno neozbiljno, trebalo bi da ih bude sramota. Vise su korisnici obavesteni o njihovim uslugama nego oni.

GoJNiK je napisao(la):
Totalno neozbiljno, trebalo bi da ih bude sramota. Vise su korisnici obavesteni o njihovim uslugama nego oni.

Sta je tu novo, u poslednjih godinu dana podnosio sam 10 puta zahtev za skidanje pcm-a, na prvih 6 kad su me pitali za razlog u telekomu su mi odgovarali "sta je ADSL???" (telekom prekoput ETF-a) :wall: :wall: . A taj wlan, nadam se da ce makar ljudski da ga urade, da ne bude sve to kilavo kako smo inace navikli da bude :trust:

@peregrin

i ja sam iz zgrade teh.fak. imao slican problem.. i koa sto rekoh otisao sam preko puta "mts" i nista oni ne znaju... jos posto sam bio sa dva druga.. prvo su mislili da smo mi neki monteri (administratori) i da treba to da namestimo :) mozda bi i uspeli :)

btw.... sada ovih par dana posle prvog kacenja.. sve radi kako treba.. i nista (mojoj sestri) jos nisu tarfirali na njen postpai racun... od pocetka aprila stoji 0 din... posto nije korisila tel... sem za wlan :) samo nek tako ostane.. znaci radi za sada dobro ovih dana

@novakno1

Ma u redu je svako da naplati svoju uslugu slazem se sa tim 100%, ali me strasno nervira to sto sve u ovoj zemlji mora da bude tako traljavo i aljkavo.
Umesto da te salecu ponudama i sve boljom uslugom, ispada da treba da platis kao sveti Petra kajganu i jos da molis da ti to sto platis daju na kasicicu.

Vrh Dno